Mainos
Mainos
mallikoulu-kansikuva (1)

Kuvat: Tältä Mallikoulu-ohjelman kaunottaret näyttävät nyt – ketkä jatkavat catwalkeilla?

Mallikoulu-ohjelmaan osallistuneista kisaajista osa tähtää yhä mallimaailmaan, mutta toisille on muodostunut jo muita suunnitelmia.

Mallikoulun kolmas tuotantokausi nähtiin AVAlla melko tasan vuosi sitten. Mallikoulussa nähtiin kymmenen nuorta kaunotarta, joiden joukosta etsittiin uusia malleja. Kilpailun voittajaksi selviytyi Maya Tuominen.

MTV tavoitti viisi kilpailuun osallistunutta kaunotarta kertomaan kuulumisistaan. Ohjelman jälkeen osa kilpailijoista rakentaa yhä mallinuraa, mutta toisilla tavoitteet ovat nyt muualla.

Amanda

Kilpailun kakkossijalle selvisi nyt 18-vuotias Amanda.

Amanda kertoo arkensa olevan melko täyttä, sillä hän opiskelee lukion toisella luokalla, minkä lisäksi mallitoimisto Paparazzin listoilla olevalla nuorella naisella on riittänyt myös töitä. Mallinalku pyrkii suorittamaan lukion nopeassa vauhdissa kahdessa ja puolessa vuodessa.

Amanda kertoo, että malliura on hänen ykkössuunnitelmansa. Hän haluaa saada koulun suoritettua, jotta hän voi keskittyä uraansa täysipäiväisesti.

– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin saisin paperit käteen jouluna. Haluan suorittaa lukion, että on olemassa jokin pohjakoulutus. Mallintöitä ei välttämättä riitä koko elämäksi, Amanda kertoo suunnitelmistaan.

– Aion kyllä hakea myös opiskelemaan, kunhan löydän sen alan mikä kiinnostaa. Mieluiten opiskelisin alaa, joka liittyy muotiin. Voisin nähdä itseni vaikka muotisuunnittelijana tai -toimittajana.

Opintojen ohella Amandalla on riittänyt töitä. Hänellä on ollut testikuvauksia ja muutamia oikeita kuvauksia.

Niiden lisäksi Amanda on tehnyt töitä näytösmallina. Vaatemerkeille ja esimerkiksi Aalto Yliopistolle tehtyjen näytösten lisäksi Amanda on kävellyt niin sanotuissa näytöissä, jotka eivät ole varsinaisia muotinäytöksiä, vaan tilaisuuksia, joissa vaate tuodaan markkinoille.

Mallikoulussa Amanda sai palautetta, ettei hänen pituutensa riitä toimimaan näytösmallina.

– Toisin olen kuitenkin tehnyt, hän nauraa.

– Ymmärrän, että mallilla pitää olla pituutta, koska se tuo näyttävyyttä. Mutta kun osaa kävellä hyvin, niin pituus ei ole noussut esteeksi.

Mallikoulun kautta Amanda pääsi käymään Lontoon muotiviikoilla ja voitettuaan tehtävän hän pääsi myös Rotterdamiin.

– Olisin valmis kokeilemaan, mitä se olisi, jos viettäisi vaikka kuukauden ulkomailla. Muutamassa päivässä näkee vähän, mutta ei saa kunnon kosketusta. Haluan nähdä mitä mallintyö on todellisuudessa – Suomessa ja muualla.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Petra

Petra selvisi neljännelle sijalle Mallikoulussa. Hän opiskelee lukiossa toista vuotta ja kertoo valmistautuvansa kesän aikana syksyn kirjoituksiin. Hän toivoo saavansa ylioppilaslakin keväällä 2017.

Opintojen ohessa hän on tehnyt töitä jäätelökioskilla ja blokkaajana baarissa. Mallintöitä on ollut vaikeampi löytää Kuopin suunnalta, mutta Petra kertoo käyneensä kävelemässä paikalliselle vaateliikkeelle ja lisäksi olleensa tuttaviensa kuvattavana ”omaksi ilokseen”.

– Kuvia olen käyttänyt sitten nettiportfoliossani ja omassa blogissani.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Muoti- ja lifestylepainotteista blogiaan Petra on kirjoittanut noin neljän vuoden ajan. Hän kertoo aiemmin miettineensä muotitoimittajan työtä, mutta ajan myötä suunnitelmat ovat muuttuneet.

– Kirjoitusten jälkeen haen Aalto-yliopistoon lukemaan markkinointia. Muotiala on lähellä sydäntäni ja markkinointi liittyy siihen läheisesti, hän kertoo tulevista suunnitelmistaan.

Hän kertoo arvostavansa hyvää koulutusta, jotta on olemassa pohja jolta ponnistaa työnhaussa. Ennen markkinointialalle siirtymistä hän kuitenkin aikoo tähdätä malliksi.

– Haluan muuttaa Helsinkiin. Ensi vuonna kesällä alan etsiä itselleni mallitoimistoa sieltä.

Yilin

20-vuotias Yilin kertoo, että hänen arkeensa kuuluu taidehistorian opintoja Turun yliopistossa ja sen lisäksi hän saa tehdä mallintöitä.

Haastattelupäivänä hän kertoo olleensa kuvauksissa, joissa kuvattiin videota. Illalla hän kävelee Aalto-yliopiston näytöksessä. Edellisenä päivänä hän oli kävellyt Helsinki-Vantaan lentokentällä järjestetyssä Match Made in HEL -näytöksessä.

Yilin kertoo, että töitä on riittänyt pitkin vuotta, mutta kesää kohden niiden määrä on kasvanut merkittävästi.

– Olen iloinen siitä, mihin ohjelma heitti minut! hän kertoo iloisena.

Työt ovat keskittyneet Suomeen, mutta ulkomailla työskenteleminen kiinnostaisi Yilinia myös.

– Suomessa on vaikea elättää itsensä pelkillä mallin töillä, mutta nyt kun saan opintotukea, niin olen pärjännyt niillä tuloilla.

Myös ensimmäinen opiskeluvuosi on ollut Yilinille mieluinen.

– Tiesin aina, että jos menen opiskelemaan jotain, niin se olisi jokin luova ala. Halusin yliopistoon, joten tuo taidehistoria tuntui luontevalta vaihtoehdolta.

Cecilia

19-vuotias Cecilia kertoo olevansa hyvin ansaitulla lomalla.

– Luin lääketieteellisen tiedekunnan pääsykokeisiin ja olin valmennuskurssilla viime vuoden. Olen aina halunnut lääkäriksi. Koe oli viime viikolla ja nyt lomailen hetken. En tiedä miten kokeessa kävi. Sinne on vaikea päästä, joten en tiedä riittikö oma tasoni.

Lukemisen ohella Cecilia on tehnyt promootiokeikkaa.

– Mallin työt eivät ole oikein olleet ajankohtaisia. Kun saan lääkishommat käyntiin, niin voisin ehkä miettiä niitä uudestaan.


Nuori nainen toteaa odottavansa kesää, vaikka hänellä saattaakin olla edessä synnynnäisen vian ärsyttämän polven leikkaus.

– Kesällä luvassa ovat matkat Barcelonaan ja Kyprokselle ja myös festivaalireissu Viroon.

Emma

Emma karsiutui Mallikoulusta ensimmäisenä.

Mallintöitä Emma ei ole tehnyt Mallikoulun loputtua. Hän ei myöskään ole hakeutunut niiden pariin enää viime aikoina.

– En tiedä oikein kiinnostavatko mallintyöt vai eivät, hän toteaa.

Nyt 18-vuotias kotkalaisnainen opiskelee ammattikoulussa hiuspuolella.

– Se on minulle mieluinen työ. Opintoja on jäljellä vielä yksi vuosi. Sen jälkeen halauisin tehdä töitä ja saada kokemusta. 

Hän kertoo, että koulun jälkeen kiinnostaisi mahdollisesti muuttaa pois Kotkasta.

– Olen miettinyt, että voisin käydä meikkikoulun ehkä myös. Vielä ovat suunnitelmat tulevaisuuden suhteen ihan auki.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme