Mainos
Mainos
mallikoulu-kansikuva (1)

Mallikoulun tuomarit tiukkoina: ”Mallin pitää olla erittäin hoikka”

Mallikoulun tuomarit eivät kaunistele sitä faktaa, että mallin on oltava hoikka luodakseen hyvän, kansainvälisen lavamallin uran.

Mallikoulun Anne Kukkohovi, Laila Snellman ja Vesa Peräkylä ovat mukana etsimässä seuraavaa suomalaista huippumallia. Kymmenen vuotta sitten yksi suomalainen menestystarina sai alkunsa, kun Suvi Koponen lähti voittonsa siivittämänä valloittamaan kansainvälisiä mallimarkkinoita. Nyt tavoitteena on löytää uusi mallilahjakkuus seuraamaan Suvin jalanjälkiä.

 Millaisella tytöllä sitten on mahdollisuus uraan huippumallina?

– Mallin ammatti on, mitä se on, turha sitä on kaunistella. Hoikkuus ja siro ruumiinrakenne ovat kriteerejä, Mallikoulun tuomariston puheenjohtaja Anne Kukkohovi toteaa.

– Tietysti, esimerkiksi Japanin ja Singaporen markkinoille ei ole samanlaisia pituusvaatimuksia ja kasvoilla on eri rooli. Mutta lavamallit ovat eri asia, heidän täytyy olla tosi pitkiä ja hoikkia, hän jatkaa.

Mallikoulun voittajalle on luvassa sopimus mallitoimisto Paparazzin kanssa. Myös Paparazzin toimitusjohtajalla Laila Snellmanilla on sanansa sanottavana siitä, millaista tyttöä nyt etsitään.

– Mallin pitää olla erittäin hoikka. Vaikka nykyään puhutaan paljon, että mallin koko suurenee, ei se pidä paikkansa, mallimamma tietää.

– On hurja, missä mitoissa pitää olla nykyään. Ei riitä, että on hoikka, vaan pitää olla myös tuunattu, eli pitää harrastaa joogaa ja pilatesta. Pitää olla hyväkuntoinen, että jaksaa. Pitää myös perehtyä ruokavalioon, koska se, mitä syö, näkyy myös ulospäin. Ihon pitää hehkua ja silmien olla kirkkaat, hän jatkaa.

Niin ikään tuomaristossa istuva stylisti Vesa Peräkylä ei pelkää sanoa mallikokelaille suoraan, millaista kroppaa mallilta vaaditaan.

– En sano ilkeyttäni, että nyt pitäisi laihduttaa pari kiloa, vaan kyse on siitä, että mallin pitää mahtua tiettyihin vaatteisiin. Malli ei saa töitä, jos ei ole oikean kokoinen. Ei kirurgikaan tee leikkausta keittiösaksilla, mies vertaa.

– Mallintöitä ei ole pakko tehdä, kukaan ei pakota laihduttamaan ja olemaan kameran edessä. Mutta jos haluaa tehdä näitä töitä, niin mallilla on tietyt kriteerit, ja minun tehtäväni on muistuttaa siitä. Tiettyjen peruspalikoiden on pakko olla kunnossa, hän toteaa.

Keskustele ohjelmasta FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa#Mallikoulu

Mallikoulu alkaa sunnuntaina kello 21 AVAlla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme