Mainos
Mainos

Peter Hispaniassa: "Suomalaiset pitävät Espanjaa takapajuisena"

Uutisankkuri Peter Nyman nähdään syksyllä espanjalaisissa tunnelmissa. Nymanin mukaan Espanja on ystävällinen ja avoin maa, jota kuitenkin erehdytään usein luulemaan takapajuiseksi.

Peter Nyman juontaa syksyllä alkavaa Peter Hispaniassa -sarjaa, jossa katsojat pääsevät näkemään toisenlaisen puolen suositusta lomamaasta.

– Edes painoa ei kertynyt matkalla, vaikka ruoka oli upeaa, Peter kertoo tyytyväisenä.

Peter kuvailee Espanjaa ystävällisenä ja avoimena maana, joka on ehdottomasti pintaraapaisua syvemmän tutustumisen arvoinen.

– Suomalaiset erehtyvät usein luulemaan Espanjaa jotenkin takapajuiseksi maaksi lämpimän ilmaston ja mielikuvien perusteella. Todellisuudessa Espanja on hyvinvoiva ja moderni maa, jossa on dynaaminen kulttuuri, Peter toteaa.

Tyypillinen harhaluulo onkin, että koko Espanja olisi pelkkää turistikohdetta.

– Tietyissä kohteissa turismi on pilannut oikean Espanjan. Sen huomaa muun muassa siinä, että hinnat ovat 30 prosenttia korkeammat, kuin muualla, Nyman sanoo.

Andalucian oliiviviljelmät ja Valencian karnevaalit

– En ole nähnyt missään sellaista ilotulitusta, pauketta ja meteliä kuin Valenciassa karnevaaleilla. Se oli todellista karnevaalitunnelmaa, Nyman sanoo.

Espanjan loputtomat oliiviviljelmät tekivät myös lähtemättömän vaikutuksen Nymaniin.

– Erityisesti mieleen jäi Andalucian vuoristoseutu, missä oli oliiviviljelmiä niin kauas kuin silmä kantaa ja pidemmällekin. Missään muualla maailmassa ei ole niin isoa yhtenäistä jonkun kasvattamaa viljelmää, Nyman kuvailee.

Millainen on Nymanin oma historia Espanjan kanssa?

Omien sanojensa mukaan Nymanin ensikosketus Espanjaan tapahtui viisivuotiaana.

– Luin Asterix-sarjakuvia, siitä se lähti, Nyman nauraa.

Toisaalta mies on myös opiskellut espanjaa.

– Opiskelin espanjaa 20-vuotiaana. Kai siitä jotain jäi käteen! Ainakin kuvauksissa kommunikointi sujui ongelmitta. Ennen kuvauksia olin Espanjassa 90-luvulla. Onhan siitä jokunen vuosi vierähtänyt, hän summaa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme