Mainos
Mainos
pmr_kansi

Kuvat: Eräkämppä etelässä

Timo on etsimässä Nummi-Pusulassa sijaitsevalle rantamökilleen uutta omistajaa. Ennen kauppoja Timo haluaa antaa mökkinsä ammattilaisten käsittelyyn.

Kohde: Pahkatie 66, Nummi-Pusula (ylämökki 30 m2 + saunamökki 50 m2, vuokratontti 3500 m2)

Rakennusvuosi: 2002 ja 1984

Budjetti: +5000€

Toteutuneet remonttikulut: 5342€

Mökin hinta-arvio ennen remonttia: 120 000€

Hinta-arvio remontin jälkeen: 135 000€

Myyntitilanne: yhä myynnissä

Tämän viikon Pientä mökkiremonttia kohde sijaitsee Vahermajärven rannalla Nummi-Pusulassa. Alue on tunnettu vehreästä luonnosta sekä maaseutumaisesta hengestä. Kohteen tekee poikkeukselliseksi Timon lappimaista ilmettä hehkuva kelohirsimökki sekä sen sijainti vuokratontilla.

Rannalla sijaitsevan kelohirsimökin lisäksi tontilta löytyy vielä ylämökki, mikä on rakennettu vuonna 2002. Timo on jo osittain aloittanut remontin korjauttamalla kelohirsimökin vuotavan huopakaton, mutta ennen myyntiä tulee ratkaista vielä muitakin ongelmia. Mökin piha-aluetta tulisi siistiä ja karsia, jotta kaunis järvimaisema saataisiin näkyviin. Mökin sisätilat kaipaisivat myös lisää valoisuutta.

Mikon ja Sebastianin ensivaikutelmat mökeistä olivat positiivisesti yllättyneet. Molemmat pääsivät välittömästi sisälle rantamökin rauhaisaan ja erämökkimäiseen ilmapiiriin, jonka kruunaa kirkasvetinen ja kalarikas Vahermajärvi.

Nopeasti vilkaistuna mökkien perusasiat vaikuttivat olevan hyvällä mallilla, mutta pihan isotöisestä heinikosta tulisi päästä eroon ennen kuin ulkotilat voidaan ottaa monipuolisempaan hyötykäyttöön. Erityisesti terassi ja grillauspaikka toisivat lisäarvoa ulkotiloihin, kun taas rantamökin sisällä vallitsevat tummat pinnat tulisi saada vaihdettua valkoisempiin sävyihin, jotta valo pääsisi paremmin kulkemaan hirsiseinillä.

Mikon ja Sebastianin päällimmäiset ajatukset ylä- ja alamökistä olivat pääsääntöisesti yhteneväiset: mökit, niin sisältä kuin ulkoa, eivät puhuneet samaa kieltä.

Mikko painotti omassa suunnitelmassaan piha-alueen ja rantamökin viimeistelyä. Mikon mielestä sisätiloihin tulisi saada vaaleita sävyjä rauhoittamaan ja tasapainottamaan vallitsevaa puunväriä, mikä itsessään on kaunis, mutta joka ei erotu edukseen ennen maalaustöitä. Samaa pehmeää ja rikottua valkoisen sävyä Mikko jatkaisi myös keittiössä, jonka hän haluaisi uusia. Saunan katon Mikko haluaisi paneloida uudelleen ja korjata lattian, jonka hän maalaisi tummanharmaalla. Pihalla Mikko puolestaan kunnostaisi terassia rimoittamalla kaiteet ja maalaamalla ne. Pihan siistimisen jälkeen Mikko rakennuttaisi uuden grillipaikan terassin alapuolelle. Ylämökin Mikko jättäisi muutostöiden osalta pois, jotta eniten muutosta kaipaavalle saunamökille jäisi rahaa tarvittaviin remonttitöihin.

Timo valitsi kuitenkin Sebastianin suunnitelman, jossa painotukset olivat samoilla linjoilla kuin Mikonkin suunnitelmassa. Sebastian korjautti ja uusi kelohirsimökin terassilaudoituksen sekä vaakarimoitti kaiteet. Terassiportaiden askelmat uusittiin ja terassin oikealle puolelle rakennettiin uudet portaat saunapuiden hakua varten. Muiden remonttitöiden lomassa, myös kelohirsimökin huopakatto saatiin korjattua. Loput ulkona tapahtuneet muutokset kohdistuivat piha-alueen karsimiseen ja siistimiseen, joihin myös mökinomistaja Timo osallistui.

Kelohirsimökin sisätiloihin Sebastian toi kaivattua valoisuutta, mutta haihduttamatta sen omintakeista viehättävyyttä. Tekstiilein ja lainakalustein mökin sisälle saatiin hillittyä tyylikkyyttä, mikä korostaa kelohirren upeita yksityiskohtia. Tuvan mielenkiintoisia yksityiskohtia ovat ruokailuryhmän yläpuolelle asennettu työmaavalaisin sekä tilan tuntua korostavat peilit. Rakenteellisia muutoksia tapahtui sisätilojen keittiönurkkauksessa, mikä purettiin ja tilalle asennettiin uusi raikas taso, allas ja uuni.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme