Mainos
Mainos
pmr_kansi

Raisa Myyryläinen

Kahden kouluikäisen tytön äitinä lapsiperheen sisustukselliset haasteet ovat Raisalle tuttuja. Mökkisisustuksessa hän nostaa kekseliäisyyden tärkeäksi asiaksi.

Suunnittelijana haluan kunnioittaa rakennuksen historiaa ja asiakkaan unelmia. Vaiheittainen muutos osana rakennuksen historiaa säilyttää tilan tunnelman, vaikka trendien ja nykypäivän mukavuuksien vaatimia päivityksiä tehtäisiinkin. Kestävä sisustaminen tarkoittaa minulle valintojen tekemistä ympäristöä kunnoittaen, taloudellisesti järkevästi ja vauhdikastakin arkea sietävästi.

Aloitin työni sisustussuunnittelijana 2007. Nykyisin työskentelen yrityksessäni Arki Home sisustussuunnittelutoimistossa Lappeenrannassa. Koulutukseltani olen tekstiilisuunnittelija, artenomi amk. Lapsiperheen arki ja sen tuomat haasteet sisustuksessa ovat minulle tuttuja kahden kouluikäisen tytön äitinä. Sisustaja ei pääse silmistään vapaallakaan, vaan aina miettii ja etsii ratkaisuja. Työstä irtaudun soittamalla käyrätorvea ja laskemalla lumilaudalla.

Haluan tarjota asiakkailleni yllättäviäkin ideoita ja auttaa toteuttamaan unelmia maalaisjärjellä. Innostun vaihtelevan tyylisistä sisustuksista ja projekteista, joissa erilaiset elementit ja mielipiteet soinnutetaan sulavaksi kokonaisuudeksi värien ja sopivan sijoittelun avulla. Uskon, että oikeista rohkeista valinnoista tulee niitä kaikkein rakkaimpia. Valkoiseenkin voi kyllästyä.

Mökillä sisustus on usein sattumaa. Eriparisten kahvikuppien ja kuluneen mutta niin mukavan nojatuolin tarina voi olla riemastuttavaa kuultavaa. Harmillisiksi hauskatkin tavarat käyvät, kun niitä alkaa olla liikaa. Rauhoittumisen ja elämästä nauttimisen paikka voi muuttua epämääräisen sekalaiseksi välivarastoksi huonekaluille ja vaatteille, joista ei ihan vielä raaski luopua.

Mökkien sisustaminen vaatii kekseliäisyyttä pienten tilojen vuoksi. Tärkeää on miettiä, mitä oikeasti käytetään ja luopua turhasta. Kauniit tavarat pääsevät paremmin oikeuksiinsa, kun niitä on vähemmän. Luonnonvalon hyödyntämiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, jos sähköä ei ole. Materiaaleissa ja kalusteissa on tärkeää niiden kosteuden ja pakkasen kestävyys.

Itse ”mökkeilen” useimmiten 60-luvulla rakennetun omakotitalomme alakerrassa. Siellä voi saunan jälkeen paistaa makkaraa ja istua hämärässä hiljaa tulen äärellä. Minulle mökillä olo on ennen kaikkea henkinen olotila. Se on irtautumista arjen kiireestä ja ympäristön odotuksista. Sen tietää saavuttaneensa, kun pystyy istumaan hiljaa paikoillaan ilman tunnetta, että pitäisi tehdä jotain.

(MTV-LIFESTYLE)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme