Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

”Rakas, olen huolissani terveydestäsi” – kuinka huomauttaa kumppania lihomisesta?

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmaa luotsaava Jenni Levävaara kertoo, kuinka rakastaan voi hienovaraisesti huomauttaa lihomisesta.

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman toinen kausi on käynnissä. Mukana on 12 rohkeaa paria, jotka tavoittelevat kevyempää olemusta ja terveellisempää elämäntapaa juontaja ja personal trainer Jenni Levävaara apunaan.

Useimmat pullukat eivät ole aina olleet pullukoita, vaan ylimääräisiä kiloja on kertynyt vasta pysyvän parisuhteen myötä. Miksi parisuhde lihottaa, Jenni Levävaara?

– Kun toisen seurassa on yksinkertaisesti niin kiva olla, jäävät ihmiset helposti mukavuusalueelleen, juontaja miettii.

– Tai sitten elämäntilanne on muuttunut, on tullut perheenlisäystä, ja prioriteetit elämässä ovat muuttuneet, hän jatkaa.

Ja kun liikunnallisesta elämäntavasta on kerran hypännyt sivuun, ei aloittaminen enää olekaan niin helppoa.

– Silloin keksii erinäisiä syitä liikunnan aloittamisen lykkäämiselle.

Kun toista näkee päivittäin, ei lihomiseen välttämättä kiinnitä huomiota ennen kuin kiloja on ehtinyt kertyä enemmän kuin tarpeeksi. Asiasta huomauttaminen tuntuu usein jännittävältä, sillä toisen tunteita ei haluta loukata.

– Sanoisin, että rakas, olen huolissani terveydestäsi ja haluaisin että yhteinen taival jatkuisi mahdollisimman pitkään, Levävaara vinkkaa.

– Toinen tapa on saada muutoksia aikaan omalla esimerkillään. Jos hoikempi osapuoli tekee perheessä ruuat, voi hän vaikuttaa muuttamalla perheen ruokailutottumuksia valmistamalla kevyempiä ja terveellisempiä ruokia, hän jatkaa. 

Katso aikaisemmat jaksot Katsomosta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme