Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pullukka-kilpailija iloitsee: Voittorahoilla tekemättä jääneelle häämatkalle

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman myötä Johanna pudotti runsaasti painoa. Voittamansa rahasumman ansiosta hän toteuttaa rakkaimpansa kanssa pitkäkestoisen haaveen ihanasta lomamatkasta. Lue, mitä muuta parille kuuluu nyt.

95,5 kiloa painanut Johanna, 39, päätti miehensä Ari-Pekan, 39, kanssa päästä eroon vuosien varrella vyötärölle kertyneistä kiloista. Johanna pudotti seitsemän viikon aikana yhteensä huimat 14,5 kiloa. Näin upealla painonpudotuksella hän ansaitsi 5 000 euroa.

Laihdutusprojekti lähti käyntiin hieman haastavissa merkeissä, mutta pian yhteinen sävel oman valmentajan kanssa löytyi.

– Kun antaa omalle puolisolle mahdollisuuden toimia valmentaja, niin se oli ihan mukavaa. Täytyy jättää omat nurinat nurkkaan, Johanna nauraa.

Tällä hetkellä 81 kiloa painava Johanna kuntoili seitsemän viikon aikana lähes joka päivä joko kaksi tai kolme kertaa.

– Tavoite oli, että liikuntaan kuluisi 1 000 kaloria päivässä. Treenin pituus vaihteli sen mukaan, että kuinka monta kertaa ennätin treenata. Liikuin joka päivä, koska niin sanottuina lepopäivinä kävin yleensä kävelemässä. Puhdasta lepopäivää ei tainnut olla kuin yksi, Johanna muistelee.

Liikunnan määrä lisääntyi siis hurjasti aiemmasta, mutta myös ruokavalio koki kovan muutoksen näiden tiukkojen seitsemän viikon aikana.

– Ruokavalio muuttui tosi paljon. Kaikki hiilihydraatit tiputettiin minimiin ja maitotuotteet jätettiin ensimmäiseksi kahdeksi viikoksi kokonaan pois. En siis syö lihaa muutenkaan, joten söin paljon erilaisia kaloja, siemeniä, pähkinöitä ja salaattia. Salaattia tuli syötyä niin paljon, että ei ihan heti tehnyt sitä mieli, Johanna kertoo nauraen.

"Keräsin juuri kolme muovikassillista isoja vaatteita pois"

Johanna on harrastajanäyttelijä ja aiemmin ylimääräiset kilot vaikeuttivat muun muassa pukujen sovittamista ja tietynlaisten roolien saamista. Nyt tilanne on onneksi kuitenkin toinen.

– Näyttämöllä kilot näkyivät samana epävarmuutena kuin arjessakin. Minua ei voitu ottaa vakavasti muissa kuin hassuissa rooleissa. Näyttämöllä ne kilot vaikuttivat niin, että koin olevani huonompi kuin muut. Nyt lähden kuitenkin ensi kesänä tekemään aika isoa naisroolia ja koen, että voin tehdä siitä nyt paljon fyysisemmän.

Kilojen tippuessa naisen itsevarmuus kasvoi entisestään.

– Itsevarmuuden kanssa ei sinällään ole ollut mitään vikaa, mutta ehkä vähän suoremmalla selällä kuljen ja menen uimaan. Uimaan lähteminen on ollut sellainen hassu kynnys.

– Keräsin juuri kolme muovikassillista isoja vaatteita pois. Se oli tosi kiva juttu. Nyt on myös hauska nähdä, kun oman aviomiehen ilme on se mikä se on. Tuntuu tosi hyvältä kuulla Ari-Pekan suusta se, että ihan kuin kymmenen vuotta olisi nyt lähtenyt pois.

"Ei tehty häämatkaa silloin, kun mentiin naimisiin."

Olitko tyytyväinen lopputulokseen?

– Olin. Ei meillä jäänyt mitään hampaankoloon. Paino ei pudonnut viikkojen kuluessa niin nopeasti kuin ajateltiin, joten päätettiin yhdessä, että kaikki mitä tulee, on plussaa. Oltiin jo sinut sen tilanteen kanssa. Päätettiin, että kaikki tehdään ja yritetään, mutta maailma ei kaadu, jos pääpottia ei tulekaan, Johanna kuvailee.

Johanna ja Ari-Pekka nappasivat mukaansa yhteensä 5 000 euroa ja rahoille on jo mietitty sopiva kohde.

– Me lähdetään Ari-Pekan kanssa kahdeksi viikoksi Yhdysvaltoihin ensi kesänä. Mennään katsomaan vähän syvää etelää ja kantrin synnyinseutuja. Ei tehty varsinaista häämatkaa silloin, kun mentiin naimisiin. Emma oli silloin nimittäin vasta 8 kuukautta. Mennään nyt, kun molemmilla tulee 40 vuotta mittariin tänä vuonna, Johanna kertoo. 

Johanna on pitänyt kilot kurissa ja tavoitteet on edelleen korkealla.

– Tavoitteena on pudottaa vielä 6-8 kiloa ennen kesää.

Katso aikaisemmat jaksot Katsomosta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme