Mainos
Mainos
mallikoulu-kansikuva (1)

Mallikoulun Laila Snellman: Malliksi tuleminen vaatii kärsivällisyyttä

Mallimamma Laila Snellman tunnistaa mallipotentiaalin, mutta muistuttaa, että huippumalliksi ei tulla yhdessä yössä.

Mallikoulu alkaa AVAlla 29.3. Uuden, suomalaisen mallitähden etsinnässä on mukana mallitoimisto Paparazzin toimitusjohtaja Laila Snellman, joka on tehnyt töitä mallimaailmassa useiden vuosikymmenten ajan.  

Laila Snellman, tunnistatko huippumallin, kun näet sellaisen?

– Ilman muuta tunnistan mallin, mutta se, kenestä tulee huippu, on monen asian summa. En usko, että kukaan pystyy sanomaan, tuleeko jostakusta Suvi Koposen tasoinen huippumalli, se on äärettömän harvinaista. 

Snellmanin mukaan saattaa kestää useita vuosia muokkautua valmiiksi malliksi.

– Syy, miksi haluamme löytää nämä ihmiset nuorina, on se, että pystymme vaikuttamaan heidän liikunta- ja syömistottumuuksiinsa, mallimamma kertoo.

Laila Snellman muistuttaakin, että maltti on valttia mallin ammatissa.

– Malliksi tuleminen vaatii kärsivällisyyttä, ja suuriin rahoihin ei noin vain pääse käsiksi. Töitä joutuu tekemään, ja jos mielii ansaita hyvin, niin Suomen markkinat eivät missään nimessä riitä. Mallilla pitää olla laaja asiakaskunta monessa maassa.

Suuria palkkioita, tai mainetta ja kunniaa onkin turha odotella ensi alkuun.

– Joku voi napata heti jonkun mielettömän kampanjan, joku tekee kovasti töitä parinsadan euron päiväpalkalla, mallimamma tietää.

– Aluksi kyse ei ole niinkään rahasta, vaan siitä, kenen kanssa pääsee työskentelemään. Se, että pääsee Vogue-lehteen, ei siinä puhuta rahasta, sillä siitä ei makseta itse mallille paljoa. Se on kuitenkin upea juttu ansioluettelossa, hän jatkaa. 

Mallikoulu alkaa AVAlla maaliskuussa 2015.

Tykkää ohjelmasta Facebookissa!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme