Mainos
Mainos
mallikoulu-kansikuva (1)

Yilinin lähtö mursi Mallikoulu-tuomarin: ”Rupesin itkemään”

Mallikoulun tuomari Vesa Peräkylä ei kyennyt peittelemään tunteitaan, kun yksi hänen suosikkitytöistään joutui jättämään Mallikoulun.

Mallikoulun viimeisimmässä jaksossa Yilin joutui pakkaamaan laukut ja suuntaamaan kohti kotia. Tuomari-stylisti Vesa Peräkylän mukaan päätös ei ollut yksimielinen, ja mies myöntääkin päätöksen olleen hänelle henkilökohtaisesti vaikea.

– Yilin oli yksi suosikeistani, mutta hän oli saanut jo monta mahdollisuutta tässä kilpailussa. Hänen hermonsa yksinkertaisesti pettivät, tuomari arvioi.

Mallikoululaiset pääsivät viimeisimmässä jaksossa tositoimiin näytöslavalle Luhdan muotinäytökseen. Yilin ei kuitenkaan noudattanut malleille annettuja ohjeita, vaan käveli lavan ainoastaan puoleenväliin.

– Näytöksessä oli jotain, mitä hän ei selvittänyt. Hän tiesi mokanneensa ja tiesi odottaa kotiinlähtöä, Vesa miettii.

– Hän on itsekin aiemmin myöntänyt, että hänen on hirveän vaikea keskittyä. Tuollaisessa työtilanteessa homma on kuitenkin pakko hoitaa loppuun, vaikka hermot eivät olisikaan kunnossa. Se ei riitä tekosyyksi, ja on ihan turha antaa vapaapassia henkilölle, jolla ei pysy pakka kasassa. Yilinin oli aika lähteä kotiin rauhoittumaan, hän jatkaa.

”Siinä tytössä oli sitä jotain”

Epäonnistumisistaan huolimatta Yilin jäi kuitenkin Vesan mieleen erityisenä mallikokelaana.

– Yilin oli editorialkuvissa tosi makea! Hän oli taiteellinen, ja tykkäsin hänestä todella paljon.

– Hän oli minulle sellainen tyttö, jota voisin käyttää esimerkiksi Lontoossa. Tykkään aasialaisista ja minusta pitkät aasialaiset ovat absurdeja ja juuri siksi makeita tyyppejä. Muistan hänet ihan alusta asti, ja hän veteli jo silloin minun sydämeni naruja.

Yilinin lähtö olikin tuomarille hyvin tunteikas hetki.  

– Rupesin itkemään. En osaa selittää sitä, mutta siinä tytössä oli sitä jotain, ja edelleen on. Mutta päätökset täytyy tehdä sen perusteella, kuinka tytöt pärjäävät tässä kilpailussa. Emme voi pitää mukana tyttöä, joka ei pärjää tehtävissä, Vesa toteaa.

– Mutta en epäile yhtään, etteikö hänellä olisi upea ura edessä, hän lisää. 

Mallikoulu AVAlla sunnuntaisin klo 21.00. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme