Mainos
Mainos
Jenni Levävaara saitin kansikuva

Rakas, sinusta on tullut pullukka: Kilot perheenlisäyksen esteenä

Tämän iltaisessa Rakas, sinusta on sullut pullukka -jaksossa perheenlisäystä suunnitteleva Sara lähtee pudottamaan unelmansa tiellä olevia liikakiloja puolisonsa Jeren valmennuksessa. Taipuuko omapäinen Sara valmennettavaksi hermoja kiristävässä projektissa? 

Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelman kymmenennessä jaksossa tavataan 21-vuotias Sara, ja hänen aviomiehensä 22-vuotias Jere. Keravalainen pariskunta on seurustellut kolme vuotta, joista naimissa he ovat olleet vuoden. Perheeseen kuuluu myös koira Topi. 

Suhteen alussa Sara oli menevä ja energinen, 75 kiloa painava nuori nainen. Seurustelu on tuonut Saran vyötärölle 35 lisäkiloa, ja hän lähtee pudottamaan painoaan vaa'an näyttäessä 113,4 kilon lukemia. 

Kilot ovat saaneet mustasukkaiseksi

Sara on haaveillut lapsista jo useamman vuoden ajan. Lääkäri on kuitenkin kehottanut pariskuntaa suunnittelemaan perheenlisäystä vasta, kun paino on lähtenyt laskuun. Pariskunta onkin joutunut kokemaan rankkoja hetkiä, sillä puolentoista vuoden aikana Sara on saanut kolme keskenmenoa. 

– Haaveilin vauvasta jo ennen seurusteluaikoja, Sara paljastaa.

Ylipaino on vaikuttanut myös parisuhteeseen, sillä kilot ovat muuttaneet Saran käytöstä mustasukkaisempaan suuntaan. Jopa kaupassakäynti voi laukaista epäluuloa. Sara linnoittautuu kotiin herkuttelemaan, eikä halua päästää puolisoakaan näkemään ystäviään. 

– Uskon, että Jere kaipaa entistä Saraa, joka ei ollut mustasukkainen ja oli energisempi, Sara kertoo. 

Mustasukkaisuus on nakertanut parisuhdetta, ja he ovat pitäneet välillä jopa taukoa parisuhteestaan.

– Erosta on keskusteltu. Olen sanonut Jerelle, että hän voi lähteä jos en tee häntä enää onnelliseksi. Ei ole vielä lähtenyt, Sara kertoo vaikeista hetkistä. 

Kaikista vaikeuksista huolimatta pariskunta rakastaa toisiaan syvästi, ja he haluavat tehdä töitä suhteensa eteen. 

"Lohdutin itseäni ruoalla" 

Saran paheita ovat jäätelö, suklaa ja pikaruoka, joita kuluu tasaisesti joka päivä.

– Tunnesyöppönä lohdutan itseäni ruualla. Yhteen muuton jälkeen myös liikunta alkoi olemaan lähinnä jääkaappi-sohva väliä, Sara kertoo. 

Ystävien näkeminen on vähentynyt, ja parisuhteen mukanaan tuoma lämpö ja läheisyys ovat saaneet Saran jäämään kotiin.

– On ollut kiva käpertyä toisen kainaloon, eikä liikkeelle lähtö ole enää houkuttanut, Sara kertoo. 

Sara ei harrasta nykyisin lainkaan liikuntaa, sillä kiireinen myymälätyö vie häneltä kaiken energian. Koiran ulkoiluttaminenkin on jäänyt Jeren vastuulle, ja autolla liikutaan joka paikkaan. Enne seurusteluaikoja Sara liikkui säännöllisesti viisi kertaa viikossa.

– Syytän myös itseäni, että olen antanut näin käydä, Jere kertoo ajatuksistaan. 

"Haluan takaisin oman, hymyilevän itseni"

Sara kuvailee puolisoaan kiltiksi pojaksi, ja suhteessa Sara onkin yleensä se, joka määrää. Painonpudotusprojekti kääntää asetelman ylösalaisin nyt, kun Jere pääsee käskyttäjän rooliin. Onnistuuko kiltteyteen taipuvainen Jere saamaan puolisonsa aisoihin?

– Sara on haastava valmennettava. Tunnen kuitenkin Saran niin hyvin, että uskon keksiväni keinot valmennukseen, Jere kertoo. 

Sara haluaisi pudottaa painoaan yhteensä 20 kiloa. Hurja painonpudotus vaatii pariskunnan molemmilta osapuolilta tahtoa ja lujuutta. 

Jereä painonpudotusurakassa motivoi se, että hän saisi takaisin entisen, energisen puolisonsa. Sara puolestaan kertoo, että on tullut sokeaksi omalle peilikuvalleen. 

– Jotain on tehtävä. Haluaisin saada takaisin oman, hymyilevän itseni. 

Jos Sara onnistuu pudottamaan seitsemän viikon aikana 16 kiloa tai enemmän, pariskunta ansaitsee suorituksesta 10 000 euron voittopotin. 

Illan jaksossa selviää, saako Jere motivoitua puolisonsa liikkeelle, ja kuittaavatko he suurimman voittopotin.

Katso aikaisemmat jaksot Katsomosta

Rakas, sinusta on tullut pullukka 2. kausi Subilla torstaisin klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta Rakas, sinusta on tullut pullukka -sarjan Facebookissa ja Twitterissä #rakaspullukka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme