Mainos
Mainos
pmr_kansi

Riia Rauhala

Riia inspiroituu suomalaisesta luonnosta ja arkkitehtuurisista yksityiskohdista. Oman perheen mökki on täynnä lapsuusmuistoja niin äidin kuin omankin lapsuuden vuosilta.

Sisustussuunnittelualalla olen kartuttanut ammattitaitoani jo reilun seitsemän vuoden ajan, josta lähes neljä vuotta omassa Sisustussuunnittelu Riia Rauhala -yrityksessäni. Sisustussuunnittelutoimistostani tuli vuoden 2013 alussa osa isompaa kokonaisuutta, minun ja mieheni yhteisesti omistamaa Rock My Business brand design -toimistoa. Tällä hetkellä toimin muiden töiden ohessa myös sisustusasiantuntijana Iltalehti.fi -sivuston Kysy sisustajalta -palstalla.

Viihdyn parhaiten luonnossa, esimerkiksi meren rannalla ja lenkkipolulla luonnon helmassa. Parhaimmat sisustusideani kumpuavat yleensä juuri luonnosta sekä puhuttelevista arkkitehtuurisista yksityiskohdista. Pyrin luomaan sisustuksella harmonista ja ajatonta tunnelmaa. Nämä asiat kumpuavat lapsuudestani, sillä olen viettänyt suurimman osan lapsuusajastani mökillä synnyinmaisemissa Vaasan saaristossa. Parhaimmat muistoni lapsuudesta ovat mökiltä - tuoksu mökissä, vanhat kalusteet ja esineet, meri, ja sen tuoksu, laituri, kaunis luonnollinen pihapiiri. Rennot ihanat päivät, kun ei ole kiire minnekään, eikä ole pakko tehdä mitään, voi vaan juoksennella metsässä ja uida. Astiat ja pyykit pestään merivedessä. Ruoat ja juomat tuodaan maalta tullessa, ja jos jokin jää, sitten improvisoidaan. Ei ole niin millin tarkkaa, onko kaikki raaka-aineet illan gourmet -ateriaan muistettu ottaa mukaan. Pääasia, että saa olla, tehdä ja nauttia kiireettömyydestä.

Mökillemme on kerääntynyt kasoittain muistoja omien lapsuusmuistojeni lisäksi myös äitini lapsuudesta ja nuoruudesta sekä hänen perheestään ja suvustaan. Mökki on palvellut monen sukupolven ajan. Nykyään en itse ikävä kyllä siellä käy, sillä välimatka on kasvanut, mutta ihanat muistot ovat säilyneet. Toivottavasti voin joskus antaa omille tytöilleni samanlaisia mökkimuistoja omalla mökillämme. Tulevaisuuden mökiltäni toivon mummonmökkimäisyyttä - mökkiä, jota voi inspiraation tullen hiukan kunnostaa ja sisustaa. Mökki läheltä merta on haaveeni, ja joskus sen vielä toteutan.

Jokainen mökki on yksilöllinen, kuten jokainen toteuttamani projektikin. Kaikkia suunnitelmia yhdistää kuitenkin avoin vuorovaikutus asiakkaan ja tilan kanssa. Toimiva sisustuskokonaisuus saa alkunsa asiakkaan toiveista ja mieltymyksistä, joita maustan uusilla ja innovatiivisilla ideoilla sekä rohkeilla ehdotuksilla ja näkemyksillä. Työstän projekteja mielessäni jatkuvasti. Sopivan kalusteen, sisustusesineen, idean tai tekstiilin vastaan tullessa, sijoitan niitä suunnitelmiini. Sisustamisesta ei ole helppo päästä eroon vapaa-aikanakaan – enkä niin haluaisikaan.

Toivottavasti tapaamme yhteisten sisustusprojektien merkeissä!

www.riiarauhala.fi

(MTV-LIFESTYLE)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme