Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pullukka-kisaajalle lähteneet kilot olivat paras palkinto: "Voittorahoilla ei ole enää merkitystä."

Rakas, sinusta on tullut pullukka-ohjelmassa kotiäiti Tanja onnistui pääsemään takaisin vaa'an lukemiin, joissa oli ennen naimisiinmenoa. Kilojen pudottua Tanja onnistui palauttamaan takaisin myös kadotetun itsetuntonsa. Lue, mitä kovan painonpudotustavoitteen asettaneelle Tanjalle kuuluu nyt.

Lahtelaiset 24-vuotiaat Tanja ja Tony päättivät yhdessä lähteä pudottamaan Tanjan kolmen raskauden myötä kertyneitä kiloja. Tanja onnistui pudottamaan painoaan seitsemän viikon aikana 13,9 kiloa, ja kuittasi hurjalla painonpudotuksellaan 5000 euron voittopotin. 

"Puolison kanssa treenaaminen tuntui hyvältä"

Tanjan sai hakemaan mukaan ohjelmaan oma tyytymättömyys itseensä, sekä kiloihinsa. Myös voittorahat motivoivat ohjelmaan.

– Jos ohjelmasta ei olisi voittanut mitään, en olisi varmaankaan hakenut mukaan. Vaikka ei rahalla niin suurta merkitystä ole, Tanja kertoo. 

Tanja ei ole harrastanut aiemmin liikuntaa, joten painonpudotusprojektin myötä mukaan tullut urheilu sai projektin alun takkuamaan. Vaikeuksia tuotti erityisesti kuntosalilla käyminen ja muiden treenajien kohtaaminen.

– En tykännyt käydä salilla yhtään. Muut olivat niin hyvässä kunnossa, enkä tykännyt katsoa itseäni peilistä, Tanja kertoo vaikeuksistaan kuntosalilla. 

Puoliso Tony kannusti kuitenkin vaimoaan erinomaisesti, ja sai hänelle uusia, itsensä voittamisen elämyksiä. Tanjasta kuoriutuikin varsinainen treenari, kun pääsi kuntoilun vauhtiin.

Tälle rakastuneelle pariskunnalle yhdessä treenaaminen ei tuottanut vaikeuksia. Tanja kertoo, että puolison kanssa treenaaminen tuntui hyvältä, ja oli mukavaa yhdessä tekemistä. 

– Jaksoi tehdä itsekin paremmin kun toinen tekee mukana. Tony tietää mikä minut saa liikkeelle, Tanja kertoo. 

– Suurin muutos on ollut se, että yhdessä tekeminen on muutakin kuin kaupassa käynti ja tietokoneella istumista, Tony toteaa. 

Kuntosalin lisäksi pariskunta harrasti paljon kotijumppaa, mutta kokeili myös erilaisempia lajeja, kuten thainyrkkeilyä. 

Tanja kertoo löytäneensä liikunnan ilon osaksi elämäänsä. Hän on jatkanut kuntoilua ohjelman jälkeen, ja tekee mielellään projektin aikana opittuja kotijumppaliikkeitä lapsiperheen arjen antamissa puitteissa.

"Hankalinta oli, ettei saanut syödä mitä vain milloin vain" 

Haastavimmaksi osuudeksi Tanja kertoo uuteen ruokavalioon tottumisen. Säännöllinen syöminen ja aamupala tuottivat herkuista ja valmisruoista pitävälle naiselle eniten vaikeuksia. 

– Hankalinta oli se, ettei saanut syödä mitä vain milloin haluaa, Tanja kertoo.

Pariskunta noudatti ruokavaliota kirjaimellisesti, eikä aluksi uskaltanut käyttää edes mausteita ruoanlaitossa. Heidän ruokavalionsa koostui lähinnä lihasta ja kasviksista, mikä sai pariskunnan kaipaamaan maukkaita kastikkeita ja pitsoja. 

Tanja sairastui heti projektin alkuvaiheessa, ja kontrolloi liikkumattomuuttaan erittäin tiukalla ruokavaliolla, joka koostui pelkistä kasviksista.

Personal trainer Jenni Levävaara neuvoi onneksi pariskuntaa ruokavalion noudattamisessa, ja kehotti käyttämään reilusti mausteita ja yrttejä. Hän muistutti tiukkaa ruokavaliota noudattavaa pariskuntaa myös riittävän ravinnonsaannin tärkeydestä. 

Suuren elämäntapamuutoksen kokenut perhe on jatkanut ruokavalioitaan terveellisemmällä linjalla myös ohjelman jälkeen. Herkkujen syöminen on vähentynyt, ja he keskittyvät tarjoamaan perheelleen tavallista kotiruokaa. 

– Nyt aion taas aloittaa kunnon ruokavalion noudattamisen, kertoo Tanja uudesta tavoitteestaan.

Tärkeintä on tyytyväisyys itseensä

Tanja jäi 16 kilon painonpudotustavoitteestaan vain kaksi kiloa, mutta on erittäin tyytyväinen lopputulokseen, ja mikä tärkeintä, ennen kaikkea itseensä.

– Parasta kilojen lähtemisessä on ollut se, että vaatteet menevät päälle. En enää hauku itseäni niin paljon. Rahalla ei ole enää merkitystä, Tanja iloitsee. 

Tanja kertoo, että voittopotti oli hyödyllinen ja se onkin jo käytetty. Raha ei kuitenkaan ollut lopputuloksessa se tärkein asia. 

Myös itsekin kahdeksan kiloa painoaan pudottanut Tony liikuttui vaimonsa suorituksesta.

– Kaikkein tärkeintä on ollut se, että Tanja on tyytyväisempi itseensä, Tony kertoo liikuttuneena. 

Tanja painaa tällä hetkellä saman verran kuin leirin päätyttyä, eli noin 60 kiloa. Hän aikoo kuitenkin jatkaa painonpudottamistaan vielä kymmenen kilon verran. 

– Tavoite oli alunperinkin päästä 50 kiloon, ja se on vieläkin tavoitteena. Aikarajaa en ole kuitenkaan asettanut, Tanja kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan. 

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme