Mainos
Mainos
pmr_kansi

Jakso 8: Ullan pihasuunnitelma

SunPiha Oy:n Ulla Ahvenainen suunnitteli Espoon mökkikohteen pihan uuden ilmeen. 

Espoon kohde olikin sitten aivan ihastuttava punainen mökki. Kun näin paikan ja hetken keskusteltuani omistajan kanssa käsitin heti, että paikkaa on rakennettu ja vaalittu rakkaudella, nyt vaan oli päässyt käymään niin että luonto rakennuksen ympärillä oli päässyt villiintymään.

Mökki ennen

Ensimmäinen kuvauspäivä kun oli takanapäin ja tutustuin jälleen rauhassa valokuviin joita olin ottanut kohteesta minulle tuli tunne että tämän pihan ”kätköistä” saattaisi löytyä vielä vaikka mitä aarteita. Edellä mainittu intuitio saattaa johtua myös siitä että olen ollut mukana kun vuosisataisia pihoja on saneerattu ja otettu varavasti maakerroksia pois jotta nähdään mitä sieltä löytyy.

Takapiha jälkeen

Siis ei muuta kun Vihermax ja Sunpiha Oy yhdessä aloittivat mittavan työn pihan argeologisilla kaivauksilla, eikä turhaan. Kyllähän sieltä maakerroksen alta löytyi ihastuttavia marmorikivialueita, hieonoja kivikäytäviä, taiten rakennettuja kukkapenkkejä, hyvimajan kauniit ikkunat saatiin esiin ja päärakennuksen ympäristöä raivattiin niin että talon ympäri pääsee kulkemaan vielä kun Sebastian sisustussunnittelijana teetätti uuden hienon terassin talon päätyyn niin saatoimme olla vain ylpeitä siitä mitä olimme ”kaivaneet esiin” vaikkakin kaikki tapahtui hellästi lapioita käyttäen koska tällaiseen kohteeseen ei uskalla koneita tuoda, toki harvennukset tehtiin täälläkin raivaussahalla. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme