Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Liikunnan ilon löytänyt pullukka-kisaaja: " Tavoitteeni on täydellisen pakaran metsästys"

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman myötä Tiina pudotti painoaan yli 14 kiloa. Tiinalla ei ollut minkäänlaista urheilutaustaa, mutta ohjelman aikana hänestä kuoriutui varsinainen sporttinainen. Lue mitä parille kuuluu nyt, ja onko Tiina omaksunut liikunnan osaksi elämäänsä? 

Terveys ja ulkonäkö motivoivat Tiinan pudottamaan painoaan 76,1 kilosta 61,9 kiloon. Tiina pudotti seitsemän viikon aikana painoaan siis 14,2 kiloa, ja ansaitsi suorituksellaan 5000 euron voittopotin. 

”Vienyt paljon, mutta myös antanut hirveästi”

Tiinan tie mukaan ohjelmaan ei ollut aivan yksiselitteistä, sillä alunperin pullukan rooliin piti astua puoliso Jarkko. 

– Ajankuluessa päätimme tehdä läpsystä vaihdon, ja astuin itse pullukan rooliin. Ohjelmaan osallistuminen ei ollut pahitteeksi, sillä molemmilla oli ylipainoa, Tiina kertoo. 

Projekti siivitti siis molempia osapuolia terveellisempään elämäntapaan.

Puolison kanssa treenaaminen voi olla monelle haastavaa, mutta tällä parilla yhteistyö sujui alusta alkaen hyvin. Jarkko tiesi miten Tiinan kanssa toimitaan treenien koventuessa.

– Oli jopa ällöttävän hienoa että puolison kanssa treenaaminen sujui niin hyvin, Tiina nauraa. 

Jarkko kannusti puolisoa ja heräsi aamuisin Tiinan kanssa kotitreeneihin. Entisen koripallovalmenta Jarkon suunnittelemiin kotitreeneihin kuulu muun muassa kyykkyjä ja kahvakuulaa. 

– Jarkko oli hyvä treenari. Kerran lenkillä ollessamme Jarkko halusi puhua ja minä halusin mennä täysillä, joten seuraavan kerran jätin hänet kotiin, Tiina kertoo.

Projektin aikana Tiina vietti kaksi viikkoa leirillä, jossa sai keskittyä täysillä treenaamiseen. Leirin aikana Tiinalle korostui se, kuinka suuresta elämäntapamuutoksesta oikein olikaan kyse. 

– En olisi uskonut itsestä, että pystyisin seuraamaan niin orjallisesti sovittuja tavoitteita, Tiina kertoo. 

"Urheilukärpänen puraisi"

Tiinan treenitahti oli projektin aikana todella kova. Hän urheili kolme kertaa päivässä, vapaapäivinään jopa neljä. Hän kertookin kaikista haastavinta painonpudotusoperaatiossa olleen ajan löytäminen liikunnalle. 

– Kaikista rankinta oli treenimäärien saaminen täyteen. Töissä ja koulussa juoksin portaita, Tiina kertoo kovatahtisen treenin haasteista. 

Aikaisemmin lähinnä sohvalla maannut Tiina onnistui kuitenkin löytämään elämäänsä liikunnan ilon.

– Urheilukärpänen puraisi, liikunta on aivan ihanaa, Tiina iloitsee. 

Nykyisin liikunta kuuluu perheen elämään. Tiina potee vielä leirillä revähtänyttä nilkkaansa ja se on estänyt juoksuharrastuksen. Hän käy kuitenkin säännöllisesti kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla sekä kävelylenkeillä. 

Aikaisemmin Tiinan ruokavalion suurin kompastuskivi olivat herkut. Myös huono ateriarytmi ja suuret annoskoot olivat syitä Tiinan painonnousulle.

Hän kertoo uuteen ruokavalioon tottumisen olleen kuitenkin helpoin osuus elämäntapamuutoksessa.  

– Nälkää en nähnyt kertaakaan. En lähtenyt sooloilemaan, vaan noudatin ohjeita kirjaimellisesti, Tiina kertoo tiukasta ruokavaliostaan.

– Ruokavalion ulkopuolelta söin ainoastaan kaksi suolakurkkuviipaletta, hän nauraa. 

Nykyisin Tiina kertoo syövänsä terveellistä salaattia ja proteiinia, mutta annoskoot ovat isontuneet projektin loputtua. Hän pyrkii välttämään lisäksi perunaa ja hiilihydraatteja, muta uskoo järkevään syömiseen. 

Täydellisen pakaran metsästys


Tiina jäi harmillisen pienen matkan päähän 16 kilon tavoitteestaan. Tavoitteesta jääminen ei kuitenkaan naista haitannut, vaan hän oli tyytyväinen lopputulokseen. 

–  Olen tosi tyytyväinen tulokseen, sain uuden elämäntavan ja kipinän liikuntaan, se on paras voitto. On ollut myös kiva pukeutua pienempiin vaatteisiin, Tiina iloitsee. 

Tiina ansaitsi reilun 14 kilon painonpudotuksestaan 5000 euroa.

– Rahat on käytetty laskuihin ja uusiin vaatteisiin. Loppupeleissä rahalla ei kuitenkaan ollut suurta merkitystä, Tiina toteaa.

Tiinan paino on noussut ohjelman päätyttyä 64 kiloon. Hän ei kuitenkaan halua laihtua enempää, vaan haluaa keskittyä järkevään treenaamiseen ja hyvään oloon. 

– Hyvä olo sisällä kertoo enemmän kuin vaa'an seuraaminen orjallisesti, Tiina toteaa.

– Tavoitteena on täydellisen pakaran metsästys!


Katso aikaisemmat jaksot Katsomosta

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan  ja  #rakaspullukka


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme