Mainos
Mainos

Sensuuri iski! Nämä julisteet eivät kelvanneet katukuvaan

Alastomuus, ällöttävyys tai roisit sanaleikit ovat voineet saada hittisarjojen mainosjulisteet kielletyksi.

Sarjoja on mainostettu monenlaisilla kikoilla, mutta yksi perinteisimmistä lienee juliste.

Monen ohjelman julisteet ovat kuitenkin joutuneet kieltolistalle ja poistettu katukuvasta. Syitä on monenlaisia aina alastomuudesta muihin tuhmuuksiin.

Alla muutamia julisteita, joihin sensuuri on päässyt iskemään.

Muodin huipulle ohjelmassa pyöritään vaatteiden, muodin ja mallintyön ympärillä. Julistesensuuri iski, kun sarjan 12. tuotantokautta lähdettiin mainostamaan kuvalla, jossa joukko alastomia ihmisiä oli laittanut itsensä tarjolle ruhtinaallisesti pukeutuneiden Heidi Klumin ja Tim Gunnin eteen.

Los Angelesissa rakennusvirasto totesi, että juliste oli niin räävitön, ettei sitä sopinut laittaa bussien kylkiin, bussipysäkeille tai mainostauluihin.

 

Yhdysvaltalainen kauhudraama The Strain on samannimiseen kirjasarjaan pohjautuva kauhudraama, jossa taistellaan virusta vastaan, joka muuttaa ihmiset vampyyreiksi.

Toisin kuin usein kielletyissä julisteissa, ei The Strainin kohdalla ongelma ollut alastomuus. Julisteessa kuvataan silmää, josta pusertuu ulos pitkä mato. Mainos sai losangelesilaisten ihmisten aamiaiset nousemaan kurkkuun ja käänsi koko joukon vatsoja nurin kurin, joten lopulta tuotantoyhtiö otti mainoksia alas useammassakin kohteessa.

 

Muun muassa Housesta tutuksi tullut näyttelijä Lisa Edelstein tähdittää uutta Gilfriend’s Guide to Divorce -sarjaa, jossa self help -kirjoja kirjoittanut päähenkilö käy läpi avioeroa ja toteaa aiemmat ohjeensa täysin vääriksi.

Nainen mainosti ohjelmaa julisteessa, jossa ensisilmäyksellä näyttää siltä, kuin nainen olisi kuvassa keskisormi pystyssä. Tosiasiassa hän pitää pystyssä vasenta nimetöntään.

Ensimmäisenä juliste kiellettiin New Yorkissa julkisista liikennevälineistä. Pian perässä seurasivat monet muut paikat ympäri Yhdysvaltoja.

Toisessa versiossa julisteesta mukana oli myös lausahdus ”go find yourself”, joka tarkoittaa, että löydä itsesi. Lausahdus kuitenkin kuvaan yhdistettynä tuo voimakkaasti mieleen lauseen ”go fuck yourself”, joka ei varsinaisesti ole lauseiden kannustavimmasta päästä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

True Blood ei ole koskaan säästellyt alastomuuden kanssa, mutta heidän kielletyssä julisteessaan ei leikitty verellä ja lihalla.

Mainosjuliste oli yksinkertainen. Punaisella taustalla seisoi valkoisella teksti ”VILF”. VILF on sana leikki, jolla viitataan jo vakiintuneempaan akronyymiin MILF:iin.

Toisinsanoen testissä lukee lyhennettynä ”vampires I’d like to fuck”, eli suomeksi ”vampyyrit, joita haluaisin panna”. Lontoon metrossa ei oltu valmiina ottamaan moista vastaan, joten juliste kiellettiin siellä.


Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Toisinaan innostutaan ottamaan promokuvia, joissa esiintyy pikkuisiin, suorastaan ahtaisiin vaatteisiin pukeutuneita miehiä, ja lopputulos on kiistanalainen. Näin kävi esimerkiksi Spartacus: Blood and Sand -julisteelle.

Kiistaa aiheuttanut juliste vaihdettiin sittemmin soveliaampaan ja hieman vähemmän miehisiä avuja alleviivaavaan kuvaan.

 Muodin huipulle Allstars keskiviikkoisin Avalla kello 21.00 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme