Mainos
Mainos
pmr_kansi

Loisteen loihdintaa Loviisassa

Tarmo on laittamassa sympaattisen järvenrantamökkinsä myyntiin muuton yhteydessä. Varjoisa piha voisi olla houkuttelevampi, joten Tarmo päätti pyytää apua Pientä mökkiremonttia –suunnittelijoilta.

Kohde: Arvilantie, Loviisa (mökki 48m2 + saunamökki 15m2, n. 1 ha)

Rakennusvuosi: Mökki ja sauna rakennettu 70-luvulla, uudistettu 2006

Budjetti: 4000€

Toteutuneet remonttikulut: 5000€

Mökin hinta-arvio ennen remonttia: 165 000€

Hinta-arvio remontin jälkeen: 198 000€

Myyntitilanne: yhä myynnissä 

Tämän viikon jaksossa Pientä mökkiremonttia -ryhmä vierailee Loviisassa, jossa Tarmo kaipaa niin remontti- kuin sisustusvinkkejä mökilleen.

Loviisa on rauhallinen ja idyllinen mökkikunta, joka on tunnettu luonnonkauniista maisemistaan ja hyvistä ulkoilumahdollisuuksista. Tarmon mökki sijaitseekin aivan järven tuntumassa, ja omaa rantaviivaa löytyy vaikuttavat 150 metriä.

Naapurikaupunki Porvoo sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä ja Helsinki on alle tunnin matkan päässä, joten etäisyydet eivät ole esteenä mökkireissuille.

Tarmo on pitänyt hyvää huolta mökistä ja sisätilat ovat pääosin moitteettomassa kunnossa. Pahimmat kompastuskivet löytyvätkin ulkoa, jossa kauniita järvimaisemia peittävät risukkoinen ranta. Kulkuväylät niin mökin pihalle kuin mökiltä rannalle kaipaavat ideoita, jotka Tarmo toivoo suunnittelijoiden ratkaisevan.

Loviisan mökille neuvoja tulivat jakamaan Mikko ja Eeva, jotka pitivät mökin hyvällä maulla tehdyistä sisustusratkaisuista. Mökillä on oma rauha ja hyvässä kunnossa oleva suuri terassi, jota ei tarvitse kuin kalustaa ja toiminnallistaa.

Mikon mielestä myyntiä haittaavat tilat olivat keittiö ja piha. Keittiö ei ollut yhteneväinen mökin muiden huoneiden kanssa ja pihalla kulkeminen voisi olla selkeämpi.

Jos budjetista löytyy liikkumavaraa, Mikko vaihtaisi järvilaiturin uuteen. Eevan ensivaikutelmat olivat samassa linjassa Mikon kanssa, mutta myös saunatilat kaipaisivat pientä viilausta Eevan mielestä.

Loviisalla tarvittavat muutokset liittyvät yhtenäistämiseen ja Tarmo on suunnittelijoiden mielestä kiinnittänyt huomiota oikeisiin asioihin, mutta nyt ne tulisi vain saattaa loppuun.

Tarmo valitsi Eevan suunnitelmaan, joissa muutoksia tehtiin hieman kaikkialla. Ensimmäinen huomattava ero löytyy heti sisääntulosta, jota raivattiin niin Tarmon kuin pihasuunnittelija Ullan toimesta.

Ulla paransi mökin sisäpihalle johtavaa tienpohjaa tasaisemmaksi ja jämerämmäksi, jonka päässä mökki nousee hyvin esiin entistä avarampana ja valoisampana.

Eeva maalautti päämökin lisäosan, joka on jäänyt maalaamatta laajennuksen valmistuttua. Lisäosa maalattiin samalla yhteneväisellä punaisella sävyllä kuin päämökki ja terassikaiteet sävytettiin valkoisiksi, jolloin saatiin aikaan entistä huolitellumpi kokonaisuus.

Eeva rakennutti vielä päämökkiin sokkelisäleikön, koska ennen remonttia terassin alla olleet tavarat tulivat ikävästi esiin.

Mökin sisällä ei suurempia muutoksia tarvittu. Mökinomistajilla oli valmiina kauniita kalusteita ja tapetit olivat täydelliset mökkimiljööseen, joten Eeva päätti saattaa stailauksen loppuun.

Sisätakan pinta käsiteltiin raikkaalla antiikkilaastilla ja viimeisteltiin uudella arinalla. Keittiössä kaapinovet maalattiin valkoisiksi ja sivutaso vaihdettiin uuteen valkoiseen, jonka jälkeen keittiö stailattiin laina-astioin ja verhoin. Muissa huoneissa muutokset tapahtuivat lainakalustein.

Rantalaiturille laskeutuvat askelmat korjattiinSaunassa Eeva käsitteli lauteet ja asennutti uuden lattiaritilän, joka sävytettiin yhteneväiseksi lauteiden kanssa.

Saunamökin ja ulkohuussin Eeva maalautti yhteneväiseksi päämökin kanssa. Kiukaan takana oleva tiilimuuri slammattiin uudelleen antiikkilaastilla ja pukeutumistiloihin vaihdettiin valkoinen takka. Loput muutokset saunamökissä hoidettiin stailaamalla, minkä avulla tilat vaikuttavat entistäkin houkuttelevimmilta.

Katso jakso Katsomosta!

Katsomo-video ei ole saatavilla

Pientä mökkiremonttia MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.05

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme