Mainos
Mainos
pmr_kansi

Pintojen piristystä Saimaalla

Tarja on omistanut oman saarimökkinsä Juvalla jo yli kymmenen vuotta. Maaralan kunnan Sepänsaaressa sijaitsevalle mökille tulisi saada raikkautta ennen myyntiä.

Kohde: Hiitolanlahdentie 2, 51780 Juva (mökki 26 m2 + saunatupa 20 m2)

Rakennusvuosi: Mökki 1980 ja saunatupa 2004

Budjetti: 2000€

Toteutuneet remonttikulut: 2200€

Asunnon hinta-arvio ennen remonttia: 140 000€

Hinta-arvio remontin jälkeen: 147 000€

Tällä kertaa Pientä mökkiremonttia kohdistaa katseensa Juvalle, jossa Tarjalla on tarkoituksena myydä kaunis järvenrantamökkinsä. Tarjan mökki sijaitsee pienellä saarella Saimaan rannalla, josta löytyy erillinen saunatupa aivan järjen tuntumasta. Mökin välittömästä yhteydestä löytyvät loistavat marjastus-, sienestys-, veneily- ja kalastusmahdollisuudet. Molemmat rakennukset ovat olleet hyvässä pidossa, mutta kaipaisivat sisätiloihin pientä piristystä. Välittäjä kiinnittäisi tulevassa remontissa huomiota erityisesti mökkirakennuksen valoisuuteen ja keittiön uudistamiseen, joilla mökkikokonaisuudesta saataisiin ostajia houkuttelevampi.

Tarjan mökkiä saapuivat katsomaan Sari ja Sirpa, jotka inspiroituivat välittömästi mökin luonnonläheisestä tunnelmasta. Leppoisalta ja kiireettömältä vaikuttava mökkiympäristö on luonnollinen, minkä molemmat suunnittelijat haluavat säilyttää omissa suunnitelmissaan. Ongelmana tällä ”piilopirtillä” vaikuttaa olevan sisätilojen ilmeettömyys, joka Sarin mukaan johtuu runsaasta puupinnasta. Kontrastia tiloihin kaipaa myös Sirpa, joka uskoo asian ratkeavan karsimalla tavaroita ja yhdistämällä vaalean eri sävyjä.

Mökki ennen remonttia.

Mökki ennen remonttia.

Keittiö ennen remonttia.

Vaikka remonttibudjetti oli hieman odotettua alhaisempi, ei Sirpa nähnyt tästä koituvan sen suurempia ongelmia. Niin mökki kuin saunatupa olivat peruskunnoltaan hyvät, joten rakenteellisiin muutoksiin ei tarvinnut remonttisuunnitelmassa puuttua. Mökin seinät ja katon Sirpa maalaisi valkoisiksi sekä hioisi tuvan lattian, joka viimeisteltäisiin puuvahapintakäsittelyllä. Kattopalkkien käsittely ruskealla kuultopinnoitteella toisi tilaan kaivattua kontrastia ja myös tiilimuurin siistimisellä sekä maalaamisella saataisiin tiloihin ryhdikkyyttä. Saunatupaan Sirpan mielestä ei paljoa tarvittaisi, vaan pelkkä siistiminen ja stailaus lainakalustein sekä tekstiilein riittäisi.

Saunatupa ennen remonttia.

Saunatupa ennen remonttia.

Tarja päätyi valitsemaan Sarin suunnitelman, jossa keskityttiin pääasiallisesti mökin ongelmakohtien korjaamiseen. Sari halusi rauhoittaa runsasta puupintaa maalaamalla katon valkoiseksi sekä hiomalla ja maalaamalla lattian harmaaksi. Tuvan haalistunut ja likaantunut takka maalattiin uudelleen raikkaan valkoisella sävyllä, jota toistetaan myös ikkunanpuitteissa ja listoilla. Näillä muutoksilla aiemmin liialliselta vaikuttanut puupinta rauhoittui ja muuttui osaksi tyylikästä kokonaisuutta. Sari hyödynsi stailauksessa osaa Tarjan irtokalusteista, mutta toi lisäksi lainakalusteena beigen sävyisen vuodesohvan.

Mökki remontin jälkeen.

Mökki remontin jälkeen.

Keittiön puolella Sari maalasi kaapistojen ovet valkoisiksi ja poistatti osan yläkaapeista sekä vaihdatti uudet vetimet. Sari vaihtoi myös keittiön työtason uuteen valkokuultotammiseen laminaattitasoon ja vanha tiskiallas sai poistua vanhan tilalta. Sari halusi tuoda keittiöön myös lisää työskentelytasoa, joten keittiöremontin yhteydessä keittiötasoa pidennettiin.

Keittiö remontin jälkeen.

Saunatuvassa ei suurempia muutoksia tapahtunut. Sari kunnosti halkeilleen saunamuurin, jonka hän myös maalasi vaaleaksi niin saunan kuin tuvan puolelta. Loput muutokset toteutettiin raikastamalla tilaa lainakalustein ja tekstiilein sekä uusin laskosverhoin.

Saunatupa remontin jälkeen.

Saunatupa remontin jälkeen.

Ulkona suurimmat muutokset tapahtuivat terassille, jota laajennettiin. Sari halusi tehdyllä laajennuksella monipuolistaa terassin toimintoja ja nyt sitä voi käyttää kesäisin vaikkapa ulkoruokailutilana. Sari myös suoristi rannalle johtavat kiviportaat sekä siisti kulkuväylää aina saunatuvalle saakka koristellen sen perennoilla ja kivikkokasveilla.

Jakso Katsomossa

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme