Mainos
Mainos
pmr_kansi

Jakso 6: Ullan pihasuunnitelma

Ulla Ahvenainen Sunpiha Oy:ltä suunnitteli Kirkkonummen haastavaan pihaan uuden ilmeen. Näin Ulla kertoo töiden etenemisestä.

Saavuimme ensimmäiseen kuvauspäivään Kirkkonummelle miellyttävän odotuksen vallassa kun näin kohteen en ollut uskoa silmiäni. Ei, ei, ja ei, tälle kohteelle en kerta kaikkiaan osaisi lähteä tekemään minkäänlaista suunnitelmaa. Näin ainoastaan kaksikerroksisen talon ja kalliota ympärille, piha oli pusikoiden ja pusikoituneiden rikkaruohojen vallassa.

Otin kohteesta paljon valokuvia ja pikkuhiljaa se suunnitelma lähti mielessäni kuitenkin elämään, entä jos kaikki rikkaruohot kitkettäisiin pois ja otettaisiin raivaussahat esiin ja niillä siistittäisiin rinne. Oleskelualueita ei kohteessa ollut joten sellainenkin tarvittaisiin. Talon toisesta päästä oli käynti saunatilasta ulos, sinne jäähdyttelypaikka ja myös etupihalle voisi rakentaa paikan jossa istuskella ja ruokailla tai oleskella muuten vain.

Siitä sitten lähdettiin liikkeelle. Heti ensimmäisenä työpäivänä huomasin miten upeat kalliot ympäröivät taloa, sehän oli ikään kuin kallion kainaloon rakennettu. Koska keittiön ikkunasta ei ollut muuta näkymää kuin kallioseinä ja kuihtuneita kasveja niin halusin sinne jonkin hauskan näkymän, siis kaikki ränstyneet kasvit sieltä pois ja vesiaihe tilalle, veden soljuntaa on aina hauska katsella.

Vimmattu rikkaruohojen kitkentä alkoi talon ympäriltä ja raivussahalla siistittiin isommat pusikot. Uutta kiviainesta tarvittiin joten jälleen hätiin pyysin Pohjolan ykkösraivuksen nosturiautolla, nostimme pyöreää luonnonkiveä talon ympärille n. 7 tonnia  ja kulkuväyliksi Kekkilän pyöreät askelkivet. Vielä rajasimme rinteen ja piha-alueen rakentamalla pistoaidan piha-alueen ja rinteen väliin, kaunista tuli. Vanha varastorakennus purettiin pois jotta saatiin lisää oleskelutilaa ja sen paikalle tulikin ruokailuryhmä.

Painepesuri oli kovassa käytössä koska kaikki kallioseinät pestiin paineella myös valkoiset muurit jotka olivat muuttuneet ajan saatossa vihreiksi. Työtä kyllä riitti koska kaikki piti tehdä käsipelillä koska koneita ei saanut rinne pihaa mutta olihan se sen arvoista, lopputulos oli aivan upea!


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme