Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Kuvat: Pullukka-sarjan Tessan elämänmuutos pysynyt – vaatekoko pieneni kuusi numeroa

Pullukka-sarjassa lähes 10 kiloa laihtunut Tessa innostui crossfitistä ja jätti sohvan taaksensa. Mitä muuta naiselle kuuluu noin vuosi kuvausten jälkeen?

Tessa pudotti Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa painoansa lähes kymmenellä kilolla. Alkutilanteessa nainen painoi 92,3 kiloa. Seitsemän viikon ponnistuksen jälkeen hän nousi vaa’alle, joka näytti enää 83,1 kiloa.

RSOTP_K3_PRESSI_EPS11_Tessa_Ennen
Copyright: Pyry Antero Photography. Kuva: Pyry Pietiläinen.
RSOTP_K3_PRESSI_EPS11_Tessa_Jälkeen
Copyright: Pyry Antero Photography. Kuva: Pyry Pietiläinen.

Ohjelman kuvauksista on kulunut vuosi. Aiemmin toistuvasti painonsa kanssa kamppailleelle Tessalle ohjelman kuvaukset olivat lähtölaukaus hänen kolmen vuoden projektilleen. Projektin aikana hän toivoo löytävänsä tasapainon arkeensa niin ruoan kuin liikunnankin suhteen.

Menneiden vuosien aikana nainen on pudottanut painoa usein – ja palannut vanhoihin tapoihinsa yhtä usein. Nyt hän ei etsi pikaratkaisua vaan pysyvää muutosta.

Yksi muutos tämän tilanteen saavuttamiseksi on ollut heittää vaaka pois.

– Menin keväällä ravintoterapeutille. Se oli loistava käynti. Sen jälkeen vaaka lähti meidän asunnostamme. En ole käynyt vaa’alla kertaakaan tämän vuoden puolella. Ennen kyttäsi painoa koko ajan. Se oli todella ahdistavaa, hän kertoo.

Vaa’asta luopuminen ei ollut helppoa. Tessa mietti, että voisiko tilanne kääntyä jälleen huonoksi. Mitä, jos paino kiipisi ylös, vaikka kymmenellä kilolla ilman, että hän huomaisi mitään.

Empimisestä huolimatta hän päätti luottaa ammattilaiseen.

– Vaaka lähti. Sitten aloimme muuttaa ruokavaliota normaaliksi. Sain ravintoterapeutilta luvan syödä, ja siitä on lähtenyt muutos.

Tessan kolmen vuoden projektin ensimmäisen vuosi meni siihen, että hän urheilee ja sitoutuu urheilemiseen.

– Tammikuussa löysin crossfitin. Hurahdin siihen. Käyn harrastamassa sit kolmesta viiteen kertaan viikossa. Kun olin käynyt kolme kuukautta, niin tajusin, että tämä on minun liikuntamuotoni.

Crossfitissä Tessa ylittää itsensä tasaisesti. Hän puhkuu intoa, kun on punnertanut käsillä seisten, kiivennyt narua pitkin kattoon, kyykännyt 90 kilon tanko harteillansa tai suoriutunut maastavedosta 105 kilon painoilla.

Kotona hän esittelee ylpeänä käsien rakkuloita, joita on tullut rankoista treeneistä.

– Aiemmin olen ollut toisessa ääripäässä. Olin sellainen, että urheilun pitää olla kivaa ja mukavaa eikä se saa tuntua pahalta. Crossfitissä ollaan kovilla. Olen ruvennut sietämään kipua, kun olen oppinut haastamaan itseni liikunnassa.

Toinen vaihe naisen kolmen vuoden projektissa on ollut löytää tasapaino ruoan kanssa. Tässä ravitsemusterapeutti on ollut avainroolissa.

Terapeutti opetti, ettei mikään ruoka – herkutkaan – ole kiellettyä. Tärkeintä on säilyttää kohtuus. Tessa kertoo, että hän syö samoja asioita kuin ennenkin, mutta annoskoot ovat aivan erinäköisiä.

– Keskitie on se juttu. Minua harmittaa katsoa vierestä, kun ystävät vetävät 1200 kalorilla kymmenen viikkoa ja haluavat sillä 18 kiloa pois. Se ei ole terveellistä, eikä kestävää. Olen itsekin tehnyt sitä 20 vuotta ja nyt herännyt siihen, että tie on tämä kärsivällinen tahti pitkässä linjassa. Ihmisen on annettava itsellensä aikaa. Muutokset eivät tapahdu seitsemässä viikossa.

Vaa’an sijaan nainen seuraa nykyään peilikuvaansa ja vaatekokoja.

– En tiedä siis ollenkaan paljonko painan nyt, mutta veikkaisin, että painan vähemmän kuin kuvausten loputtua. Kävin vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa vaateostoksilla sitten tämän projektin aloittamisen. Vuosi sitten käytin koko 46. Nyt en tiennyt, että mitä kokoa edes kokeilisin. Olin ihan hämilläni sovituskopissa, kun koko 40 meni päälle. Tuli mahtava fiilis, että jotain on tapahtunut!

Seuraavan vuoden ajan Tessa hakee tasapainoa ruokavalioonsa ja pitää samalla liikunnan osana arkielämäänsä. Sitten on edessä hänen kolmen vuoden suunnitelmansa viimeinen vuosi.

– En tiedä vielä, mitä haluan kolmannelta vuodelta tai onko olemassa kolmatta vaihetta. Ruoka ja liikunta ovat ne avainasiat, hän nauraa.

Elämäntapamuutokset näkyvät jo nyt hänen elämässään, ja myös muiden ihmisten silmissä.

– Ennen ohjelmaa painoin melkein sata kiloa ja oli huono olo ja olin väsynyt. Nyt kaveri kysyi, että nukunko koskaan. Olen hirveän aktiivinen, menen ja teen. Ei tarvitse enää nukkua kymmentä tuntia joka yö. Välillä joku sanoo, että suorastaan säteilen, vaikka olen mielestäni ihan tavallisena liikenteessä, Tessa hymähtää.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Rakas, sinusta on tullut pullukka AVAlla keskiviikkoisin kello 21.00

Jaksot katsottavissa myös MTV Katsomossa

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme