Mainos
Mainos
pmr_kansi

Raikkautta rantatontille Joutsaan

Tuula ja Jukka löysivät mökkitontin soutureissullaan yli 30 vuotta sitten. Vuosien varrella Tuula ja Jukka ovat rakentaneet Suontee järven rannalle mökin sekä sauna- ja vierastuvan, jotka on aika myydä seuraaville onnellisille mökkeilijöille. Ennen myyntiä on ilme kuitenkin ehostettava tämän päivän mukaisiksi.

 

Kohde: Korvaniementie 280 A, 19650 Joutsa (mökki 90 m2 + saunatupa 22 m2)

Rakennusvuosi: 1974

Budjetti: 5000€

Toteutuneet remonttikulut: 5800€

Asunnon hinta-arvio ennen remonttia: 280 000€

Hinta-arvio remontin jälkeen: 295 000€

 

Tällä kertaa Pientä mökkiremonttia tiimi matkustaa Joutsan Uimaniemeen, jossa Tuulan ja Jukan aikomuksena on myydä hulppea järvenrantamökki. Kaunis mökkikokonaisuus sijaitsee kirkasvetisen Suonteejärven rannalla kohoavan kalliorinteen päällä, josta avautuvat loistavat järvimaisemat. Suonteejärvi on tunnettu puhtaasta vesistöstään ja mainioista kalastusapajista. Tuulan ja Jukan mökkitontilla on omaa rantaviivaa hulppeat 220 metriä ja vuosien varrella mökin yhteyteen on rakennettu makuupaikallinen saunatupa sekä erillinen vierasmaja, joissa tilaa riittää isommallekin mökkiseurueelle. Tuula ja Jukka ovat pitäneet mökkiä hyvässä kunnossa, mutta huoneiden ilme vaatisivat nykyaikaistamista ja suunnittelijoiden asiantuntemusta.

Suunnittelijoiksi Uimaniemeen saapuivat Raisa ja Sari, jotka olivat vaikuttuneita mökkikokonaisuuden mahdollisuuksista. Kohteessa oli monta erillistä ja erityylistä rakennusta, jotka tulisi saada yhdenmukaistettua budjetin rajoissa. Keskeiseen asemaan suunnitelmissa nousivat päärakennuksessa vaadittavat muutokset. Erityisesti suunnittelijat kiinnittivät huomiota keittiön toiminnallisuuteen ja päivittämiseen. Keittiössä oleva uuniliesi tekee tilan ahtaaksi sekä vanhat kaapistot vaatisivat uutta raikasta väriä ylleen. Kaikin puolin mökissä tarvittavat muutokset ovat pienimuotoisia eivätkä vaadi suuria ponnistuksia, jotta haluttu nykyaikaistaminen onnistuisi.


Keittiö ennen muutosta

Tupa ennen muutosta

Raisa painotti omassa suunnitelmassaan piha-alueen ja mökin viimeistelyä. Päämökin sisääntulo tuntui Raisan mielestä ahtaalta aina eteisestä keittiöön saakka, joten yhdeksi myynnin kannalta tärkeäksi seikaksi nousi tilojen avartaminen. Erityisesti keittiössä oleva uuni on epäkäytännöllisellä paikalla ja hankaloittaa kulkemista huoneiden välillä. Raisa halusi saattaa mökin tilat monipuolisempaan käyttöön ja tuoda valoisuutta raikastamalla seinäpintoja vaaleilla sävyillä. Myös pihan edusta tulisi saada kuntoon, missä laatat olivat nousseet ylös ja tekivät siitä kulahtaneen näköisen.


Olohuone ennen muutosta

Piha ennen muutosta

Tuula ja Jukka valitsivat lopulta Sarin suunnitelman, jossa tiloille tuotiin rauhallinen ja tasapainoinen tunnelma. Keittiössä muutoksen kokivat kaapistot, joita poistamalla ja vaihtamalla saatiin tilasta selkeämpi ja entistä kauniimpi. Keittiön kaapit maalattiin raikkaan valkoiseksi ja työtasot vaihdettiin uusiin sekä kaappien vetimet vaihdettiin uusiin. Keittiön ja oleskelutilan yhdistävä punatiilinen takkamuuri maalattiin vaaleaksi, jotta pimeään keittiöön saadaan kaivattua valoisuutta. Sari käytti mökin stailauksessa luonnonmateriaaleja ja värimaailmassa toistuivat valkoisen ja harmaan eri sävyt sekä tehostevärinä vihreä.


Keittiö muutoksen jälkeen

Tupa muutoksen jälkeen


Olohuone muutoksen jälkeen

Rannalla sijaitsevan saunamökin muuria paikattiin ja maalattiin hennon harmaaksi sekä saunaan tuotiin uusi puukiuas vanhan tilalle. Muutoin Sari stailasi saunamökkiä uusin kalustein ja tekstiilein. Päämökkirakennuksen takana olevaa vierasmajaa sisustettiin suurella valkoisella senkillä sekä valkoisilla sisustustikkailla. Stailaus hoitui raikkaan vaaleilla tekstiileillä, joilla rauhoitettiin muutoin runsasta puupintaa.


Makuuhuone ennen muutosta

Makuuhuone muutoksen jälkeen

Pihasuunnitelmassa päämökin edustalla olevaa kiveystä tasoitettiin ja laajennettiin nikkaroimalla luonnonkivistä lisälaattoja. Näkymää rannalle avattiin kaatamalla muutama puu sekä mökin edustan korkeahkot ruusupensaat poistettiin ja tilalle istutettiin perennoja. Näin piha-alueesta saatiin viihtyisämpi ja potentiaalisia mökkiostajia kutsuvammaksi.


Piha muutoksen jälkeen


Katso jakso Katsomosta:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme