Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pullukka-kisaaja pudotti 16 kiloa: Aion pudottaa painoa vielä lisää

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa tavattiin yli 16 kiloa painoaan pudottanut Sara. Temperamenttisella pariskunnalla oli vaikeuksia löytää treeneihin yhteistä säveltä. Lue mitä parille kuuluu nyt!

Kolmen vuoden parisuhteen aikana 35 lisäkiloa saanut Sara päätti päästä eroon ylimäärärisistä kiloistaan ja lähemmäksi lapsihaaveitaan. Painonpudotusurakkaa lähti tukemaan puoliso Jere, joka halusi saada takaisin entisen, energisemmän puolisonsa. 

Sara onnistui pudottamaan painoaan seitsemän viikon aikana 16,1 kiloa. Huimalla tuloksella peri kuittasi 10 000 euron voittopotin. 

Lapsihaaveet saivat mukaan ohjelmaan

Ohjelmaan hakeminen oli pariskunnan yhteinen päätös. He halusivat muuttaa elämätapojaan, mutta tarvitsivat siihen motivaatiota ja ulkopuolista apua. Yhteinen lapsihaave antoi myös oman motivaationsa suurelle elämäntapamuutokselle. 

– Olen ollua aina pyöreä tai niin sanotusti "kiinteä läski". Mutta suurin syy painonnousuun oli yhteen muutto, Sara kertoo syistä nopeaan painonnousuunsa. 

Pariskunnasta oli mukavaa viettää koti-iltaa sohvalle käpertyen ja herkkuja napostellen.

– Jäätelöä saattoi mennä purkki päivässä ja ruoaksi jotain pikaruokaa. Töissä mussutin patukoita ja pullaa, Sara kertoo entisestä ruokavaliostaan.

– Loppujen lopuksi vaatteet eivät mahtununeet päälle, enkä enää halunnut lähteä mihinkään, Sara kertoo kilojen myötä huonontuneesta itsetunnostaan.

Ennen seurusteluaikoja Sara liikkui aktiivisesti, viisi kertaa viikossa lenkkeillen ja kuntosalilla käyden. Yhteen muutto sai kuitenkin liikunnan jäämään lähes kokonaan. 

"Repsahduksia tulee silloin tällöin"

Normaaliin arkeen palaaminen on sujunut haastavissa merkeissä nyt, kun tiukkoja treeniaikatauluja ja ruokavaliota ei ole enää pakko noudattaa

– Arjen pyörittäminen on ollut hankalampaa kun oletin. Välillä on saattanut painoa tulla vähän lisää ja toisella viikolla sitä on ollut taas vähän vähemmän, Sara kertoo. 

Ohjelma jätti kuitenkin hyvät eväät terveellisten elämäntapojen noudattamiselle. Sara on onnistunut pitämään sekä liikunnan, että terveellisen syömisen mukana arjessaan, vaikka repsahduksia hän kertookin tulevan silloin tällöin. 

– Liikuntaa tulee harrastettua noin neljä kertaa viikossa, joka on huomattavasti enemmän kuin ennen ohjelmaa. Yritän lisäksi syödä terveellisesti 3-4 tunnin välein kuusi kertaa päivässä, Sara kertoo. 

Sara kertoo helpoimmaksi osuudeksi painonpudotusprojektissa muodostuneen ruokavalion noudattamisen. Hän teki yleensä ruoat illalla valmiiksi seuraavaa päivää varten, jolloin ruokavalion noudattaminen oli vaivatonta. 

– Vaikeinta puolestaan oli liikunnan rytmiin pääseminen. Illalla joutui lähtemään salille, eikä saanut vain maata sohvalla, Sara kertoo.

Saran paino ei pudonnut tasaisesti, joka aiheutti välillä turhautumista.

– Paino tippui aluksi enemmän ja välillä pysähtyi kokonaan. Välillä saattoi tulla lisääkin painoa, Sara kertoo painonvaihteluistaan. 

"Välillä meni hermot"

Ohjelmassa nähtiin hyvin omapäinen ja määrätietoinen Sara, jolla oli haasteita taipua valmennettavan rooliin. Hän kuvailee kuitenkin yhdessä treenaamista mukavaksi yhdessä tekemiseksi.

– Puolison kanssa treenaaminen oli välillä mukavaa yhdessä tekemistä, mutta välillä meni hermo ihan pienissäkin asioissa. 

Sara kertoo, että laihtumisen myötä hänen itsetuntonsa on noussut, joka on vaikuttanut positiivisesti myös parisuhteeseen. Mustasukkaisuus on vähentynyt, ja molemmat ovat päässeet nauttimaan omista menoistaan. 

– Käymme myös enemmän ulkona yhdessä, Sara kertoo pariskunnan arjesta. 

Syksyllä juoksutapahtumaan

Sara ei itse uskonut, että pääsisi 16 kilon painotavoitteeseen. Varsinkin puolessa välissä projektia tapahtunut painon jumitus vähensi uskoa omaan onnistumiseen. 

– Leirillä oli aika rankkaa, koska en pystynyt treenaamaan kuten olisin halunnut. Pahoinvointi alkoi leirin alussa, joten treenaaminen jäi vähäiseksi, Sara harmittelee. 

Sara oli aivan varma, että painotavoite jäisi vajaaksi. Loppupunnituksessa odotti kuitenkin iloinen yllätys. 

– Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Aion jatkaa terveellistä elämäntapaa ja pudottaa painoa vielä lisää.

Saralla onkin uusia tavoitteita niin painon, kuin liikunnankin osalta.

– Olemme kaverini kanssa sopineet, että juoksemme syksyllä Helsinki Midnight Run -tapahtumassa, eli 10 kilometrin matkan, Sara kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Pariskunta kuittasi Saran huimasta suorituksesta 10 000 euron voittopotin. Osa voittopotista on jo käytetty, mutta osa on säästössä lomamatkaa varten. 

Katso aikaisemmat jaksot Katsomosta

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan  Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme