Mainos
Mainos
mallikoulu-kansikuva (1)

Mallikoulusta kotiin passitettu Sofia itkuistaan: Yritin olla pokkana

Mallikoulun Sofia joutui hyvästelemään kilpaisiskonsa itkuisissa tunnelmissa, kun oli hänen aikansa lähteä kohtiin.

Sofian taival Mallikoulussa päättyi neljännessä pudotuksessa, kun tuomarit päättivät, että 16-vuotiaan kuopiolaisen oli nyt aika suunnata takaisin kotiin.

– Pudotuksen jälkeen oli surullinen mieli, kun olin ehtinyt tottua kaikkeen ja Mallikoulussa olemisesta oli jo ehtinyt tulla arkea, Sofia miettii alkujärkytyksestä toivuttuaan.

Putoaminen oli Sofialle kova paikka, eikä mallikoululainen voinut yrityksistä huolimatta välttyä kyyneliltä hyvästellessään läheisiksi muodostuneita kilpasiskoja ja tuomareita.

– Yritin sulkea kaikki tunteet ja olla miettimättä niitä, koska tiesin, että jos olisin alkanut itkeä, olisi seuraava tunti ollut yhtä huutoitkua. Yritin vain olla siinä tilanteessa ja vastata kysymyksiin ja viedä tavarani ulos talolta, Sofia muistelee.

Itku oli herkässä vielä Kuopion-junassa istuessa.

– Olin junassa, enkä voinut vain alkaa itkeä siellä. Yritin olla ihan pokkana, mutta aina välillä joku ajatus iski ja rupesi itkettää, mallikokelas muistelee.  

"Pystyin lukemaan sen kaikkien kasvoilta"

Sofian mukaan kotiin lähtö ei tullut hänelle yllätyksenä. Tuomareiden tapaamisessa oli aiemmin päivällä syntynyt jo vahva epäilys siitä, että nyt olisi kuopiolaistytön aika lähteä.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun Sofia seisoi tuomareiden edessä kahdestaan Yilinin kanssa, tuntui lähtö varmalta.

– Pystyin lukemaan sen kaikkien kasvoilta. Vesa sanoi, että sen tytön, joka jää, täytyy tsempata, ja hän katsoi suoraan Yiliniä. Tajusin silloin aika nopeasti, että minä tipun, Sofia muistelee.

Pudotusuutiset saatuaan halusi Sofia vielä jutella tuomareiden kanssa taipaleestaan Mallikoulussa.

– Minulle kerrottiin, että viimeisin suoritukseni oli ollut kehno, ja minun oli ollut vaikea sisäistää ohjeita. Että minulla oli fokus hukassa, ja olin niin nuori, Sofia luettelee lähtönsä syitä.

– Varsinkin nyt, kun olen saanut miettiä asiaa, ymmärrän, mitä he tarkoittivat. Ymmärrän, että he olivat oikeassa, ja lähtööni oli ihan oikea syy. En aina hoksannut ohjeita heti ensimmäisellä kerralla, ja siitä saattoi tulla vaikutelma, että luulin tietäväni paremmin. Kyse oli kuitenkin enemmän siitä, että en osannut toimia ohjeiden mukaan, mallikokelas jatkaa.

Nyt lukion ekaluokkalainen jatkaa koulunkäyntiä ja mallinurasta haaveilua.

– Mallintyö on ollut minun unelmani, mutta en ikinä uskonut, että pystyisin siihen. Minulle tuli ihan yllätyksenä se, että minusta ehkä olisikin malliksi, Sofia toteaa. 

Mallikoulu AVAlla sunnuntaisin klo 21.00.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme