Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Kuvat: Sohvaperunasta sähäkäksi kaunottareksi – ikuisuuslaihduttaja Tessa hoikistui lähes 10 kiloa

Painonpudotus lähti hitaasti liikkeelle, mutta lopulta Tessa muuttui silmissä Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa. Tähtäimessä Tessalla on pysyvä muutos.

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman toiseksi viimeisessä jaksossa kilojensa kanssa kamppaili Tessa, jonka apuna oli hänen miehensä Jussi.

Rakastavaiset Tessa ja Jussi olivat seurustelleet jo seitsemän vuoden ajan, kun he lähtivät mukaan ohjelmaan. Vuosien varrella Tessan lanteille oli kertynyt reilut 22 kiloa lisäpainoa.

Kilot olivat kertyneet, kun pari herkutteli pizzoilla ja muilla pikaruoilla iltaisin lasten mentyä nukkumaan. Sohvasta oli tullut mukava pesä Tessalle ja liikunta oli jäänyt kokonaan sivuun. Ylipaino ja epäterveellinen elämäntapa väsyttivät naisen ja vetivät mielen maahan.

Rakas, sinusta on tullut pullukka -kuvaukset ja ohjelmassa nähty seitsemän viikon laihdutusprojekti ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Tessa on lähtenyt pudottamaan painoaan.

Hän toteaa laihduttaneensa ja jojottaneensa painoansa viimeisen 20 vuoden ajan. Isoistakin pudotuksista huolimatta hän on usein kuitenkin löytänyt itsensä taas samasta tilanteesta – sohvalta pizzanpala kädessä, vaa’an näyttäessä ei toivottuja lukuja.

Ohjelman alussa Tessan lähtöpaino oli komeat 92,3 kiloa. Seitsemän viikon rutistuksen aikana nainen jätti herkuttelun ja löysi kadonneen liikkumisen ilon Jussin johdolla.

Finaalipunnituksessa rappusia alas asteli hoikistunut ja energinen nainen, joka sai aviomiehen Jussin huokaisemaan ihastuksesta ja kehumaan vaimonsa koko olemusta.

Tessa oli saanut karistettua 9,2 kiloa ja painoi lopulta vain 83,1 kiloa.

RSOTP_K3_PRESSI_EPS11_Tessa_Ennen
Copyright: Pyry Antero Photography. Kuva: Pyry Pietiläinen.
RSOTP_K3_PRESSI_EPS11_Tessa_Jälkeen
Copyright: Pyry Antero Photography. Kuva: Pyry Pietiläinen.

– Olin tyytyväinen lopputulokseen. Alussa paino ei oikein lähtenyt putoamaan ja se ahdisti. Ajattelin, että jumakauta! Olen laihduttanut monta kertaa elämässäni. Voi sanoa, että olen oikea laihduttamisen ammattilainen. Nyt sitten kun olin mukana tässä, niin paino ei tahtonut lähteä putoamaan, Tessa muistelee.

– Oli pakko miettiä, että mikä tässä on nyt se ajatus. Sekö, että pudotan taas ja palaan siihen samaan vanhaan? Vai se, että otan tästä sen startin, joka johtaa pysyvään muutokseen?

Tessa toteaa olevansa kiitollinen ohjelmalle, joka sai hänet liikkeelle ja pois sohvanpohjalta. Tieto siitä, että projektia katselisi moni ihminen ruutujen takaa toimi myöskin motivaationa.

Lopulta rehkiminen kannatti. Parisuhde Jussin kanssa on rakkaudentäyteinen kuten aina aiemminkin. Lisäksi nainen on täynnä energiaa, kun kilot on karistettu pois.

Finaalipunnituksen jälkeen edessä on uusi vaihe ikuisuuslaihduttajan elämässä. Edessä on arki, mutta uudella asenteella ja tavoilla.

– Seitsemän viikon aikana meno oli hyvin rajattua. Siinä syötiin melkein vain kukkakaalia ja kanaa ja urheiltiin kolme tuntia päivässä. Se ei ollut normaalia, mutta se oli hyvä aloitus. Nyt täytyy hakea tasapaino ruoan ja liikunnan välille myös arkeen, Tessa miettii.

Rakas, sinusta on tullut pullukka AVAlla keskiviikkoisin kello 21.00

Jaksot katsottavissa myös MTV Katsomossa

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme