Mainos
Mainos
pmr_kansi

Rantamökin viimeistelyä Leppävirralla

Maija on luopumassa kymmenen vuotta sitten rakennetusta järvenrantamökistä Leppävirralla. Hyvässä kunnossa olevalle mökille ei muutoksia juuri kaivata, mutta pihalle tulisi tehdä jotain.

Kohde: Möhkösentie 34 , Leppävirta (mökki 30m2 + rantasauna, vierasmaja, 4860 m2)

Rakennusvuosi: 2003

Budjetti: 4000€

Toteutuneet remonttikulut: 4500€

Mökin hinta-arvio ennen remonttia: 150 000€

Hinta-arvio remontin jälkeen: 165 000€

Myyntuitilanne: yhä myynnissä 

Tällä viikolla remonttivinkkejä kaivataan Leppävirralla, jossa Maija on laittamassa upean järvenrantamökkinsä myyntiin.

Pohjois-Savossa sijaitseva luonnonläheinen Leppävirta on tunnettu rehevistä metsistä ja loistavista veneilymahdollisuuksista. Maijan kohde olisikin erityisesti veneilijöiden mieleen, koska rannalta pääsee veneilemään suoraan Saimaalle.

Ennen myyntiä tulisi kuitenkin tehdä viimeistelyjä vähän joka puolella, mutta erityisesti kallioiselle rannalle kaivataan toimintojen monipuolistamista. Piha-aluetta tulisi siistiä ja piristää jollain tavoin, koska nykyisessä kunnossa se ei ole yhteneväinen hyvässä kunnossa olevien rakennusten kanssa.

Maijan mökkiä saapuivat viimeistelemään Raisa ja Sirpa, jotka ihastelivat kallion päältä avautuvaa jylhää järvimaisemaa.

Suunnittelijat pitivät rakennusten hyvästä kunnosta ja tilavuudesta, jota voi tarvittaessa hyödyntää isommallekin mökkiperheelle.

Sirpan mielestä rakennuksille ei kannata suuria tehdä, vaan pienillä asioilla saadaan aikaan tarvittava viimeistelty lopputulos. Samoilla linjoilla oli myös Raisa, joka lähestyisi tulevaa remonttia hillityin muutoksin.

Raisa keskittäisi huomionsa jyrkän kallioiseen pihaan, joka voidaan kokea isona miinuksena lapsiperheille ja tulisi asettaa tärkeysjärjestyksessä korkealle muutoslistalle. Sirpa käyttäisi suurimman osan pihalle, jonka toimintoja parannetaan ja uusitaan.

Maija valitsi Raisan suunnitelman, jossa piha-alueet olivat keskeisimmässä asemassa. Yläpihan vähäiselle huomiolle jäänyttä näköalatasannetta kunnostettiin ja siistittiin pihasuunnittelija Minnan toimesta.

Putsaustöiden jälkeen Minna rakennutti kallion päälle uuden näköalaterassin, jossa voi nauttia kahvinsa kauniita järvimaisemia ihaillen. 

Rantasaunalle rakennettiin laatoista tasanne ja rantapolulle vievät portaat kunnostettiin uusilla tukevilla porraskivillä, joita pitkin pääsee laiturille kulkemaan aiempaa helpommin. Rantalaituria levennettiin rantakivikkoon, jotta veneen vetäminen ylös vedestä helpottuisi. Laituri viimeisteltiin uusilla portailla.

Raisa virkisti päämökin terassia käsittelemällä sen valkoisella puuöljyllä ja samaan sävyyn maalattiin myös terassikaiteet. Päämökin saunan kuluneet lauteet käsiteltiin harmaalla saunavahalla ja muuri raikastettiin maalaamalla vaaleammaksi.

Raisa viimeisteli kaksiosaisen vierasmajan uudelleen jakamalla toisen huoneen rauhalliseksi makuuhuoneeksi ja toisen lastenleikkihuoneeksi.

Katso jakso Katsomosta!

Katsomo-video ei ole saatavilla

Pientä mökkiremonttia MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.05

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme