Mainos
Mainos
pmr_kansi

Jakso 9: Minnan pihasuunnitelma

Minna Lehtonen ViherMinnasta kohensi Juvan mökin pihan ilmettä.

Koska remonttibudjetti oli pienehkö, päätettiin vain siistiä kasvillisuutta, hyödyntää paikalla olleita materiaaleja ja luonnonkiviä.

Koko aluetta ja järvinäköalaa avarrettiin kaatamalla mökin ympäriltä varjostavia pensaikkoja sekä poistamalla juurineen alueelle joskus istutetut  siperianhernepensaat.

Rantaan rakennusvaiheessa jääneestä hiekasta tehtiin pieni hiekkaranta ja ympäröivää aluskasvillisuutta siistittiin. Tulistelupaikka ison lohkarekiven takana siistittiin ja sinne rakennettiin paikalta kerätyillä tiilillä savustuspöntölle koroke, sekä penkki.

Mökin terassitilaa laajennettiin rakentamalla levike, jota pitkin terassille ja siitä saunalle on helpompi kulkea. Olemassa oleva terassi saatiin näin myös paremmin hyödynnettyä oleskelutilana johon mahtuu pöytäryhmän lisäksi jopa kokonaisen olohuoneen kalusteet.

Istutukset minimoitiin siirtämällä kaikki kasvit olemassa olleeseen kukkapenkkiin.

Saunalle oli tarkoitus tehdä asiakkaan paikalla olleesta puutavarasta pitkospuut, mutta inventaarion jälkeen käyttökelpoista puutavaraa löytyikin vain tuohon portaan pätkään joka asetettiin saunapolun hankalimmin ylitettävään kohtaan.

Terassin laajennus tehtiin ruskeasta painekyllästetystä puusta, koska väri sointui kivasti muuhun terassiin. Vanha terassin kalusto värjättiin puunsuojalla tummaksi ja samaa väriä käytettiin saunapolun portaissa luonnollisen ilmeen saamiseksi.

 

  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme