Mainos
Mainos
pmr_kansi

Haukivuoren helmi

Maritalla on kulttuurihistoriallisesti merkittävä mökkihuvilakokonaisuus Haukivuorella. Kyyveden rannantuntumassa oleva päärakennus on aikoinaan toiminut Haukivuoren kirkonkylän kunnanhuoneena, ja Maritalle se päätyi 2000-luvun alussa. Maritalla on toinen, pienitöisempi kesänviettopaikka muualla, ja nyt hän haluaisi saada huvilalleen uuden omistajan huolehtimaan arvokkaasta tontista. Suunnittelijoilta Marita odottaa ideoita pihan ja saunamökin muutoksiin liittyen.

Kohde: Kirkontie 291, Haukivuori (päärakennus 209 m2 + rantasauna 24 m2, tontti 8000 m2)

Rakennusvuosi: päärakennus 1923 ja rantasauna 2003

Budjetti: +5000€

Toteutuneet remonttikulut: 7000€

Mökin hinta-arvio ennen remonttia: 195 000€

Hinta-arvio remontin jälkeen: 210 000€

Myyntitilanne: yhä myynnissä

Tällä viikolla Pientä mökkiremonttia saapui Haukivuoren kirkonkylälle, jossa Marita kaipasi vinkkejä suuren mökkihuvilakokonaisuuden päivittämiseksi. Kymmenen vuotta sitten hankitulla mökkihuvilalla on takanaan pitkä historia 1920-luvulta saakka, jolloin rakennus on toiminut kunnanhuoneena ja häidenviettopaikkana.

Haukivuori on tunnettu puhtaasta ja kalarikkaasta Kyyveden järvestä, jonka rannalta myös Maritan mökkihuvila löytyy. Mökin ehdoton myyntivaltti on rannalla oleva rantasauna, josta pääsee löylyjen lomassa pulahtamaan veteen.

Kulkuväylä rannalta huvilaan on kuitenkin hieman vaikeakulkuinen ja voi olla erityisesti iäkkäämmälle ostajalle myyntiä haittaava tekijä. Rantatörmän, polkujen ja pihan siistiminen ovatkin keskeisimmässä roolissa tulevassa remontissa.

Remonttihaasteeseen tarttuivat tällä kertaa Raisa ja Tea-Mariia, jotka olivat vaikuttuneita historiallisesta rakennuksesta ja siellä vallitsevasta ilmapiiristä.

Tilojen ja tontin suuruus suhteessa annettuun 5000 euron remonttibudjettiin asetti suunnittelijoille haasteen, joka vaati tarvittavien muutosten priorisointia.

Raisa asetti oman remonttilistan kärkeen rantasaunan ja piha-alueet, joille myös Marita toivoi muutosta.

Päärakennukseen Raisa tekisi muutoksia hyvin hillitysti ja toisi ilmeen ennemmin stailauksen kautta, näin tulevalle ostajalle voisi antaa osviittaa tilojen mahdollisuuksista.

Ulos Raisa rakennuttaisi polun laskeutumaan päärakennukselta rantasaunaan, mutta budjetti ei tällä kertaa riitä kattamaan portaita koko matkalle, joten askelmat tehtäisiin vain polun jyrkimpiin kohtiin.

Tea-Mariia oli myös samoilla linjoilla Raisan kanssa ja keskittäisi budjetin pihan toiminnallisuuteen. Tea-Mariia jatkaisi rantasaunan terassia pidemmälle Maritan toiveiden mukaisesti, näin liikkuminen saunan ja laiturin välillä olisi miellyttävämpää.

Poikkeuksena Raisan suunnitelmaan, Tea-Mariia käyttäisi budjetista hieman enemmän päärakennuksen muutoksiin, jotta tilat näyttäisivät hieman viimeistellymmältä.

Marita valitsi Tea-Mariian remonttisuunnitelman, jossa muutokset keskittyivät ensimmäisenä sisätiloihin.

Väentuvan katto ja lattia maalattiin kevyen vaalealla sävyllä, mikä toi tilaan hillityn raikasta tunnelmaa. Tupa stailattiin lainakalustein, jotka eivät olleet liian hallitsevia, vaan päärakennuksen historiallista ilmettä korostavia.

Keittiön Tea-Mariia halusi saattaa samalle tasolle tuvan puolella tehtyjen muutosten kanssa, joten keittiönovet, tasot ja allas vaihdettiin uusiin. 

Ulkona muutoksia jatkettiin rakennuttamalla puisia porrasaskelmia päärakennukselta alas rantasaunaan. Myös päärakennuksen takana olevaa kesäkeittiötä siistittiin ja korjailtiin.

Maritan toivelistalla olleelle rantasaunalle Tea-Mariia rakennutti uuden terassin, josta on suora kulku laiturille. Uuden laiturin myötä ranta-alueesta tulee entistä viihtyisämpi ja käyttömahdollisuudet monipuolistuvat.

Rantasaunan sisätilojen muutoksissa keskityttiin sävyttämällä lattia hennon harmaaksi ja slammaamalla takka sekä muuri raikkaan valkoiseksi. Saunan tummuneet lauteet vaihdettiin uusiin, jolla saunamökistä saatiin eheä kokonaisuus.

Katso jakso Katsomosta!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Pientä mökkiremonttia MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.05

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme