Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pullukka-sarjan Jarno laihtui 23 kiloa: Loppurutistuksessa olin neljä vuorokautta syömättä

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman kolmas tuotantokausi päättyi Jarnon painonpudotukseen ja upeaan muodonmuutokseen. Se vaati kuitenkin pitkän syömättömyyden.

Jarno ja Anne ovat olleet naimissa 10 vuoden ajan. Vuosien varrella Jarnon vatsanseutu on kasvanut 17,8 kilolla.

Pariskunta päätti lähteä kamppailemaan kiloja vastaan Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa, jossa lihapiirakoiden, grillimakkaroiden ja oluen ystävä Jarno joutui opettelemaan uuden makumaailman ja lisäämään liikunnan osaksi arkeaan.

Laihduttaminen ei ole Jarnolle vierasta. Hän oli jo aikaisemmin menestyksekkäästi pudottanut yli 20 kiloa. Mies kuitenkin palasi vanhoihin tapoihin, ja niin palasivat myöskin kilot. Aloittaessaan ohjelmassa mies painoi 122,8 kiloa.

Tavoitteeksi Jarno asetti 20 kilon rajapyykin. Tottunut laihduttaja joutui koville projektin aikana, kun seitsemän viikon puolivälin tietämillä vaa’an lukemat alkoivat junnaamaan ja painon putoaminen pysähtyi.

– Tiesin, että painoa pudottaessa jossain vaiheessa laihtuminen lakkaa ja melkeinpä pysähtyy. Minun kohdalla kävi niin, että paino oli samassa viisi päivää. Oli yllättävää, kuinka koville se otti korvien välissä, vaikka tiesin, että painon putoaminen pysähtyisi jossain vaiheessa. Mutta kun kello kävi, niin kyllä se tuntui pahalta.

Mies ei kuitenkaan antanut periksi, ja se näky loppupunnituksessa.

Rappusia alas asteli mies, joka sai Annen hieraisemaan silmiään.

– Oletko sinä se mies, jonka jätin tänne? Anne kyseli hurmaantuneena.

Loppupunnituksessa mies painoi enää 100,1 kiloa. Painoa oli siis karissut hulppeat 22,7 kiloa.

RSOTP_K3_PRESSI_EPS12_Jarno_Ennen
Copyright: Pyry Antero Photography. Kuva: Pyry Pietiläinen.
RSOTP_K3_PRESSI_EPS12_Jarno_Jälkeen
Copyright: Pyry Antero Photography. Kuva: Pyry Pietiläinen.

– Lähdin heti alussa hakemaan 20 kilon pudotusta. Oli kivaa, että siitä mentiin yli, Jarno muistelee.

Kovat keinot käytössä loppukirissä

Päästäkseen lopputulokseen mies otti kovan loppukirin. Viimeisen kahden viikon aikana hän pudotti noin kuusi kiloa, joista iso osa oli nesteitä.

Leirin aikana oli panostettu terveelliseen ruokavalioon ja kuntoiluun, mutta loppuvaiheessa Jarno päätti ottaa omat kovat keinot käyttöön.

– Ennen loppupunnitusta olin 100 tuntia syömättä, eli neljä vuorokautta. Saunoin paljon, että sain nesteet pois, hän kertoo nyt.

Loppurutistus oli kova, mutta ennen sitä mies pudotti painoa terveellisin keinoin, eli liikunnan ja ruokavalion avulla.

Erityisesti ruokavalion kanssa mies teki isoja muutoksia.

– Normaaliruokani oli ennen lihapiirakat ja roiskeläppä-pizzat. Ajattelin niiden olevan ihan tavallista ruokaa. Lihapiirakka oli se, jonka ympärille rakennettiin kaikki, hän muistelee.

– Nyt minulle on kehittynyt uusi normaali ruokailurytmi. Opin leirillä syömään siemeniä, jotka ovat edelleen osa ruokaani. Vihannesten ja salaatin rooli kasvoi. Makaronit ja leivät ovat jääneet pois, hän kertoo.

Urheilun myötä mies toteaa virkeystasonsa nousseen merkittävästi.

– En nukkunut yksiäkään päiväunia kuvausten aikana. Ennen nukuin niitä kokoajan. Urheilu vaikuttaa vireyteen todella paljon ja sen huomaa kyllä heti.

Rakas, sinusta on tullut pullukka on katsottavissa MTV Katsomosta

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme