Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pullukka-kisaajan mies: "Yhtälailla rakastan vaikka muutama kilo on tullut"

Tämän iltaisessa Rakas, sinusta on tullut pullukka-jaksossa nähdään nuori kolmen lapsen kotiäiti Tanja. Tanja lähtee pudottamaan raskauksien ja herkuttelukierteen myötä kertyneitä kilojaan puolisonsa Tonyn avustuksella.

Rakas, sinusta on tullut pullukka seitsemännessä jaksossa nähdään 24-vuotiaat Tanja ja Tony Lahdesta. Tanja on kotiäitinä perheen kolmelle lapselle; tällä hetkellä 4-vuotiaalle Ellille, 2-vuotiaalle Janille ja 1-vuotiaalle Kimille. Tony on ammatiltaan puuseppä. 

Pariskunta tapasi alunperin jo ammattikoulussa. Viiden vuoden tauon jälkeen pariskunta tapasi uudelleen, ja on edennyt suhteessaan nopeasti. Tanja tuli raskaaksi muutaman viikon tapailun jälkeen, eikä naimisiinmenossakaan viivytelty.

Ennen naimisiinmenoa Tanja painoi 60 kiloa. Kolmen vuoden ja kolmen raskauden jälkeen hänelle on kertynyt 14,4 kiloa lisää painoa. Tanja lähtee painonpudotusurakkaansa 74,4 kilon lukemista.

Puoliso-Tony: "Tuntuu pahalta"

Lahteen muualta muuttanut pariskunta ei tuntenut uudesta kaupungista aluksi ketään. Muutto uuteen kaupunkiin lähensi heidän perhettään entisestään. Tanjalla ja Tonylla on läheinen ja rakastava parisuhde, johon Tanjan kilot ovat kuitenkin tuoneet omat ongelmansa.

Tonya häiritsee eniten se, miten väheksyttävästi Tanja puhuu itsestään.

– Ihan yhtälailla rakastan Tanjaa ja pidän kauniina vaikka muutama kilo on tullut lisää. Tuntuu pahalta, kun ihminen jota rakastan haukkuu itseään, Tony kertoo.

Itsestään epävarma Tanja kertoo vähättelevän ja haukkuvan itseään, sekä valittavan kaikesta.

– En ole tyytyväinen mihinkään. Aina minua saa odottaakin kun vaatteet eivät mene päälle, Tanja kertoo kilojen myötä huonontuneesta itsetunnostaan.

Kilojen kertyminen lähti raskauksista, jotka saivat Tanjan syömään kaikkea epäterveellistä. Vaikka lapset ovat jo isompia, on herkuttelukierre jatkunut edelleen. Perheessä syödään paljon valmisruokaa, kuten nugetteja ja pakastepitsoja. Kiloja on kerryttänyt myös Tanjan jatkuva herkkujen napostelu.

– Jäätelö, suklaa, juustopallerot, Tanja luettelee herkkujaan.

Iltaisin perhe viettää aikaansa sohvalla. Tanja liikkuu päivisin lasten kanssa, Tony taas päivisin töissään. Iltaisin perhe haluaa rentoutua mieluummin sohvalla maaten, kuin liikuntaa harrastaen.Tanja kertoo, ettei liikunta ole koskaan ollut hänelle kunnon harrastus.

"Haluamme pysyvän elämäntapamuutoksen"

Laihdutusurakassa Tanjaa motivoi eniten jaksaminen. Hän haluaa itselleen kevyemmän olon, ja ennen kaikkea lisää energiaa lapsien kanssa leikkimiseen. 

– Haluan olla taas tyytyväinen itseeni, tehdä muutakin kuin maata sohvalla, Tanja kertoo.

– Haluamme pysyvän elämäntapamuutoksen jossa koko perhe on mukana, pariskunta toteaa. 

Tanja haluaa päästä kiloistaan eroon kertaheitolla, eikä tyydy vain muutaman kilon pudotukseen. Hänen haaveissa on pudottaa painoaan kaiken kaikkiaan 24 kiloa, eli saada painonsa 50 kilon lukemiin. 

Painonpudotusprojektissa motivaatiota tuo lisää tarjolla oleva voittopotti. Jos Tanja onnistuu ensimmäisessä tavoitteessaan, eli pudottamaan painoaan yli 16 kiloa seitsemän viikon aikana, pariskunta voittaa 10 000 euron rahapalkinnon. Voittorahat pariskunta suunnittelee laittavansa säästöön oman kodin ostoa varten.

Illan jaksossa selviää, onnistuuko Tanja palauttamaan itsetuntosi ja pääsemään painonpudotustavoitteeseensa. 

Katso aikaisemmat jaksot Katsomosta

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme