Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pullukka-kisaaja pudotti 20 kiloa: Olen tyytyväinen itseeni ja elämääni

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman myötä Marcello onnistui pudottamaan painoaan huikeat 20 kiloa. Lue mitä miehelle kuuluu nyt, ja onko italialaista ruokaa rakastava Marcello omaksunut terveellisemmät elämäntavat?  

Kahden vuoden seurustelun aikana yli 20 lisäkiloa hankkinut Marcello, 22, päätti saada takaisin kadotetun charminsa puolisonsa Annan, 25, avustuksella. Mies onnistui pudottamaan painoaan seitsemän viikon aikana 104,6 kilosta 84,6 kiloon, ja kuittasi upealla suorituksellaan 10 000 euron voittopotin. 

Sairastelukierre vei pois pelikentiltä

Marcellon sai hakemaan mukaan ohjelmaan terveellisempien elämäntapojen metsästys. Rahalla ei oikeastaan ollut osuutta asiaan. 

Italialais-suomalainen Marcello rakasti italialaisia ruokia, kuten pastoja ja pitsoja. Pienestä asti nämä vehnäherkut olivat olleet miehen ruokavalion perusta. Kiloja kerryttivät erityisesti isot annoskoot. Marcello on kuitenkin onnistunut omaksumaan terveellisemmät ruokailutottumukset osaksi arkeaan. 

– Syön nykyisin vähemmän hiilareita ja pienempiä annoskokoja, Marcello kertoo tämän hetkisestä ruokavaliostaan. 

Suurin syy nopeaan kilojen kertymiseen oli ennen kaikkea liikkumattomuus. Entinen koripalloilija oli vaihtanut pelikentät tietokonepeleihin.

– Kun sain vakituisen työpaikan, aikaa jäi vähemmän liikunnalle. Samoin jatkuva sairastelu sai liikunnan jäämään elämästä pois lähes kokonaan, Marcello kertoo. 


Jenni Levävaara opastaa Marcelloa vatsalihasten teossa.

Aina urheilusta pitänyt mies on onnistunut kuitenkin löytämään liikunnan takaisin elämäänsä. Nykyisin Marcello harrastaa kuntosalilla käyntiä pari kolme kertaa viikossa. Hän on treenannut saadakseen enemmän lihasmassaa. 

– Lisäksi käydään kavereiden kanssa pelaamassa koripalloa ja luistelemassa, mies kertoo. 

"Riitely on vähentyntynyt"

Huimaa vauhtia painoaan pudottanut Marcello ei kokenut painonpudotus urakkaa vaikeaksi. Marcello omaksui uudet ruokailu- ja liikuntatottumukset nopeasti. 

– Oli mukavaa liikkua taas pitkästä aikaa, tekeminen oli helppoa, Marcello kertoo.

Vaikeuksia tuotti ainoastaan tiukka aikataulu, ja useamman treenin sovittaminen osaksi päivärytmiä. Paino kuitenkin putosi tasaisesti koko projektin ajan. 

– Ei ollut mitään ongelmia, oli yllättävän mukava ja helppoa, Marcello kuvailee painonpudotusprojektiaan. 

Myös puolison kanssa treenaaminen sujui ongelmitta, vaikka pariskunta kuvasikin itseään räiskyväksi, helposti tunteitaan näyttäväksi pariksi.

– Riitely on itseasiassa vähentynyt. Tehdään paljon enemmän yhdessä kuin ennen, Anna iloitsee.


Pariskunta kokeili yhdessä muun muassa jumppapalloilua. 

– Yhdessä treenaaminen oli mukavaa, sai viettää enemmän aikaa tyttöystävän kanssa. Emme riidelleet, vaan kaikki sujui mukavasti, Marcello kertoo sujuvista treeneistä.

Painonpudotusprojektilta Anna kaipasi enemmän yhteistä aikaa treenien muodossa. Nykyisin pariskunta viettääkin paljon aikaa yhdessä, esimerkiksi kuntosalilla treenaten. 

– Meillä oli ennenkin hyvä parisuhde, ja on edelleenkin. Olemme löytäneet uusia asioita joita voimme tehdä yhdessä, Marcello kertoo. 

"Olen tyytyväinen elämääni"

Marcello onnistui pudottamaan painoaan 20 kiloa, mutta ei koe kilojen määrän olevan pääasia. Hän painottaa ennen kaikkea jaksamista ja liikunnan iloa. 

– Ulkonäkö tai kilojen määrä ei ole ikinä ollut itselle tärkeä asia. Enemmänkin se, että jaksaa urheilla. Olen tyytyväinen, että kunto riittää juoksemiseen, kuntosalilla käyntiin ja useamman tunnin koripallopeliin, Marcello kertoo. 

Marcello on kaiken kaikkiaan tyytyväinen lopputulokseen ja pudotettuihin kiloihin. 

–  Olisin tyytyväinen vaikka olisi lähtenyt vähemmänkin. Olen enemmänkin tyytyväinen itseeni siitä, että tein kaiken mihin pystyin, Marcello kommentoi suoritustaan. 

– Itsetuntoni ei koskaan ole ollut huono, vain ehkä hieman vääristynyt. Selittelin kauluspaitojen käyttämättömyyttä sillä, että en pitänyt niistä. Todellinen syy oli se, etteivät ne mahtuneet päälle, Marcello kommentoi. 

Nyt Marcello käyttää kauluspaitoja, ainakin viikonloppuisin. Arkena hän luottaa edelleen huppareihin. 

Marcello ei seuraa aktiivisesti painoaan, eikä tiedä tämän hetkistä vaa'an lukemaa. Hän uskoo kuitenkin painon pysyneen melko samoissa lukemissa kuin ohjelman päätyttyä. 

– Lihasten ja kropan ylläpito riittää minulle. Olen tyytyväinen elämääni tällä hetkellä, mies kertoo. 

Pariskunta kuittasi Marcellon suorituksella 10 000 euron voittopotin.

– Voittorahoja ei ole vielä käytetty, vaikka käyttökohteet alkavatkin pikku hiljaa muotoutua, mies kertoo salaperäisesti. 

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukkA


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme