Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pullukka-kisaaja: "Yhteinen aika siirtyi makuuhuoneesta sohvalle"

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman kuudennessa jaksossa nähdään kiireistä arkea elävä Tiina. Hän lähtee pudottamaan raskauksien ja herkuttelun myötä kertyneitä kiloja puolisonsa Jarkon avustuksella.

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman seuraavassa jaksossa tavataan 34-vuotias lähihoitajaksi opiskeleva Tiina, sekä hänen puolisonsa 38-vuotias nuoriso-ohjaaja Jarkko.

Järvenpäästä kotoisin oleva pariskunta on ollut naimisissa neljä vuotta. Pariskunta on seurustellut jo aiemmin nuoruudessa, ja lopulta Facebook toi rakastuneen pariskunnan uudelleen yhteen.

Perheeseen kuuluu lisäksi neljä lasta; 2 -vuotias Venla, 3 -vuotias Viljami, 14 -vuotias Tinja, sekä kotoa jo pois muuttanut 17-vuotias Timi.

Tiina oli suhteen alkaessa noin 60 kiloinen menevä nainen. Raskaudet, sekä sohvalla herkuttelu ovat tuoneet parisuhteen aikana Tiinan vyötärölle 16 lisäkiloa. Tiina lähtee pudottamaan painoaan 76,1 kilon lukemista.

"Voisin vaan nukkua"

Perhe elää kiireistä lapsiperheen arkea. Päivään mahtuvat niin vuorotyöt, Tiinan lähihoitajaopinnot, Jarkon bänditreenit, sekä lasten menot. Kotona aikaa vietetään lähinnä oleskellen.

– Pidin ennen huolta itsestäni ja olin laiha. Nyt alkaa ikää olemaan sen verran, että nyt on pakko tehdä itselle jotain, Tiina kertoo motivaatioistaan.

Pariskunnan molemmilla osapuolilla paino on ollut viime vuosina nousussa. Molemmat ovat herkuttelijoita, joten voita ja suolaa käytetään reilusti ruoanlaitossa. Lisäkiloihin löytyy syitä myös herkuista, kuten voileivistä, suklaasta, karkeista ja kokiksesta.

– Suurin herkkuni on itsetehty cheddar-dippi, varsinkin jos sen saa syödä kokonaan itse, Tiina kertoo.

Herkuttelu ei rajoitu ainoastaan kodin seinien sisäpuolelle. Menevä Tiina viettää paljon aikaansa myös ystävien kanssa ravintolaillallisten ja juhlimisen merkeissä.

Lihomisen myötä mukana tullut väsymys on vaikuttanut huomattavasti myös pariskunnan keskenäiseen elämään.

– Voisin vaan nukkua. Makuuhuoneen puolella ei ole mitään hellyyttä, Tiina kertoo.

Yhteinen aika on siirtynyt makuuhuoneesta sohvalle. Pariskunta viettää paljon aikaa sohvalla, elokuvien ja herkkujen parissa. 

”Tämä on näytön paikka”

Painonpudotukseen lisähaastetta tuo se, että Tiinalla ei ole minkäänlaista urheilutaustaa.

– Tämä on näytön paikka itselle ja muille, että pystyn tähän, Tiina toteaa rankasta elämäntapamuutoksestaan.

Tiinaa motivoi eniten oma terveys ja ulkonäkö. Jarkko uskoo Tiinan painonpudotuksen lähentävän myös parisuhdetta.

– Jos Tiina onnistuu pudottamaan painoaan, saamme lisää yhteistä aikaa kun molemmat ovat virkeämpiä, Jarkko toteaa.

Tiinan lähtöpaino ei ole kovin suuri, joten viimeiset kilot voivat olla tiukassa. Tiina haluaakin Jarkon olevan itselleen kova valmentaja ja tsemppari.

– Haluan, että Jarkko on ruoskijatyyppi, eikä anna periksi vaikka vähän kyynelehtisin, Tiina kertoo.

Koripalloa valmentanut Jarkko aikoo käyttää valmentajataustaansa hyödyksi ja olla puolisolleen tiukka kurinpitäjä. Jarkko tuntee puolisonsa hyvin, eikä loukkaannu vaikka ärräpäät välillä lentelisivätkin.

Illan jaksossa selviää, kuinka hyvin Tiina suoriutuu painonpudotusurakastaan, ja onnistuuko hän pääsemään 16 kilon painonpudotustavoitteeseensa.

Katsot aikaisemmat jaksot Katsomosta

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme