Mainos
Mainos
mallikoulu-kansikuva (1)

Mallikoulun Yilin hyvästeli tuomarit: Vesan kohdalla meinasi tulla kyyneleet

Mallikoulun Yilin osasi odottaa kotiinlähdön koittavan. Tuomari Vesa Peräkylän hyvästely oli kuitenkin mallikokelaalle tunteellinen hetki.

Mallikoulun viimeisimmässä jaksossa Yilin sai pakata laukkunsa ja suunnata kohti kotia, kun tuomarit päättivät, että oli hänen aikansa lähteä kilpailusta.

Yilin itse kertoo aavistaneensa lähtönsä jo aiemmin viikolla. Yilin epäonnistui näytöslavalla, kun mallikoululaiset osallistuivat Luhdan muotinäytökseen. Yilin ei noudattanut malleille annettuja ohjeita, vaan käveli lavan ainoastaan puoleenväliin.

– Tuomareiden tapaaminen tuntui jo jäähyväisiltä. Ikään kuin he olisivat sanoneet minulle jo silloin, että on minun vuoroni lähteä.

Lavalla tapahtuneen virheen Yilin pistää hermostuneisuuden piikkiin.

– En ensin edes tajunnut, että lava jatkui alas. Olin jotenkin niin jännittyneessä tilassa, mallikoululainen parahtaa.

– Minulla oli paljon paineita, sillä viime tuomaroinnissa minulle sanottiin jo, että minun täytyy skarpata. Tuntuu, että aina kun yritän, epäonnistun. Jos en yritä, niin kaikki menee hyvin, hän miettii.

Yilin saikin kuulla tapahtuneesta pudotuspäivänä tuomariston tapaamisessa.

– Minulle kerrottiin lempeästi, ettei mennyt hyvin. He sanoivat suoraan, että olen viime aikoina ollut tosi huono ja kaikki on mennyt vikaan. He ovat antaneet kaikkensa, mutta minä en ole antanut kaikkeani.

– He ihmettelivät, miksi niin on tapahtunut, ja tiedän, että se on minun oma vikani. Olen ollut niin levoton viime aikoina, enkä tiedä, mistä se johtuu.

”On minulla elämä tämänkin ulkopuolella”

Yilin kertoo valmistautuneensa lähtöön aina muotinäytöksessä tapahtuneesta mokasta lähtien. Siksi lähdön hetki ei tuntunutkaan niin musertavalta.

– On minulla elämä tämänkin ulkopuolella, Yilin nauraa.

Tuomareiden hyvästely sai kuitenkin mallikokelaan tunteet pintaan, eikä kyyneliltäkään vältytty lähdön hetkellä. Mallikoulun aikana tuomari-stylisti Vesa Peräkylä oli ottanut Yilinin siipensä alle, ja Yilinin lähtö oli miehelle tunteikas.

– Vesan kohdalla meinasi tulla kyyneleet, Yilin myöntää.

Pudonnut mallikokelas vakuuttaa, että Mallikoulun päättyminen ei hänen kohdallaan tarkoita malliunelmien hautaamista.

– Mallikoulu antoi minulle uusia mahdollisuuksia ja avasi silmiäni. Tiedän, että tämä oli vasta alkua, eikä tämä jää tähän, Yilin toteaa.

– Mallin ammatti ei enää ole pelkkä unelma, vaan ennemminkin mahdollisuus, hän jatkaa. 

Mallikoulu AVAlla sunnuntaisin klo 21.00. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme