Mainos
Mainos
pmr_kansi

Niina Ahonen

Niinalle mökin sisustuksessa tärkeintä on huolettomuus, keskeneräisyyden salliminen ja rentous.

Lapsuuteni kesämökkimuistot liittyvät pyörillä kulkevaan vaunuun, jonne viisihenkinen perhe pakkautui kesälomia viettämään. Tunnelma oli ahdas, mutta kodikas ja mökki kulki matkassa Suomen poikki läpi Norjan vuonojen aina keski-Eurooppaan saakka.

Mökin sisustus oli pelkistetyn käytännöllinen - ja ikkunoista näkyvät maisemat vaihtuivat! Myöhemmässä vaiheessa mökkeily sai uuden ilmeen, kun oman perheeni kuvioihin tuli vanha maatila meren tuntumasta. Parhaat päivänsä nähnyt päärakennus, kunnostusta kaipaavat ulkorakennukset sekä iso piha omenapuineen tarjosivat loistavat puitteet reippaille työleireille, jonka parissa kuluivat monet kesälomat.

Ympärivuotisesti käytettävä kakkosasunto alkoi pikkuhiljaa muuttaa muotoaan ja lomia vietettiin yhä enemmän yhdessä isomman sukulaisporukan voimin. Vanhan maatilan puitteet tarjosit useampana kesänä myös kesäkodin kileille, joiden touhuja oli hauska seurailla yhdessä lasten kanssa!

Omaan mökkeilyyni on siis aina kuulunut ehdottomasti tekeminen, tuunaaminen sekä kunnostaminen - halusinpa sitä tai en :) Visuaalisesti kauniin ja rauhoittavan ympäristön luominen kakkosasuntoon on ollut tärkeää, vaikka se on vaatinut ainakin loman alussa erityisponnisteluja. Juuri kun ympäristö on ollut valmis nautiskeluun ja riippukeinussa löhöilyyn on loman viimeinen päivä ollut jo käsillä... mutta silti loma on tehnyt tehtävänsä- työn ja arjen kiireet unohtuneet.

Mielestäni mökin sisustuksessa tärkeintä on huolettomuus, keskeneräisyyden salliminen ja rentous. Mökki saa olla ihanasti kodikas räsymattoineen ja eripari tuoleineen. Pääasia on, että mieli rentoutuu ja arjen asiat loittonevat hetkeksi. Jos oman kodin sisustus on hyvin loppuun asti harkittu ja harmoninen, saa sitä vastoin mökki olla mielikuvituksen temmellyskenttä ja sisustuksen koekeittiö.

Vanhat huonekalut voivat saada uuden ilmeen ja merkityksen mökillä, joskin mökki ei kuitenkaan saisi olla ylimääräisen tavaran kaatopaikka. Oman mökkini tunnelma ja sisustus saisi pysyä vuodesta toiseen melko samanlaisena - kun mökin ovesta astuu sisään, tunnelma on muuttumaton vuodesta ja kesästä toiseen ja aika pysähtyy hetkeksi - on rentoutumisen aika.

(MTV-LIFESTYLE)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme