Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pullukka-kisaaja: "Löysin itsestäni soturin"

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa tutustuttiin yli 14 kiloa painoaan pudottaneeseen Tiinaan. Opiskelujen ja töiden ohessa lapsiperheen arkea pyörittävällä Tiinalla oli vaikeuksia löytää aikaa liikunnalle. Puolison tsemppaamat kotitreenit olivatkin avainasemassa laihdutusprojektissa. 

Tiina ei harrastanut ennen projektin alkua lainkaan liikuntaa, joten laihdutusurakka toi mukanaan paljon uutta. Projektin myötä hän pääsi perinteisten lenkkien ja kuntosalin lisäksi kokeilemaan myös rollerderbyä. 

– Aikaisempi liikkumattomuus johtui lähinnä laiskuudesta, Tiina kertoo.

Liikunnan aikatauluttaminen oli projektin aikana hankalaa suurien treenimäärien vuoksi. 

– Liikunnan ohella piti lisäksi tehdä töitä ja koulua, hoitaa perhettä ja nähdä ystäviä, Tiina luettelee. 

"Ei jääty tuleen makaamaan"

Tiinan paino putosi tasaisesti koko kilpailun ajan. Ongelmien ilmetessä, Tiina ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan puuttui heti asiaan.

– Jumituspäivänä otin yhteyttä personal trainer Noora Salliseen, jonka avulla paino saatiin taas laskuun ruokavaliomuutosten myötä. Pidimme koko ajan huolta, että aineenvaihdunta pysyy käynnissä, Tiina kertoo. 

Tiina kertoo, että omaa laihtumistaan oli vaikea hahmottaa. 

– Ystävät ja naapuri hämmästelivät ensimmäisinä muodonmuutosta, Tiina kertoo. 

Tiina uskoo, että 16 kilon painonpudotustavoite olisi täyttynyt, ellei leirillä vahingoittunut nilkka olisi hidastanut tahtia. 

– Oli hienoa löytää itsestä pieni soturi, Tiina muistelee omaa edistymistään. 

Vaikka nykyisin hän painaa muutaman kilon enemmän kuin projektin päätyttyä, hän on erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Laihdutusprojektin aikana salilla ei saanut treenata liikaa lihaksia, ettei paino nousisi vahvistuneiden lihasten myötä. Laihdutusurakan päätyttyä Tiina onkin innostunut salilla treenaamisesta, ja tavoitteena on täydellisen pakaran metsästys.

– En halua olla tikkulaiha, vaan haluan lihaksia, Tiina kertoo. 

Hän uskoo järkevään syömiseen ja järkevään treenaamiseen. Tärkeintä on hyvä olo. 

Tiinan lähtöpaino oli 76,1 kiloa. Seitsemän viikon aikana hän pudotti painoa 14,2 kiloa ja painoi ohjelman päätyttyä 61,9 kiloa. 

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00. 


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme