Mainos
Mainos
pmr_kansi

Jakso 8: Tea-Mariian mökkisuunnitelma

Tea-Mariia suunnitteli Hirvensalmen mökille useita muutoksia.

Hirvensalmen mökillä remontintarpeen suurin aiheuttaja oli mökkiin luvattomasti tehty laajennus, joka tuli purkaa. Tämä tarkoitti sitä, että kaikki mökin toiminnot tuli miettiä uuteen uskoon.

Tupa pieneni puolella ja siihen sijoitettiin vuodesohvat, televisio, monitoiminen pöytä. Tilaan jätettiin myös osa keittiöstä. Näin tilasta saatiin pieni, mutta monipuolinen tehopakkaus. Tilaan sijoitettiin myös uusi kaappi vaatteille ja muille tavaroille. Lisäsäilytystilaa saatiin television alle sijoitetusta senkistä.

Tilaa remontoitiin maalamalla seiniä sekä lattiaa. Lisäksi tilassa sijainnut pieni väliseinän pätkä purettiin. Tilasta sisustetiin monitoiminen selkeä makuuhuone ja oleskelutila.

Puretun lisäosion tilalle rakennettiin kesäkeittiö, jossa tehdään suurin osa mökillä kokattavista ruoista. Kesäkeittiö rakennettiin kuten terassi, mutta päälle jätettiin olemassa oleva katto. Vain sivuseinät purettiin ja lattia uudistettiin. Tilan sivut rajattiin kaiteilla ja kesäkeittiön sekä tuvan väliin asennettiin ulko-ovi.

Vanha punatiilinen takka rapattiin kauttaaltaan harmaaksi. Lisäksi tilaan tuotiin grilli ja kokkaustasoa. Säilytystä varten tilaan rakennettiin myös avohyllyt.

Kesäkeittiöstä jatkumaan rakennettiin uusi laajennusosa terassille. Uudelle laajennusosalle mahtui kesäkeittiön yhteyteen ruokailuryhmä. Uudelle laajennukselle sijoitettiin myös mukava auringonottoalue, josta on upeat näkymät järvelle. Järven puoleiselle terassialueelle mahtui hyvin myös suuri sohvaryhmä nojatuoleineen. Tässä on mukava istua ja nauttia kauniista maisemista isommallakin seurueella.

Sauna oli vasta uusittu, mutta sen ovi vaihdettiin lasiseen versioon. Lisäksi sekä saunaan että pukuhuoneeseen asennettiin puiset lattiaritilät. Pukutilaa stailattiin pukeutumispenkillä, peileillä ja tekstiileillä. Pukeutumispenkin kannen alta löytyy säilytystilaa, jossa on kätevä säilyttää esimerkiksi pyyhkeitä.

Huussi oli kunnossa, mutta sen sisätilojen keskeneräiseltä tuntunut remontti vietiin loppuun. Pintoihin asennettiin paneelit ja ne maalattiin harmaalla. Lisäksi keittiöstä tuotiin ylimääräinen alakaappi, josta muokattiin huussiin soveltuva allaskaappi. Kaapin päälle sijoitettiin kannu ja kulho, joten tilaan saatiin sijoitettua myös käsienpesupaikka. Huussia stailattiin tekstiilein.

Pihan uudistuksista ja niiden suunnittelusta vastasi ViherMinna. Rantaa siistittiin ja sinne tuotiin uutta hiekkaa. Pihalle rakennettiin kävelypolkuja ja kivetyksiä. Terassille sijoitettiin ruukkuja ja kauniita kukkaistutuksia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme