Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pullukka-sarjan Henri karisti 11 kiloa vaimon patistamana: ”Toivottavasti tiukka sanailumme ei järkyttänyt”

Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Henri kohtasi laihdutusurakkansa aikana vaikeuksia painon pudottamisen kanssa. Lopputulokseen hän on samanaikaisesti tyytymätön ja tyytyväinen.

Henri lähti Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmaan vaimonsa Virpin ilmoittamana. Painoa miehelle oli kertynyt vuosien varrella salakavalasti ja pikkuhiljaa.

Ohjelman alussa vaa’alle nousi 98,6 kiloinen mies.

– Elämäntavat toivat kilot minulle. Löysin itselleni naisen, joka jaksaa katsella minua ja tuli mukavat oltavat. Taisin siinä ottaa raskauskilotkin viimeisimmästä lapsestamme, vaikka Virpi karisti omansa synnytyslaitokselle, hän hörähtää MTV.fin haastattelussa.

Seitsemän viikkoa myöhemmin miehen paino putosi kaikkiaan 10,9 kilolla. Mies hoikistui ja painoi lopulta vain 87,7 kiloa kuitaten mukaan 2 500 euron voittopotin.

RSOTP_K3_PRESSI_EPS6_Henri_Ennen
Copyright: Pyry Antero Photography. Kuva: Pyry Pietiläinen.
RSOTP_K3_PRESSI_EPS6_Henri_Jälkeen
Copyright: Pyry Antero Photography. Kuva: Pyry Pietiläinen.

Henrille kilojen karistaminen ei ollut helppoa matkan varrella. Työt tulivat tielle ja veivät ajan, joka oli tarkoitettu treenaamiselle tai tarkasti suunnitellulle ruokavaliolle.

Projektin puolivälissä mies oli onnistunut karistamaan vain muutaman hassun kilon.

– Kesällä meillä oli ollut hääjuhlat, ja olin sen puitteissa ollut paljon töistä pois. Tämä projekti olisi vaatinut sen, että ruokavalio on suunniteltua ja treeniä pitää tehdä paljon, jolloin se vie myös paljon aikaa. Olin töissä 12-14 tuntia päivässä, rakennusalan yksityisyrittäjänä toimiva Henri kertoo.

– Normaali viikkokin on jo kaaosta. Sitä aikaa mitä tällainen projekti vaatisi, oli vaikea löytää. Motivaatiota oli, mutta stressi ja väsymys loivat haasteensa, mies miettii jälkikäteen.

Lopputulos ei ollut sellainen, mihin Henri oli alun alkaen pyrkinyt.

Hän sanoo lähteneensä tavoittelemaan koko pottia ja yli 16 kilon pudotusta.

– Ei tähän saavutettuun tulokseen voi ihan 100 prosenttisen tyytyväinen olla. Mutta kortin kääntöpuoli on se, että pudotin yli kymmenen kiloa, eikä siihen voi pettynytkään olla.

Henrin painonpudotusurakan kovin jakso oli viimeisen kahden viikon aikana, jolloin hän oli leirillä.

Leirillä hän uskoo pudottaneensa noin puolet lopullisesta 10,9 kilosta.

– Loppukiri onnistui hienosti. Minulla oli tietokone ja puhelin mukana, koska olen yksityisyrittäjä ja tienaan oman leipäni sillä. Mutta aikataulutus oli mielestäni onnistunut. Heitin aamulenkin ja sen jälkeen vastailin puhelimeen ja hoidin asioita firman poikien kanssa ja pidin yhteyttä asiakkaisiin. Käytännössä iltapäivä ja ilta jäi aikaa treenaamiselle, ja siihen pääsi toden teolla keskittymään, hän summaa.

Ohjelmassa mies toisinaan kuittaili vaimollensa, joka toimi hänen valmentajanaan kotona treenatessa.

Arjen keskellä treenit koostuivat koiralenkeistä, salitreenistä ja uinnista sekä juontaja ja fitnessvalmentaja Jenni Levävaaran ohjeistamasta hiit-treenistä.

Ohjelmassa parin välillä nähdään välillä aika tiukkaakin kuittailua ja kuullaan ärräpäitä.

– Pääasiassa puolison valmennettavana oleminen sujui hyvin. Totta kai siinä oli hermo välillä kireällä ja tuli kärkkäästi sanottua. Sellainen kettuilu on toisaalta meidän välistämme kommunikointia.

– Emme ole kauhean tiukkapipoista sakkia ja elämää höystää huumori. Joskus keskustellaan tiukoinkin sanakääntein. Toivon, etteivät ihmiset, jotka eivät meitä tunne, niin kauheasti järkyty, hän naurahtaa.

Leirillä mies myöskin sai muistutuksen Virpin arvosta.

Kahden viikon aikana pari ei pitänyt yhteyttä puheluilla eikä viesteillä. Ainoa yhteys oli Virpin miehellensä kirjoittama kirje.

Koti-ikävän määrä yllätti Henrin.

– Kyllä se aika näytti, kuinka tärkeä toinen ihminen on. En osaa sanoa vaikuttiko tämä projektin arkeemme tai parisuhteeseemme, mutta ainakin se avasi omia silmiä näkemään arvon suhteessamme.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Rakas, sinusta on tullut pullukka AVAlla keskiviikkoisin kello 21.00

Miten tiukkaa parin sanailu oli? Katso jakso MTV Katsomosta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme