Mainos
Mainos
pmr_kansi

Jakso 4: Kirsin pihasuunnitelma Nummi-Pusulaan

Kirsi Sundholm toteutti Nummi-Pusulassa sijaitsevan mökin pihapiirin uudistuksen Pientä Mökkiremonttia -ohjelman neljännessä jaksossa. Kirsi kertoo miten pihan muutos toteutettiin.

Pieni mökki Laiskanjärven rannalla kiemuraisen tien päässä. Parkkipaikalta laskeuduttiin kapeaa polkua pitkin alas mökille.

Mökki on rakennettu rinteeseen joka viettää jyrkästi kohti järveä. Polku mökiltä saunalle on joskus tehty lähelle mökkiä rinteen suuntaisesti. Polun materiaalina on käytetty itse tehtyjä betonikiviä joihin on upotettu luonnonkiviä. Aikojen saatossa polku on jäänyt käyttämättä ja uusi polku on muotoutunut viereen joka hieman oikaisee. Rinteeseen on istutettu pensaita ja alempana rannassa kivipengerryksen yläpuolella on herttavuorenkilpeä, muuten tontti on luonnonmukainen.

Ranta on nurmella ja rantaviivassa on muutamia koivuja. Näkymä mökin parvekkeelta järvelle on aika avoin.

Kulku mökille saadaan helpommaksi rakentamalla laudasta katettu polku portaineen kallion reunaa pitkin. Istutukset kallionreunasta pitää kuitenkin ensin poistaa. Katettua polkua pääsee myös tuppilaan joka on polun varrella.

Polku saunalle tehdään myöhemmin muotoutuneen polun kohdalle siten että puoleenväliin tulee pieni tasanne johon voi laittaa vaikka penkin.

Polku rannalle on niin jyrkkä, että se täytyy porrastaa. Portaiden nousu materiaali on pattinki ja etenemä singeliä, levähdystasanne katetaan myös singelillä. Levähdystasanteen tausta pengerretään betonilaatoilla jotka puretaan vanhan polun kohdalta. Pengerryksen taakse istutetaan köynnöshortensiaa joka toimii maanpeittokasvina.

Levähdystasanteen alapuolelle riittää myös betonilaattoja joilla tuetaan istutusalue johon istutetaan matalia pensasruusuja.

Kulku autolta mökille isompiakin kantamuksia vieden sujuu nyt hyvin. Katetun polun vuoksi sisälle mökkiinkään ei kantaudu ylimääräistä likaa kengissä. Polku rantaan antaa ryhtiä pihalle ja mikä vielä parasta kengät pysyvät puhtaana ja kuivana vettäläpäisevän katemateriaalin ansiosta.

Budjetti oli 1500€, varsinaiset kustannukset 4100€. Mökin omistaja Lippo Luukkonen kustansi puupolun rungon ja rakensi sen itse, kansi materiaali sponsoroitu. Kasvit sponsoroitu

Yhteistyökumppanit

Puutavara: Ab Pargas Träd- Paraisten Puu Oy

Kasvit: Hongiston taimisto, Koski

(MTV LIFESTYLE)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme