Mainos
Mainos
pmr_kansi

Sari Kosonen

Sisustussuunnittelija Sari rentoutuu mökillä luonnon keskellä, jotta kiireinen arki ei vie mukanaan.

Olen ammatiltani sisustussuunnittelija. Valmistuin vuonna 2002, ja siitä asti olen tehnyt alan töitä mm. muutamassa arkkitehtitoimistossa, joissa työskentelin etupäässä julkisten kohteiden parissa. Olen työskennellyt myös keittiöliikkeessä perehtyäkseni keittiöiden suunnitteluun perusteellisemmin. Helsingistä pois muuton myötä vuonna 2006 oli luonteva tilaisuus kokeilla yrittäjänä toimimista. Palvellakseni paremmin asiakkaitani, olen avannut suunnittelutoimiston yhteydessä toimivan sisustusmyymälän. Myymäläni tarjoaa mm. pintamateriaaleja, kankaita, mattoja, huonekaluja, valaisimia ja piensisustustavaraa, joka vaihtuu sesonkien mukaan.

Kotien ja julkisten tilojen suunnittelun ja tarpeiden lähtökohdat ovat hiukan erilaiset, mutta päämäärä on sama; luoda viihtyisiä, kauniita tiloja, jotka kestävät sekä aikaa että kulutusta. Suunnittelijana minulle on tärkeää asiakkaan toiveiden ja tarpeiden kuunteleminen sekä tilan- ja sen arkkitehtuurin huomioon ottaminen muutoksia suunniteltaessa.

Viihdyn työssäni, sillä jokainen projekti on yksilöllinen ja haasteita tarjoava: kohteet ja asiakkaat ovat erilaisia erilaisine toiveineen.

Yrittäjänä toimiessani olen suunnitellut niin julkisia tiloja kuin koteja ja vapaa-ajan asuntojakin. Yksityisistä toimeksiannoista noin puolet on vapaa-ajan asuntoja.

Itselleni mökkeily merkitsee ennen kaikkea rauhoittumista luonnon keskellä ja nauttimista puhtaasta luonnosta ja kiireettömyydestä, luonnonrauhasta kiireisen arjen vastapainoksi. Luonto upeine väriyhdistelmineen on loistava inspiraation lähde.

Vapaa-ajan asuntojen kohdalla muutos vaatimattomista mökeistä ”työleireineen” on muuttunut haluksi viettää vaivatonta ja helppoa laatuaikaa sekä nauttia olemisesta kiireisen arjen vastapainoksi. Yhä useammin mökit ovat varusteltu ympärivuotiseen asumiseen tarvittavalla tekniikalla ja varustelutaso on samaa luokkaa kuin kodeissa, joskus jopa pidemmälle vietynä. Materiaalivalinnat ja värit ovat yleensä luonnonläheisempiä, ja olemisen mukavuuteen ollaan usein valmiita panostamaan.

(MTV-LIFESTYLE)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme