Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Pullukka-sarjan tähti laihdutusurakasta: Loppuvaiheessa oltiin aika äärirajoilla

Ruokailutottomusten radikaali muutos, kova fyysinen harjoittelu ja pieni, vielä imetyksessä oleva lapsi osoittautuivat raskaaksi yhtälöksi Jennalle illan Rakas, sinusta on tullut pullukka -jaksossa.

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmassa painonsa kanssa kamppailee pienen lapsen äiti Jenna. Naisen aloituspaino on 87 kiloa ja kilot ovat hiipineet hänelle vuosien mittaan; herkut maistuivat ja arki pienen vauvan kanssa ei ainakaan ole helpottanut tilannetta.

Jenna oli jo ennen ohjelmaan osallistumista käynyt salilla miehensä Jamin kanssa, ja pariskunta oli tasa-arvoisessa asemassa harjoitellessaan. Uuden harjoitteluohjelman tempo oli merkittävästi omaa kovempi.

– Treeniin tuli kovempaa tempoa. Tässä tehtiin kellon mukaan ja heti alkoi uusi liike. Muuttui kyllä rankemmaksi.

– Paikat tuli kyllä kipeäksi. Varsinkin alussa niin oli kyllä tosi hellänä, ajanmittaan se helpotti.

– Mutta ei nämä lihaskivut yllättäneet. Näin jälkikäteen voi ajatella, että jos olisi ollut fiksu, niin olisi treenannut edes vähän kovempaa ennen kuvausten aloittamista. Nyt oli ekat pari viikkoa tosi jumissa.

Liiikunnan lisäämisen ohella myös perheen ruokailurutiinit pistettiin uusiksi.

– Laitoimme kaikki herkut minimiin, eikä otettu mitään kevyempiä herkkuja tilalle. Tiukkaahan se oli. Yksi repsahdus tuli, kun söin muutaman suolaamattoman cashew-pähkinän.

Vauvaperheen arki miinuskaloreilla jätti vitsit aika vähille. Puoliso Jami kesti kuitenkin Jennan reaktiot, eikä pariskunnan väleihin tullut säröjä kulmikkaammasta kommunikoinnista huolimatta.

–  Olihan siinä pinna kireällä ja tuli vähän tiuskimista: kärpäsestä tuli herkästi härkänen. Imetin vielä tuolloin, oli vähän nukuttuja öitä, kun lapsi heräili monta kertaa yössä. Niin siitä tuli vielä henkistä väsymystä.

Vaikka kokemus oli rankka, niin Jenna oli erittäin tyytyväinen. Sekä osallistumiseensa että siihen, kun rupeama oli ohitse.

– Tosi hyvä, joskin rankka kokemus. Oli paljon rankempaa kuin mitä olin etukäteen kuvitellut, olin helpottunut kun se oli ohitse. 

Pahin henkinen vastus tuli Jennan omasta, jopa 16 kilon pudotustoiveesta. 

– Raskasta oli se paine, jonka olin itse itselleni asettanut kuudentoista pudotettavan kilon tavoitteen kanssa. Aika painonpudotukseen oli verrattain lyhyt, imetin samalla, oli huonosti nukuttuja öitä ja henkistä väsymystä.

– Olin myös kuumeessa muutamaan otteeseen ja oli antibioottikuuria ja flunssaa...

Nainen halusi pystyä jatkamaan imettämistä myös dietin jälkeen ja tämä piti huomioida sekä harjoittelussa että ravinnossa. 

– Ykkösprioriteettini oli että pystyn imettämään myös dietin jälkeen ja se onnistuikin.

Jopa oma äiti oli huolissaan Jennan jaksamisesta. Äiti auttoi lasten hoidossa ja oli muutenkin tukena usealla tapaa.

– Oma äitikin pohti, että jaksankohan. Kyllä se näköjään jaksoi, mutta kovin paljoa pidempään ei olisi jaksanut. Aika äärirajoilla oltiin siinä loppuvaiheessa, Jenna myöntää.

Katso jutun videolta esimakua Jennan treeneistä! Miten käy Jennan laihdutusurakan? Se selviää illan jaksosta!

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelma keskiviikkoisin AVA:lla kello 21.00.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme