Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Parisuhteen aikana 26 kiloa lihonut pullukka-kisaaja: En halua edes katsoa itseäni

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman tämäniltaisessa jaksossa entinen aktiiviliikkuja Eevaliina lähtee pudottamaan raskauden ja epäsäännöllisen elämänrytmin myötä kertyneitä kilojaan puolisonsa Mikon avustuksella. Onnistuuko kiireistä arkea pyörittävä pariskunta löytämään yhteistä aikaa liikunnalle?

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman yhdeksännessä jaksossa tavataan 33-vuotias kauneudenhoitoalan yrittäjä Eevaliina. Viisi ja puoli vuotta kestänyt parisuhde on tuonut Eevaliinan vyötärölle 26 lisäkiloa. 

Painonpudotusurakkaa lähtee tukemaan liikunnanohjaajana toimiva puoliso Mikko, 35. Perheeseen kuuluu myös neljävuotias tytär Elisa, sekä kolme kissaa.

Mikko on huomannut Eevaliinan lihomisen jo paljon aikaisemmin, mutta ei ole maininnut asiasta välttääkseen riidan. Mikko kaipaa energistä puolisoaan, joka on kertyneiden kilojen myötä muuttunut väsyneeksi ja ärtyisäksi. Yhteinen aika on käynyt pariskunnalla vähiin.

Suhteen alussa Eevaliina painoi 63 kiloa. Suhteen aikana paino on noussut 26 kiloa, ja Eevaliina lähteekin pudottamaan painoaan reilun 88 kilon lukemista.

Pyörä vaihtunut autoon

Eevaliinan paino on noussut tasaisesti viiden vuoden aikana. Painonnousu lähti liikkeelle raskaudesta. Vaikka perheen tytär on jo kohta viisi vuotias, Eevaliina ei ole onnistunut pääsemään eroon raskauskiloistaan.

Omaa kauneudenhoitoyritystä pyörittävä Eevaliina työskentelee silloin, kun vuorotyötä tekevä puoliso Mikko on kotona lapsen kanssa. Päivät vaihtelevat suuresti, eikä ruoka- ja liikuntarytmiä ole päässyt syntymään.

– En pelkää liikkumista, päinvastoin. Odotan innolla että pääsen taas liikkumaan, Eevaliina kertoo odotuksistaan.

Ennen aktiivisesti liikkuva Eevaliina juoksi ja harrasti paljon hyötyliikuntaa. Nyt pyörä on vaihtunut autoon ja aktiivinen elämäntyyli istumatyöhön.

Ruokavalion kompastuskiviä ovat herkut, kuten sipsit ja karkit. Myös olutta pariskunta nautiskelee Mikon sanojen mukaan aivan liikaa kalorimäärät huomioon ottaen.

Yhteinen aika on kortilla

Eevaliinan kilot ovat vaikuttaneet perheeseen yhteisen ajan vähentymisenä. Töistä rasittunut ja huonosta ruokavaliosta kärsivä Eevaliina on muuttunut väsyneeksi ja ärtyisäksi, eivätkä perheen yhteiset liikuntahetket houkuta.

– Joka viikko yhteinen aika vain vähenee ja vähenee, Mikko kertoo.

Myös parisuhde on saanut kärsiä painonnousun myötä. Suhteesta on kadonnut läheisyys ja lämpö, sillä Eevaliina ei halua näyttäytyä edes alusvaatteisillaan puolisonsa edessä. Mikko joutuukin usein odottelemaan toisessa huoneessa niin kauan, että Eevaliina on pukeutunut rauhassa.

– En halua näyttää itseäni muille, sillä en halua edes itse katsoa itseäni, Eevaliina kertoo suhteestaan vartaloonsa.

Lämpö ja läheisyys takaisin

Pariskunnan molemmilta osapuolilta löytyy liikunnanohjaaja taustaa, joten painonpudotuksen luulisi hoituvan helposti. Pariskunta kaipaa kuitenkin painonpudotusurakkansa tueksi ulkopuolista apua kokonaisvaltaiseen elämäntapamuutokseen, ja yhteisen ajan löytämiseen. Myös ikä on vaikuttanut Eevaliinan päätökseen ryhtyä painonpudotukseen juuri nyt.

– Jos en ryhdy tähän tämän ikäisenä, en tee sitä varmaan enää koskaan, Eevaliina toteaa.

Eevaliina motivoi liikunnan ilon löytäminen, ja oman ajan saaminen. Hän haluaa myös saada syömisensä kuntoon, ja ennen kaikkea paremman näköisen vartalon. Puolisoa projektissa motivoi eniten yhteisen ajan löytäminen. Hän haluaa palauttaa parisuhteeseen läheisyyden ja lämmön.

– Kun tavattiin, Eevaliina oli syötävän ihana. Nyt syötävää on liikaa, Mikko nauraa.

Puolison valmentaminen hankalaa

Työkseen liikuntaa ohjaava Mikko on tottunut valmentamaan, mutta oman puolison treenaaminen ei ole aina helpoimmasta päästä. Mieheltä löytyy paljon tietotaitoa, mutta Eevaliinan itsepäisyys vaikuttaa valmentajan ja valmennettavan suhteeseen.

– Míkko on aika ärsyttävä valmentaja, aina kommentoimassa jotakin. Ehkä se on kuitenkin hänen oma tapansa kannustaa, Eevaliina toteaa.

Eevaliinalla on todettu kilpirauhasen vajaatoiminta, joka hidastaa kehon toimintaa. Eevaliina onkin huolissaan siitä, kuinka sairaus vaikuttaa painonpudotukseen.

Jos Eevaliina onnistuu painonpudotusprojektissaan, eli pudottamaan painoon yli 16 kiloa seitsemän viikon aikana, pariskunta kuittaa suorituksesta 10 000 euron voittopotin.

Pariskunta suunnittelee käyttävänsä voittorahat yhteiseen etelän matkaan, kunhan bikinikunto on ensiksi saavutettu. 

Illan jaksossa selviää, onnistuuko pariskunta löytämään aikaa treeneille, ja kuittaavatko he suurimman voittopotin. 

Katso aikaisemmat jaksot Katsomosta.

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme