Mainos
Mainos
pmr_kansi

Luksusta Ruissaloon

Tämän viikon kohde sijaitsee Turun Ruissalossa, jossa Jarkko on myymässä yli kymmenen vuotta sitten ostamansa mökin. Jarkko on jo aloittanut mökin saattamisen myyntikuntoon, mutta kaipaa kuitenkin apua tyylin yhtenäistämiseen.

Kohde: Ruissalon puistotie 463, 20100 Turku (mökki 42 m2 + sauna)

Rakennusvuosi: 1930 (sisäpintaremontit 2000 ja 2013)

Budjetti: 6000€

Toteutuneet remonttikulut: 7000€

Asunnon hinta-arvio ennen remonttia: 150 000€

Hinta-arvio remontin jälkeen: 237 000€

Tällä kertaa Pientä mökkiremonttia matkustaa Turun Ruissaloon, jossa Jarkolla on tarkoituksena myydä sympaattinen merenrantamökkinsä. Ruissalon saari on luonnonsuojelualuetta, joka on tunnettu tammimetsistään, eläimistään ja upeista merinäkymistään. Vain parin kilometrin päässä Turun keskustasta sijaitseva Jarkon mökki on rakennettu kallioiselle rinteelle, jonka valoisan pihapiirin yhteydestä löytyy myös erillinen saunarakennus. Ruissalolla on vahva imago ja myynnissä olevat mökit käyvät nopeasti kaupaksi, mutta jostain syystä Jarkon mökkiä ei ole vielä myyty. Välittäjän mukaan mökin sisätilat kaipaisivat jotain Ruissalon henkeen sopivaa tyyliä ja ulkotilojen käytännöllisyyttä sekä monipuolisuutta tulisi saada korostettua, jotta ostajien mielenkiinto heräisi.

Saapuessaan Jarkon mökille Tea-Mariia ja Iisa havaitsivat ongelmakohdat. Mökiltä tuntui puuttuvan selkeä yhtenäinen linja ja asioiden viimeistely. Tea-Mariian silmiin pisti mökin sisällä oleva voimakkaan merensininen väri, joka on hänen mukaansa yksi suomalaisten inhoamia sävyjä. Iisan mielestä mökintilat vaativat lähinnä hienosäätöä ja erityisesti kulkureittien parantamiseen tulee kiinnittää huomiota, koska mökki on rakennettu jyrkälle kalliolle.

Keittiö ennen muutosta

Keittiö ennen muutosta

Keittiö ennen muutosta

Tea-Mariian suunnitelmassa kaikki sisätilan seinät ja katot maalattaisiin vaalean raikkaiksi. Keittiöstä Tea-Mariia korjaisi lattian halkeamat sekä vaihtaisi keittiötasot ja välitilan laatat uusiin. Laatat Tea-Mariia haluaisi käsitellä fasettihionnalla, jossa laattojen reunoihin hiotaan koristeellinen kulma. Mökin parvelle Tea-Mariia haluaisi tehdä lisätilaa vierasmakuupaikoille ja kunnostaa parven tikkaat. Saunasta vaihdettaisiin seinäpaneelit, lauteet ja kiuas.

Olohuone ennen muutosta

Olohuone ennen muutosta

Iisan voittaneessa suunnitelmassa keskityttiin viimeistelemään Jarkon aloittamaa remonttia. Mökin keittiö koki suuren muutoksen, jonne tuotiin uudet kaapit ja hyllyt sekä liesi ja uuni. Iisa haluasi tehdyillä muutoksilla tuoda lisää tilaa ja ilmavuutta ahtaaseen keittiöön. Ennen muutosta keittiön toiminnot olivat sijoitettu osittain ikkunoiden eteen, mikä vähensi työtilan lisäksi myös keittiön valoisuutta. Keittiöön on nyt mahdollista sijoittaa pieni aamiais- tai ruokapöytä.

Keittiö muutoksen jälkeen

Keittiö muutoksen jälkeen

Keittiö muutoksen jälkeen

Mökin seinät ja katto maalattiin uudelleen kevyin sävyin, joilla saatiin yhteneväinen ilme. Oleskelutilan takaseinään tapetoitiin raikkaalla pystyraidallisella Sandberg Marcel –tapetilla, jossa toistuivat samat maalattujen seinien sävyt. Mökin stailaus hoitui lainatuilla kalusteilla, astioilla, valaisimilla ja tekstiileillä. Myös vaatteiden säilytys huomioitiin korkealla ikkunakaapilla, jonka lasit Iisa peitti pellavakankaalla huomaamattomaksi.

Olohuone muutoksen jälkeen

Olohuone muutoksen jälkeen

Mökin ulkona tapahtuneet suuret muutokset eivät sisältyneet Jarkon antamaan remonttibudjettiin, joten ne tehtiin Iisan suunnitelman ulkopuolella. Jarkko laajensi ulkoterassia mökin toiselle puolelle, jolloin tiloille saatiin lisää toimintoja. Iisa viimeisteli terassin lainatulla sohvaryhmällä sekä näihin kauniisti yhteensopivalla lasipöydällä. Jarkko laajensi myös lähempänä rantaa olevaa terassikatosta, jonne tuotiin ylellinen kylpypalju. Tämänkin terassin Iisa viimeisteli tuttuun tapaansa hillityn tyylikkäin lainakalustein.

Laajennettu terassi

Terassikatos ennen muutosta

Terassikatos ennen muutosta

Terassikatos muutoksen jälkeen

Terassikatos muutoksen jälkeen

Jakso Katsomossa

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme