Mainos
Mainos
pmr_kansi

Jakso 8: Sebastianin mökkisuunnitelma

Sebastian Sandelin pääsi uudistamaan sadunomaisen kesänviettopaikan Espoossa. Sebastian kertoo miten työt etenivät.

Halujärventien mökille saavutaan kiemurtelevaa hiekkatietä pitkin joka kulkee peltojen halki yli vanhan puusillan. Idyllisen piktoreskit maisemat pitävät sisällään meille kaikille tuttuja maaseutunäkymiä: metsikköä, peltoja ja maatiloja eläimineen. Mökin pihapiiri on juuri oikean kokoinen, ja sama idyllinen tunnelma löytyy täältäkin. Ensimmäisenä pihaan tullessa kiinnitty katse lasiseen huvimajaan tai paviljonkiin. Mökki, pihasauna ja autotalli sijaitsevat tuonnempana rinnetontin yläosassa.

Remonttibudjetti jakautuu taas kahteen osaan, sillä pientä ja suurempaa laittoa löytyy niin sisä- kuin ulkotiloista sekä pihasta. Rakennustöihin ja materiaaleihin varataan 3260€ ja pihaan 1740€. Takaterassin purku ja uudelleen rakentaminen oli merkittävin muutostyö ja samalla suurin budjettia haukkaava tekijä. Rakenteet osoittautuivat sen verran huonokuntoisiksi, että pystytolpat ja valokatteen runko oli purettava kokonaisuudessaan pois ja rakennettava nollasta. Jotta budjetti pysyisi tämän yllätyksen jälkeen kasassa, päätin jättää purkamatta saunarakennuksen terassin näkösuojan ja sen vaatimat muut fiksaustyöt.

Takaterassin entinen koppimainen viritelmä sai lähteä, ja tilalle skissailin mökin tyyliin sopivan avoterassin ristikkokaiteineen. Terassin lattia jäi entiselleen ja kokonaisuudesta syntyi näillä suunnitelmilla paljon ilmavampi ja tyylikkämpi katettu kahvittelualue. Katetun alueen jatkeeksi kunnostettiin istutuslaatikot ja istutettiin niihin kukkia.

Ulkona korjattiin myös kattopellin kulma oikeaoppisesti mökin seinää vasten, ja kulkuterassin etuosan alapuolelle tehtiin vaakarimoitus joka siisti sisääntulosivua huomattavasti. Pihatöihin oli varattu budjetista 1740€, ja tällä rahalla toteutettiin mm kulkureittien raivaus ympäri mökin. Köynnöskasveja siistittiin niin päämökin kuin huvimökin ympäriltä, ja mökin ylätasanteelta kaivettiin esiin nurmen ja sammaleen peittäneeksi jäänyt travertiinilaatoitus. Näin syntyi jälleen uusi seurustelualue. Pihan sai helposti edustavampaan asuun kun kasvimaat kaivettiin esiin rikkahuohojen alta ja nurmikoita leikattiin. Tontin koosta riippumatta voi kukin toteuttaa tämänkin vaikka talkootyölla naapurien ja ystävien kanssa.

Mökin sisällä päivitettiin makuuhuonetta mm maalamalla seinän puolipanelit sinertävän harmaiksi. Sävy G492 toimii rauhoittavana tekijänä makuuhuoneessa. Samassa huoneessa koteloitiin vesiputket seinän ja katon rajasta piiloon. Olohuoneen takan halvannäköinen kivipinnoitus vaihtui tunnelmallisempaan suuntaan, kun pinta tasoitettiin saneerauslaastilla. Hierrekivellä on helppo jälkityöstää laastilla tasoitettuja pintoja niiden kuivuttua. Tasaisemmat ja suoremmat pinnat ja reunat saa skarpeiksi jäykkätaustaisella hiekkapaperilla. Wc-istuin vaihdettiin moderniin bio-käymälään ja samalla maalattiin wc:n puolipanelit sävyllä H429.

Viimeinen silaus tehtiin tavaraa vähentämällä ja osittain huonekalujen paikkoja muuttamalla. Mökin sohvapöytä, tiikkiset ruokapöydän tuolit, takaterassin rottinkituolit ja pöytä, makuuhuoneen nojatuoli ja yöpöydät ovat Porvoolaisen sisustusliike Sasu's Playhouse:n mallistosta. Liikkeestä löytyy kauniita tuotteita aina eteishallista saunan pukuhuoneisiin saakka. Tiikki ja luonnonläheinen väriskaala toimii silloin, kun kaipaa tyyliä ja harmoniaa sisustukseen.

 

Päiväpeitot, tyynyt, kasviruukut, lyhdyt ja korit ovat kotoisin pienestä lifestylepuodista nimeltään Cafe Latte Spirit, joka sijaitsee Leppävaaran kartanon pihamaalla, vartin ajomatkan päässä Helsingistä. Makuuhuoneen raidallinen puuvillamatto on samasta puodista, ja seinällä komeilee ranskalainen kaminapeili. TineK:n erikokoisista ja värisistä lasilyhdyistä saa näyttävän asetelman luotua vaikka takan päälle.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme