Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Kasviksia kaihtava pullukka-kisaaja: En halua pureskella pelkkää kurkkua

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman tämäniltaisessa jaksossa pekonia rakastava Jean, tuttavallisemmin Janne, lähtee pudottamaan herkuttelun myötä kertyneitä kilojaan puolisonsa Aissan valmennuksessa. Onnistuuko kasviksia välttelevä mies omaksumaan uuden ruokavalionsa?

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman yhdennessätoista jaksossa tavataan helsinkiläispariskunta Janne ja Aissan. Pariskunta tapasi aikoinaan jo hiekkalaatikolla, ja taival jatkui yhteisessä koulussa. Rakkaus syttyi kuitenkin todenteolla vasta parin tavatessa uudelleen noin kymmenen vuotta sitten.

Parisuhde on tuonut Jannen, 40, vyötärölle parisen kymmentä ”herkkupekonikiloa”, joista aktiivista elämää kaipaava mies haluaa päästä nyt toden teolla eroon. Painonpudotusurakkaa lähtee tukemaan aktiivisesti liikuntaa harrastava puoliso Aissan. Perheeseen kuuluvat myös 3- ja 6-vuotiaat pojat, joten vauhtia perheen arjesta ei tule puuttumaan.

Suhteen alussa Janne paino hieman yli 80 kiloa, mutta tällä hetkellä paino lähentelee sataa kiloa. Janne lähtee painonpudotusurakkaansa vaa’an näyttäessä 99,2 kilon lukemia.

”Pekoni maistuu hyvältä missä vain”

Syitä kilojen kertymiselle löytyy niin liikkumattomuudesta, kuin ruokavaliostakin. Liikunta on jäänyt laiskistuneelta Jannelta lähes kokonaan. Ennen paljon hyötyliikuntaa pyöräilyn muodossa harrastanut mies hurauttaa nykyisin kaikki matkansa autolla.

Tuotannonvalvovontatöissä päivät kuluvat työpöydän ääressä, ja illat vietetään sohvalla herkutellen tai kitaraa soitellen.

– Aikamoista sohvaperunameininkiä, Janne kommentoi elämäntapaansa. 

Lounaaksi hän nauttii raskaita annoksia työpöytänsä ääressä, ja iltaisin herkuttelee pekonilla vaimon mentyä jo nukkumaan. Myös pullat ja sipsit maistuvat hiilihydraateista nauttivalle miehelle. Kasvikset eivät puolestaan miehen ruokavalioon kuuulu. 

Raksaat ateriat ja liikkumattomuus ovat heijastuneet myös parisuhteeseen. Janne nukkuu yönsä huonosti, mikä vaikuttaa huomattavasti myös mielialaan ja jaksamiseen.

– Pinna on usein tiukalla unettomuuden vuoksi. Kun iskä on kireänä, eihän siitä kukaan tykkää, Janne kertoo unettomuuden vaikutuksista perhe-elämään.

Ruokavalion perusta vaihtoon

Janne haluaisi viettää aktiivista perhe-elämää poikiensa ja vaimonsa kanssa. Miestä itseään pullahtanut ulkomuoto haittaa enemmän kuin puolisoa. Puoliso Aissan pitää Jannea lottovoittonaan, ja suurimmat motivaattorit löytyvät ulkonäön sijaan muualta. Terveys on nostettu ykkössijalle. 

– Janne on minun lottovoitto, ei ole tarvinnut lotota enää. Hän on minun ihana mieheni edelleen, vaikka kiloja onkin tullut lisää, korvien väli ei onneksi muutu, Aissan hehkuttaa miestään.

Jannella ei ole liikunnallisia tottumuksia, joten useamman treenin sisällyttäminen päivään voi olla haastavaa. Salaattia kaihtavan miehen ruokavalio tulee myös muuttumaan radikaalisti, kun ruokavalion perusta vaihtuu pekonista kasviksiin.

– Otan kasvikset mielelläni vastaan, jos ne maistuvat hyvältä. En halua pureskella pelkkää kurkkua, Janne kommentoi uutta ruokavaliotaan.

Vaikka kotiruoka on hyvää ja terveellistä, Jannen kuvailee suurimmaksi kompastuskivekseen napostelun.

– Suurin haaste tulee olemaan se, etten syö mitään ylimääräistä. Napostelusta on tullut itselle tapa, Janne kertoo projektin tuomista haasteista.

Enemmän energiaa elämään

Perheessä jumppakana-lisänimen saanut puoliso Aissan harrastaa monipuolisesti kaikenlaista liikuntaa kahvakuulasta juoksuun. Tekniikat ja eri liikuntamuodot ovat hallussa, mutta miten käy, kun valmennettavaksi astuu oma puoliso.

– En ole ennen treenauttanut ketään, joten voisi auttaa jos teen itse mukana, Aissan kuvailee tulevaa valmennushaastettaan.

Pariskunnan molempia osapuolia motivoi Jannen energiatason nostaminen. He haluavat lisätä perheen yhteistä, aktivista vapaa-aikaa. Raha ei ole projektissa pääosassa.  

Jos Janne onnistuu painopudotusprojektissaan, eli pudottamaan 16 kiloa tai enemmän seitsemän viikon aikana, pariskunta kuittaa suorituksesta 10 000 euron voittopotin.

Illan jaksossa selviää onnistuuko mies omaksumaan tiukan ruokavalion ja pääsemään tavoitteeseensa.

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme