Mainos
Mainos
pmr_kansi

Jakso 7: Ullan pihasuunnitelma

Ulla Ahvenainen loihti Nummi-Pusulan kohteeseen lisää avaruutta ja valoa.

Tulimme Nummi-Pusulan kohteeseen hieman mutkien kautta. Autosta noustessamme näimme vain pienen punaisen mökin ja pihaliiterin, mutta muutaman metrin käveltyämme aukesi eteemme varsinainen mökkinäkymä. Näimme aivan mahtavan kaksikerroksisen kelohirsirakennuksen keskellä kaunista mäntymaastoa. Ihastuttava järvinäkymä kruunasi kaiken tämän.

Huomasin, että pihapiirille ei vähään aikaan ollut juuri aikaa uhrattu. Heti ensimmäisenä mietin, miten saisin ihastuttavan miljöön. Ehdimme jo esitellä isäntäväelle luonnonkivistä rakennettavat grillipaikat ja ehdotukset siitä, että jatkossa kulku tapahtuisi pitkospuita pitkin. Toisin kuitenkin kävi, sillä työhön olisi kulunut niin paljon rahaa, vaikka tarvikkeet olisi saatu lahjaksi.

Varsinaisia uudistuksia ei pihaan tehty, vaan lähdimme liikkeelle siitä, että pihaan lisää valoa ja avaruutta kaatamalla korkeaksi hujahtaneita koivuja. Loppujen lopuksi niitä kaatuikin kuusi kappaletta ja sitten pitikin jo isäntää alkaa toppuuttelemaan, että saatiin pidettyä edes vähän kauniita koivuja pihalla.

Omistajat olivat purkaneet vanhan sementtilaatoista rakennetun oleskelualueen ja siihen teimme uudet pohjat ja ladoimme laatat takaisin. Alueen välittömään läheisyyteen siirrettiin muutamia kalliokasveja ja vuorenkilpiä. Tämän lisäksi istutukset siistittiin koristekatteella.

Pihapiirin toiselle mökille johti jyrkkä polku ja siihen rakennettiin muutamia porrasaskelmia. Kivikkoiseen rinteeseen oli hankala saada kaivettua mitään, mutta kovan aherruksen jälkeen sen verran maata saatiin pois, että maakostealla betonilla saatiin istutettua kulkua helpottavat askelmat.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme