Mainos
Mainos
mallikoulu-kansikuva (1)

Mallikoulun Petra jäi ikävöimään tuomari Vesaa: Hän halusi pitää minut mukana

Mallikoulusta kotiin passitettu Petra suhtautui lähtöönsä rennosti, vaikka myöntääkin, että ikävä varmasti iskee.

Petran matka päättyi Mallikoulussa, kun tuomarit päättivät lähettää hänet kotiin ohjelman seitsemännessä pudotuksessa.

Reipas 16-vuotias otti lähdön rennosti, vaikka kilpailun päättyminen luonnollisesti harmittikin.

– Suhtauduin lähtöön omasta mielestäni aika hyvin. En itkenyt asian takia, sillä onhan se tavallaan jo voitto, että on päässyt neljänneksi, Petra miettii.

Ennen lähtöään Petra sai kuulla, että kolme Mallikouluun jäänyttä tyttöä lähtisi seuraavaksi kokeilemaan siipiään ulkomailla.

– Kyllähän se kateeksi käy. He pääsevät näyttäytymään mallitoimistoissa ulkomailla ja saavat kuulla, mitä heistä ajatellaan siellä. Olisi ollut hienoa päästä kokemaan se, mutta voinhan minä itsekin lähteä myöhemmin kokeilemaan, mallikokelas toteaa.

– Eniten harmittaa kuitenkin se, etten pääse kokemaan finaalia, hän harmittelee.

Itse pudotus sujui Petran mukaan lopulta hyvässä hengessä.

Laila Snellman painotti sitä, että olen niin hirveän nuori ja minulla on vielä koko elämä edessä. Muutkin tuomarit tsemppasivat ja sanoivat, että tästä ei kannata lannistua. Vaikka en minä aikonutkaan lannistua!

”Kuva oli se syy, jonka takia lähdin”

Tällä viikolla tytöt tekivät Marimekon kuvaukset. Lähtöään Petra osasi odottaa jo etukäteen käytyään tuomareiden arvioitavana ja nähtyään oman valokuvansa.

– Se kuva ei minunkaan mielestäni ollut sellainen itsevarma ja positiivinen, millainen sen olisi pitänyt olla. Luulen, että kuva oli se syy, jonka takia lähdin, mallinalku miettii.

– Tiedän, ettei tuomariston päätös ollut yksimielinen, ja joku oli ollut sitä mieltä, että olisin ansainnut jäädä. Mutta nyt kävi näin, hän jatkaa.

Petra kuitenkin iloitsee päästessään kilpailussa näinkin pitkälle.

– Ei minusta tuntunut siltä, että maailma kaatuisi tähän. Totuus on kutenkin se, että suurin työ tehdään tämän kilpailun ulkopuolella.

– Keskityn nyt eniten kouluun, ja kesällä koitan sitten hakea mallihommia. On hyvä saada koulu alta pois, mutta en ole kuitenkaan luovuttamassa mallinhommia sen takia, etten voittanut tätä kisaa.

Petra myöntää, että lähdön myötä eniten jää ikävä muita mallikoululaisia ja ohjelman parissa työskennelleitä ihmisiä. Tuomareista Petra jää kaipaamaan erityisesti stylisti Vesa Peräkylää.

– Minulle jäi Vesasta sellainen kuva, että hän halusi eniten pitää minut mukana. Hän vaikutti todella hyvältä tyypiltä ja huomasin, että hän tuli usein antamaan vinkkejä minulle.

– Hän sanoi minulle joskus tuomaroinnissa, että hän pitää minusta viikko viikolta enemmän, että olen hänen mielestään ihana. Siitä tuli tosi hyvä mieli, Petra muistelee. 

Mallikoulu AVAlla sunnuntaisin klo 21.00. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme