Mainos
Mainos
pmr_kansi

Kaistale kaunista Kangasniemeä

Kari on päättänyt yhdessä perheensä kanssa laittaa Kangasniemen kesämökin myyntiin. Puulaveden rannalla sijaitsevalle luonnonläheiselle mökille tulisi kuitenkin tehdä pientä pintaremonttia ennen myyntiä.

Kohde: Torniontie 413, Kangasniemi (mökki 36m2 + sauna, vierasmaja, 2900 m2)

Rakennusvuosi: 1976

Budjetti: +5000€

Toteutuneet remonttikulut: 5600€

Mökin hinta-arvio ennen remonttia: 125 000€

Hinta-arvio remontin jälkeen: 139 000€

Myyntitilanne: yhä myynnissä

Tällä viikolla katseet suuntautuivat kohti Kangasniemeä, jossa Kari on laittamassa perheen vähäiselle käytölle jääneen hirsimökin myyntiin. Kirkkaan ja puhtaan Puulaveden rannalla sijaitseva järvenrantamökki on erityisesti luonnonrauhaa rakastavan mökkeilijän mieleen. Tontilta löytyy peräti 150 metriä yhtenäistä rantaviivaa ja mökki sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Mökin rannalta on hyvät vesiyhteydet niin Kangasniemelle kuin Hirvensalmelle sekä myös Mikkelin Otavaan pääsee vesitse halutessaan.

Karin mökin ehdoton valtti on hiekkarantainen Puulavesi, mutta elämän siirryttyä etelään on ajanhammas alkanut nakertaa mökin ilmettä niin sisältä kuin ulkoa. Villiintynyttä pihaa tulisi niittää ja rannalla olevia puita olisi syytä kaataa vähemmäksi, jotta maisemat järvelle aukeaisivat entistä paremmin. Tontilla olevaa tiheää metsikköä voisi myös harventaa, jotta valo pääsisi kulkemaan paremmin mökkipihalla. Kari toivoo myös päivitystä sisätilojen pinnoille, jotka ovat parhaat päivänsä nähneet.

Puulaveden järvimaisemia saapuivat ihastelemaan Mikko ja Eeva, joille haastetta asettivat mökin sähköttömyys ja vedettömyys. Budjetin puitteissa näihin ongelmakohtiin ei kuitenkaan pystytä puuttumaan, vaan huomio täytyy kiinnittää muihin olennaisiin tekijöihin, joista suurin on mökin valottomuus niin pihalla kuin sisällä.

Mikon huomio kiinnittyi eniten mökin sisätilojen pimeyteen ja sisustuslinjauksen puuttumiseen. Valoa Mikko toisi maalauttamalla mökkilattian hieman vihreään taittuvaan vaaleaan sävyyn, joka hohteen lisäksi tuo väriä ulkoa päin. Korostaakseen valoa Mikko maalaisi katon valkoiseksi ja rappaisi ruskean tiilitakan valkoiseksi. Takan valuraudasta tehdyt luukut vaihdetaan lasisiin, jotta mökin sydän pääsee tuomaan hehkua kaikkialle sisätiloihin.

Samoilla linjoilla Mikon kanssa on myös Eeva, jonka suunnitelman Kari valitsi toteutettavaksi. Eeva aloitti remontin maalauttamalla kaikki rakennukset tummanharmaalla, minkä Kari talkoovoimin toteutti. Maalaustöiden lomassa rakennusten terassilaudoitukset käsiteltiin tummanharmaalla ja lopputuloksena oli metsäiseen järvimaisemaan paremmin istuva kokonaisuus.

Vierasmajassa katto sekä ikkuna- ja ovilistat maalattiin kevyen valkoisella sävyllä ja sisältä tyhjennettiin kaikki turha pois, jotta tilaa jäisi enemmän vuodepaikoille. Nyt vierasmaja on entistä toimivampi ja valoisampi, mikä kutsuu vierailijoita luokseen.

Päämökin pimeyden Eeva ratkaisi maalaamalla lattian ja katon valkoisella, mutta jätti kuitenkin seinien kauniin puunsävyn entiselleen. Mikon ideasta poiketen Eeva slammasi takan aavistuksen ruskeaan taittuvalla harmaasävyllä, jota käytettiin myös makuuhuoneen muuriin.

Keittiössä keltainen laattaseinä poistettiin ja seinä slammattiin takan kanssa yhteneväisellä sävyllä, jota jatkettiin vielä keittiön kaapinovissakin. Vanhat keittiökaappirungot raikastettiin valkoisella maalilla ja vanha keittiötaso vaihdettiin uuteen valkoiseen. Loput muutokset mökissä hoitui tyylikkäin, mutta hillityin lainakalustein.

Mökin ja saunan välille rakennettiin uusi terassi, jossa on hyvä grillauksen lisäksi vilvoitella löylyjen lomassa. Nyt terassilta aukeavat näkymät pääsevät oikeuksiin, kun rannan runsaspuista törmää harvennettiin Karin toimesta. Pihasuunnittelija Minna hyödynsi mökiltä löytyneitä kivilaattoja rakentamalla niistä polun mökiltä saunarakennukseen. Saunamökin pukuhuoneen lattia, penkki, ikkuna- ja ovilistat käsiteltiin mustalla ja stailattiin lainatavaroin. Samalla sävyllä jatkettiin saunan puolella, jossa lauteet uusittiin ja kiukaan takaseinä maalattiin slammauksen jälkeen mustalla.

Pientä mökkiremonttia maanantaisin 20.05 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme