Mainos
Mainos
pmr_kansi

Sebastian Sandelin

Sebastian nauttii mökillä puuhastelusta ja mökkisisustuksessa hänelle tärkeää on rento ote.

Suomi on kesämökkien luvattu maa. Lähes puoli miljoonaa mökkiä maassamme kertoo jo siitä, että viihdymme mökillä kesät talvet irti arjen kiireistä. Mökki, huvila tai loma-asunto on tärkeä paikka jossa haluamme rentoutua ja ladata akkuja.

Minulle kesänviettopaikka merkitsee ystävien tai perheen läsnäoloa, mökkipuuhastelua kuten jonkin asian rakentamista tai korjaamista ja luonnossa oleskelua.

Villeimmät toteutuneet mökkiprojektit ovat ystävieni toimeksiantoja. Juhannusta edeltävinä viikkoina on mm. rakennettu leikkimökistä sauna, seuraavana kesänä terassilla ja 360-asteen näkymällä varustettu kelluva sauna yms. Projektit ovat olleet antoisia ja mielenkiintoisia, sillä niissä on päässyt toteuttamaan villejäkin ideoita ja ennen kaikkea tekemään asioita käsillä.

Olen vahvasti sitä mieltä että suunnittelijana pitäisi omata vähintään jonkin tason käsitys myös itse toteutuksesta ja tekotavoista. Pelkät hyvät ideat eivät siis auta toteuttamaan suunnitelmia. Mökillä pääsee hyvin kukin harjoittelemaan näitä taitoja.

Mökin sisustaminen eroaa paljonkin kodin sisustamisesta. Kotiin kaivataan enemmän luksusta, mökille taas rennompaa otetta. Valuva vesi ei ole itsestäänselvyys, kuten ei myöskään sähkö. Mökillä sisustetaan ennemmin perinne- kuin kiiltopintaisilla kalusteilla, ja uskalletaan rohkeammin käyttää värejä kuin kotona. Monesti kalusteet ja koriste-esineet ovat perittyjä tai puhtaasti kirpputorilöytöjä. Nämä yleensä aikaa nähneet esineet ja kalusteet luovat juuri sitä oikeanlaista, rennon viihtyisää ilmapiiriä mökille.

(MTV-LIFESTYLE)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme