Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pikkujoulut ilman liikakiloja – Personal trainerin vinkit juhlintaan

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmaa luotsaava Jenni Levävaara muistuttaa, että kun arjen hyvät rutiinit ovat kunnossa, voi pikkujouluista nauttia hyvällä omallatunnolla.

Pikkujoulukausi käy kuumimmillaan. Monelle linjojaan tarkkailevalle pikkujoulut aiheuttavat kuitenkin päänvaivaa. Kuinka nauttia juhlatunnelmasta ilman huonoa omaatuntoa? Ja ennen kaikkea, kuinka juhlia keräämättä liikakiloja pikkujouluherkuista?

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmaa luotsaava personal trainer Jenni Levävaara jakoi vinkkinsä pikkujoulun viettoon.

– Arki vaikuttaa kaikista eniten. Kun arki on hyvin rytmitetty ja täytetty terveellisellä ruualla ja liikunnan täyttämillä päivillä, niin pikkujoulut eivät vaikuta lopputulokseen. Välillä voi myös juhlia, hän muistuttaa

Arjen hyvät rutiinit on siis tärkeä säilyttää myös juhlakauden aikana.

– Pikkujouluissa voi juhlia hyvällä omallatunnolla, mutta sen jälkeen pitää taas palataan rutiineihin, Levävaara ohjeistaa. 

– Ja kun arki on rytmitettyä, tuntuu juhla myös enemmän juhlalta. Ja herkut maistuvat vielä paremmalta!

Personal trainer muistuttaakin, ettei pikkujouluasennetta kannata jättää päälle pidemmäksi aikaa.

– Jos se jää päälle, niin se alkaa näkyä, hän tietää.

”Kaikkea ei tarvitse vetää älyttömiä määriä”

Juontaja kehottaa juhlijoita pitämään pikkujoulupäivän mahdollisimman normaalina. Panttaus on ehdottomassa pannassa.

– Jos ajattelee, ettei syö koko päivänä, että voi sitten pikkujouluissa syödä, käy helposti niin, että illalla tulee ahmittua, ja viinakin kolahtaa pahasti päähän, hän varoittelee.

Kun pohjalla ovat normaali arki ja terveet rutiinit, voi pikkujouluissa keskittyä kalorien laskemisen sijaan ihmisiin ja tunnelmaan.

– Ja ruuasta nauttimiseen! Kaikkea ei tarvitse vetää älyttömiä määriä, Jenni muistuttaa.

Jos kuitenkin haluaa minimoida pikkujouluista kerättävien kalorien määrän, mitä juomavaihtoehtoja liikunnan ammattilainen suosittelee?

– No vesihän olisi kaikista paras! Jos jotain suosittelen, niin vettä ja paljon, Jenni nauraa.

– Jos itse lähtisin alkoholilinjalle, niin silloin se olisi kossuvissy tai kossukarpalo. Tai sitten kuivaa viiniä. Mutta makeat liköörit ja oluet, ne eivät sovi, hän tietää. 

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi alkaa Subilla 8.1. klo 21.00.

Tykkää Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjasta Facebookissa www.facebook.com/rakaspullukka!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme