Mainos
Mainos
pmr_kansi

Mikko Toppala

Sisustussuunnittelija Mikko kehottaa hankkimaan esineet ja huonekalut ajatuksella myös mökille – kesämökki ei saa olla ykköskodista ylijääneen romun keräyspaikka!

Suosin sisustuksessa reipasta ja kekseliästä tyylien yhdistelemistä; uutta puhdaslinjaista vanhojen rustiikkisten yksityiskohtien kanssa. Tärkeintä sisustuksessa on saada aikaan toimiva kokonaisuus ja luoda oikeanlainen tunnelma.

Rakastan mökkeilyä; kesällä ja talvella! On ihanaa, kun saa vain rentoutua hiljaisuudessa (mikä ei onnistu aina mökilläkään) ja kulkea ympäriinsä hiukset sekaisin vaikka koko päivän, jos siltä tuntuu. Tai saunoa rantasaunassa välillä uimassa käyden ja istua iltaisin takkatulen lämmössä hyvää elokuvaa katsoen.

Mökille kertyy helposti asioita, joita ei enää kotona tarvitse tai käytä. Miksi sitten tarvitsisit sitä mökillä? Tällä tavalla sisustuksesta tulee helposti käytetyistä ja kuluneista asioista koostuva sekalainen keräilyerä; ei näin! Jos et kelpuuta jotain kotiisi, älä vie sitä mökillesikään. Se tuskin toimii sielläkään.

Lähtökohtana mökin sisustukselle voi olla esimerkiksi jokin oma vanha esine tai huonekalu, josta pidät Se toimii inspiraationa muulle sisustukselle. Mökin käyttöajankohtakin määrittelee mökin sisustusta. Kesämökistä voi tehdä pirteän kesäisen keitaan, kun taas koko vuoden asuttavasta mökistä rauhallisemman ja eri vuoden aikoihin sopivan.

Mökin sisustus voi olla myös ihan eri tyylinen kuin kotona, jotta todella tunnet, että olet päässyt kotinurkista pois!

Mökillä on kiva olla sopivasti tekemistä, mutta mihinkään talkoisiin tuskin kukaan haluaa mökillä alkaa. Valitse siis helposti puhdistettavia ja pestäviä materiaaleja. Vältä pieniä koriste-esineitä ja satoja liinoja ja mattoja, jotka vain keräävät pölyä. Pehmeillä tekstiileillä, lämpimillä materiaaleilla ja valaistuksella saat mökillesi juuri oikeanlaisen tunnelman, jossa varmasti viihdyt!

(MTV-LIFESTYLE)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme