Mainos
Mainos
pmr_kansi

Jakso 1: Pala paratiisia Paraisilla

Timo on laittamassa vähäiselle käytölle jääneen merenrantamökkinsä myyntiin. Maisemien ollessa kunnossa, tulee katse remontissa kääntää kohti mökkirakennuksia.

Kohde: Takalantie 25, Parainen (saunallinen mökki 60m2 + vierasmaja 15m2, 2720 m2)

Rakennusvuosi: 1964

Budjetti: +10 000€

Toteutuneet remonttikulut: 16 000€

Mökin hinta-arvio ennen remonttia: 190 000€

Hinta-arvio remontin jälkeen: 235 000€

Myyntitilanne: yhä myynnissä

Tämänkertaisessa jaksossa Timo tarvitsee remonttiapua Paraisilla, josta mökkejä löytyy niin sisä- kuin ulkosaaristosta. Mökkikauppojen kannalta keskeisellä sijainnilla oleva Parainen houkuttelee lomalaisia aina Turusta Helsinkiin ja hinnat pyörivät parin sadantuhannen molemmin puolin.

Välittäjän mukaan Timon mökin vahvuuksia ovat autotien päässä oleva sijainti ja mökin ulkosaaristomainen tunnelma. Kymmenen vuotta sitten ostettu mökki on kuitenkin jäänyt vähälle käytölle Timon muutettua perheineen Naantaliin, ja muutosta kaivataan erityisesti ulkona.

Paraisilla mökkiä ihailevat Sebastian ja Iisa, jotka innostuvat viehättävästä tontista sekä upeasta merinäkymästä. Suurella pihalla on käyttömahdollisuuksia suuntaan jos toiseen, mutta niin Sebastian kuin Iisa kiinnittävät huomiota rakennusten tummanpuhuviin värityksiin. Julkisivujen syvän vihreä sävy maastoutuu hyvin, mutta ei sovi muutoin raikkautta henkäilevälle tontille.

Sebastian haluaisi tuoda pihalle selkeämmän ja käytännöllisemmän grillauspaikan, jossa ruoanlaiton lomassa voisi istua ja ihailla näkymää merelle. Myös Iisalla on mielessä ulkotilojen viihtyvyyden korostaminen, mitä hän parantaisi rakennuttamalla kokonaan uuden terassin.

Timo toivoo suunnittelijoiden huomioivan tulevissa suunnitelmissa elämää nähneen laiturin korjaamisen, mikä on myös välittäjän mielestä olennainen muutoskohde, vaikka suuremmilla veneillä ei rantaan pääsekään.

Keittiö ennen muutosta. 

Suunnittelijat pitävät myös sisätiloissa hyvällä maulla hankituista kalusteista, joita voidaan hyödyntää osittain tulevassa stailauksessa. Iisaa ahdistaa keittiön ahtaus ja hän teettäisi uuden, paremmilla tilaratkaisuilla toimivamman keittiön.

Voittajaksi karsiutuu tällä kertaa Iisan suunnitelma, jossa Timon antama +10 000 euron budjetti venyy aina 16 000 euroon saakka. Iisan remonttiin sijoitetut eurot näkyvät lopputuloksessa ja tehtyjen muutoksien myötä Timon mökki on kuin uusi.

Ensitöikseen Iisa maalauttaa päämökin tummaksi ja puhalluttaa roskat pois katolta, jotta mökin yleisilme saadaan virkeämmäksi. Luksusta mökille saadaan rakentamalla lehtikuusesta juhlava terassi, johon remonttibudjetista käytetäänkin kaikkein eniten rahaa.

Terassi viimeistellään stailaamalla se uudella ruokailuryhmällä sekä lepotuoleilla. Muutosten myötä terassin viihtyvyys kasvaa entisestään ja terassilla voi nauttia aamukahvinsa avarin merinäkymin. Pihalla ollut grillialue siistitään ja paikalle tuodaan uusi paistoalusta sekä maisemaan sulautuvat betonijakkarat.

Vanhaksi käyneen laiturin tilalle valmistetaan uusi terassi, jonka ympärille Iisa rakennuttaa vielä tolpat, joihin sidottaan mustat köydet kaiteiksi. Paikan päälle tilataan kaislanniittäjä puhdistamaan ranta ylimääräisistä kaisloista, jolloin meri on entistäkin kutsuvampi.

Mökin sisällä Iisa purkaa ahtaan ja vanhanaikaisen keittiön, jonka tilalle rakennetaan uusi, entistä valoisampi sekä tilavampi ruoanlaittopiste.

Saunan puolelta vaihdetaan vanhat ja kulahtaneet lauteet sekä maalataan seinät ja katto mustalla saunavahalla.

Katso jakso Katsomosta!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme