Mainos
Mainos
pmr_kansi

Jakso 9: Eevan mökkisuunnitelma

Eevi loihti Kangasniemen mökille upean uuden ilmeen.

Kangasniemen mökki oli puskittuneen ulkomuotonsa takia hyvinkin piilossa. Vasta pihaan saapuessa alkoi kesäpaikan muoto hahmottua. Pitkänmallisesta pihasta ja rakennusten asettelusta johtuen minulle tuli kohteesta sellainen hauska mökkikylä fiilis.

Rakennukset olivat melko lailla ulkopinnoiltaan uuden maalin tarpeessa ja sisäosiin haastetta loi sähköttömyys. Sisäosien paneelipinnat eivät totisesti auttaneet asiaa, vaan pimensivät ilmettä entisestään.

Ensimmäisenä listalla oli ulkopintojen uudelleen maalaus, jonka kohdehenkilöt pääsivät talkoovoimin toteuttamaan. Pääväriksi valitsin tummanharmaan (Suvi ulkomaalivärikartta 13021 Talviyö), jolla maalattiin kaikki rakennusten punaiset osat sekä varastorakennus, räystäslautoja ja ovia lukuun ottamatta. Rakennusten vihreät osat sekä ovet maalattiin vaaleanharmaalla (Suvi ulkomaalivärikartta 13017 Helmikuu). Myös rakennusten terassilaudoitukset käsiteltiin tummanharmaalla. Maalausurakan myötä rakennukset ovat yhtenäisempiä ja sopivat sävyiltään huomattavasti paremmin metsäiseen mökkimaisemaan.

Vierasmajassa katto sekä ikkuna- ja ovilistat maalattiin valkoisella. Muuten vierasmajan muutos toteutettiin karsimalla turhat tavarat pois ja stailaamalla tilaan kaksi erillistä vuodepaikkaa olemassa olevia kalusteita sekä lainatavaroita käyttäen. Melko pienellä muutoksella tuohon pieneen mökkiin saatiin aikaiseksi raikas uusi ilme.

Päämökin lattia ja katto maalattiin valkoisella, sillä halusin säilyttää kauniin puunsävyn seinissä. Takka slammattiin ja maalattiin rusehtavan harmaalla sävyllä (Tikkurila H486). Myös makuuhuoneen muuri maalattiin samalla sävyllä. Keittiön keltainen laattaseinä poistettiin ja seinä slammattiin ja maalattiin takan sävyllä, jotta ilme olisi yhtenäinen. Koska mökissä ei tosiaan ollut sähköä käytössä, jääkaappi ja pöytäliesi toimivat kaasulla. Kaasupullot veivät mielestäni liikaa tilaa, joten stailauksen ajaksi päätin poistaa kokonaan tilasta jääkaapin ja pöytälieden. Vaihtoehtona mietin kaasupullojen siirtämistä ulos, mutta mielestäni rahallinen satsaus siihen muutokseen olisi ollut myynnin kannalta melko turha.

Keittiön kaapinovet maalattiin slammattujen pintojen kanssa samalla rusehtavan harmaalla sävyllä. Oviin vaihdettiin mustat nuppivetimet. Kaapistojen rungot maalattiin valkoisella ja taso vaihdettiin myös valkoiseen. Näillä remonttitöillä mökistä tuli huomattavasti valoisampi ja raikkaampi ja silti sain pidettyä kauniit hirsiseinät ennallaan. Loppusilaus saatiin aikaiseksi pääosin lainatavaroilla.  

Saunamökissä tehostevärinä päätin käyttää mustaa ja stailauksessa myös oranssia ihanan oranssin puukiukaan innoittamana. Pukuhuoneen puolella lattia, penkki, ikkuna- ja ovilistat käsiteltiin mustalla. Loppusilaus saatiin aikaiseksi lainatavaroilla. Saunan puolella lauteet uusittiin ja käsiteltiin mustalla. Myös lattiaritilä sekä ikkunalistat käsiteltiin mustalla. Kiukaan takaseinä slammattiin ja maalattiin mustalla. Loppusilaus saunassa toteutettiin lainatavaroilla. Näiden muutosten myötä saunamökki on mielenkiintoinen ja viimeistelty kokonaisuus.

Mielestäni tontin koko reunan mittainen rantaviiva kirkkaine vesineen on mökin ehdoton myyntivaltti ja tästä syystä päämökin ja saunamökin väliin rakennettu terassi nuotiopaikkoineen korostaa vielä tätä piirrettä entisestään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme